Zgodba za stiskom roke osemletnega dečka

Foto: Facebook Otroka
To je zgodba o prijateljstvu, tesni povezanosti in naklonjenosti med dvema otrokoma na prvi šolski dan ...
Oglej si celoten članek

Otroka na fotografiji sta osemletni Connor, ki je avtist, in njegov prijatelj Christian, ki mu je pomagal premagati stisko na prvi šolski dan. Zgodba je postala viralna zahvaljujoč fotografiji, ki ju prikazuje med držanjem za roke pri vhodu v šolo.

Connor je imel namreč 14. avgusta močan čustveni odziv ob vrnitvi v osnovno šolo Minneha v Kansasu. Zaradi stiske je jokal in se skrival v kotu, dokler ga ni Christian potolažil, prijel za roko in skupaj z njim vstopil skozi vhodna vrata šole.

xxx

Christianova mati Courtney Moore je na Facebooku objavila fotografijo in zapisala, da je ponosna na svojega sina, ki je otrok z velikim srcem: "Prvi šolski dan se je začel dobro".

April Crites, Connorjeva mati, je za ABC News povedala, da jo je ta preprosta gesta zelo razveselila. "To je vse, za kar lahko prosim. Da se nekdo na ta način približa mojemu sinu."
    "Tako sem vesela, da je imel v stiski prijatelja. Upajmo, da bo to prijateljstvo trajalo vse življenje," je povedala in dodala, da se boji zasmehovanja Connorja zaradi avtizma. Govoriti je začel šele pri petih letih, zato ima tudi zdaj težave pri govoru, težave ima tudi z mirovanjem. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.