"Zgodilo se bo nekaj groznega"

Foto: Žurnal24 letalska nesreča, letalo, Kitajska Foto: Žurnal24 Kitajska, letalska nesreča Foto: Žurnal24 Kitajska, letalska nesre%C4%8Da Foto: Žurnal24 Kitajska, letalska nesreča Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 letalska nesreča, letalo, Kitajska Foto: Žurnal24 letalska nesreča, letalo, Kitajska Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 letalska nesreča, letalo, Kitajska Foto: Žurnal24 letalska nesreča, letalo, Kitajska Foto: Žurnal24 Kitajska, letalska nesreča
V strmoglavljenju kitajskega letala v severnokitajski provinci Heilongjiang je umrlo najmanj 42 ljudi, 53 je ranjenih. Letalo se je na tleh prepolovilo in zagorelo. Preiskovalci našli črno skrinjico.
Oglej si celoten članek
Fotografije nesreče si oglejte TUKAJ.

Preiskovalci še vedno preiskujejo razbitine letala kitajske letalske družbe Henan, ki je med pristajanjem na letališču mesta Yichun v provinci Heilongjiang zgrešilo pristajalno stezo, strmoglavilo, se prepolovilo in zagorelo. Nesreča se je zgodila v torek zvečer po krajevnem času, potem ko je letalo po enournem letu prispelo iz mesta Harbin, prestolnice province Heilongjiang.

Kitajske državne agencije so že začele z objavljanjem zgodb preživelih. Trenutek pred poskusom pristanka blizu mesta Yichun je 91 potnikov zajela panika in strah.

"Letalo se je začelo stresati na grozljiv način. Več kot šestkrat nas je streslo izredno močno,"
je na bolniški postelji za medije izjavil eden izmed moških, ki je preživel nesrečo. Drugi preživeli je zatrdil, da je letalo tik pred pristankom močno streslo, sledil je močan pok, nadaljevanja pa se ne spomni več.

"Zgodilo se bo nekaj groznega"
"Ko se je letalo ustavilo, so ljudje iz ozadja v paniki planili naprej," je za CNN zatrdil eden izmed potnikov. "Poskušali smo odpreti zasilni izhod, a nam to ni uspelo. Naenkrat je notranjost napolnil dim in čez nekaj minut smo se že dušili. Takrat sem začutil, da se bo zgodilo nekaj groznega," dodaja.

Podžupan Yichuna, Wang Xuemei, je dejal, da je po zadnjih podatkih ranjenih 54 ljudi, od tega so trije v kritičnem stanju. Med preživelimi je tudi pilot, vendar pa zaradi hudih obraznih poškodb ne more govoriti. Na krovu letala je bilo tudi pet otrok, vendar njihova usoda ostaja neznana.

Za nesrečo krivo letalo?
Vzrok nesreče je še vedno zavit v skrivnost. Kontrolorji sicer navajajo, da je letalsko stezo v času nesreče prekrivala gosta megla, drugi pripisujejo vzrok brazilskemu letalu vrste E-190, katerega poznavalci opisujejo kot nezanesljivega.

V nesreči potniškega letala leta 2004, ki je strmoglavilo v zmrznjeno jezero na severu Kitajske, je umrlo vseh 53 potnikov in članov posadke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.