Zmaga Rohanija Iran utrjuje na poti zmernosti

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hasan Rohani bo še naprej vodil Iran, so po včerajšnjih volitvah danes sporočili iz tamkajšnje volilne komisije.
Oglej si celoten članek

Za 68-letnega zmernega klerika je že v prvem krogu glasovalo skoraj 58 odstotkov volilvcev oziroma 22,8 milijona volilnih upravičencev, medtem ko je za njegovega najresnejšega tekmeca, kandidata skrajnih konservativcev Ebrahima Raisija glasovalo 15,5 milijona Irancev.

Rohani je tako uradno razglašen za zmagovalca petkovih volitev, za zmago pa mu je čestitala že tudi iranska državna televizija.

Po mnenju političnih analitikov so bile predsedniške volitve neke vrste referendum za in proti odpiranju države. Iran se je namreč v preteklih štirih letih pod Rohanijem in po sklenitvi jedrskega sporazuma z velikimi silami previdno odpiral Zahodu, to pot naj bi nadaljevali še naprej. 

Udeležba na volitvah je bila zelo visoka. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.