"Zmanjkalo mi je zdravil"

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Več kot milijon potnikov je obtičalo na letališčih. Zgodbe nekaterih so pretresljive.
Oglej si celoten članek

George Craib iz Škotske ima epilepsijo. Obtičal je v Amsterdamu. „Le še do jutri imam zdravila za epilepsijo. To pomeni, da se bodo znova začeli napadi,“ je povedal za BBC. Ker je letalska družba zavrnila, da bi mu priskrbela namestitev, si je moral sam plačati hotel. „Zmanjkalo mi je denarja za hrano,“ pripoveduje Craib.

 Britanska študentka Mira Hickson je obtičala v Moskvi, kjer je moralo zasilno pristati njeno letalo na poti iz Tajske v Veliko Britanijo. Pravi, da se na letališču do potnikov obnašajo kot do ujetnikov.

„Odpeljali so nas v hotel v bližini letališča. Obkrožili so nas oboroženi vojaki, ki so ves čas v avli hotela. Iz sob ne smemo, razen v času obedov, ko nas v restavracijo pospremijo oboroženi vojaki,“ pripoveduje Hickson. Na zrak gredo lahko za 15 minut in to na hotelski balkon. Nihče od potnikov ne govori rusko in vojaki ne govorijo angleško, zato nihče ne ve, kaj se dogaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.