Zmotili so se, ko so mislili, da slabše ne more biti

Foto: Epa
Foto: Epa
Na Češkem so v zadnjih 24 urah potrdili 9554 novih okužb z novim koronavirusom, kar je daleč največ v enem dnevu od začetka pandemije covida-19.
Oglej si celoten članek

Okužbe na Češkem strmo naraščajo. V zadnjem dnevu so jih potrdili 9554, kar je toliko primerov novih okužb, kot če bi jih v Sloveniji imeli 1873 v enem dnevu. Skupno se je na Češkem z novim koronavirusom doslej okužilo okoli 140.000 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V čeških bolnišnicah se zdravi okoli 2700 obolelih s covidom-19. Tej bolezni je doslej na Češkem, ki ima 10,7 milijona prebivalcev, podleglo 1172 ljudi, med njimi 35 v zadnjem dnevu.

Vlada v Pragi je napovedala, da bo kupila še 4000 bolniških postelj. Za primer velikega povečanja števila obolelih s covidom-19 bodo tudi vzpostavili zasilne kapacitete, med drugim na sejmiščih.

"Številke so katastrofalne, zdaj se mudi," je pred odhodom na vrh EU v Bruselj za češko tiskovno agencijo ČTK dejal češki premier Andrej Babiš.

Zaradi hitrega naraščanja števila okužb je Češka tako kot večina evropskih držav poostrila ukrepe za zajezitev pandemije. Od srede je druženje omejeno na največ šest oseb, za nedoločen čas pa so morali svoja vrata zapreti bari, restavracije in klubi. Prepovedano je tudi uživanje alkohola na prostem, šole pa bodo zaprte skoraj tri tedne do začetka novembra. Nošenje mask je obvezno v notranjih prostorih in na postajališčih javnega prometa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.