Znajo tudi medvedi uporabiti orodje?

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekaj dokazov, da so medvedi pametnejši, kot je morda splošno znano.
Oglej si celoten članek

Volker Deecke z britanske univerze Cumbria je med bivanjem v nacionalnem parku na Aljaski posnel nekaj fotografij, ki dokazujejo, da medvedi znajo uporabljati orodje. Fotografiral je namreč medveda, ki je pograbil kamen, ga podrgnil ob glavo in najbrž rešil nadležen srbež. Fotografije si lahko ogledate na tej povezavi.

Vemo premalo

Vendar pa rjavi medvedi niso edini, ki so ugotovili, da je kakšno stvar lažje narediti s pomočjo orodja. Leta 1972 je Euclid Smith iz atlantske univerze poročal, da je severni medved tjulnja ubil s pomočjo kosa ledu.

Na žalost pa je še prezgodaj govoriti o tem, da znajo medvedi uporabljati orodje, saj še ni dovolj dokazov in raziskav. So si pa strokovnjaki edini, da imajo medvedje velike možgane za svojo telesno velikost, kar nakazuje na to, da so pametni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.