Znamenito slovensko delikateso v Kanadi zaprli brez pojasnila

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Najbolj znana je bila po sendvičih s pikantno klobaso, po prekajenem mesu, domačem kislem zelju in kislih kumaricah.
Oglej si celoten članek

V kanadskem Montrealu je konec prejšnjega tedna zaprla svoja vrata znamenita delikatesa, trgovina in mesnica Boucherie Slovenia, ki je bila več pol stoletja prisotna na bulvarju St-Laurent. Svoje zadnje slavne pikantne sendviče so naredili v soboto in zaprli vrata.

Zaprtje lokala sta že pred dnevi na Facebooku naznanila lastnika Lourdes Rodriguez in Jean Teixeira, ki pa razloga nista navedla. Strankam sta se lepo zahvalila za dolgoletno zvestobo. Montreal Gazette poroča, da so stranke slišale, da si vzdrževanja trgovine ne moreta več privoščiti.

Boucherie Slovenia je bila pol stoletja stalnica na zgodovinskem delu bulvarja St-Laurent, najbolj znana in priljubljena pa je bila po svojih sendvičih s pikantno klobaso, po prekajenem mesu, domačem kislem zelju in kislih kumaricah.

Medij Eater Montreal skupaj z drugimi poroča, da je strankam izjemno žal zaradi zaprtja, kajti sendviči so bili ogromni in poceni, priljubljena je bila tudi druga hrana in sveže ter prekajeno meso.

xxx

Župnik slovenske cerkve sv. Vladimirja v Montrealu lazarist Franc Letonja je za STA razložil, da sta bili na St-Laurentu dve slovenski mesnici, ki sta ju vodila brata Godina po rodu iz okolice Slovenske Bistrice. Oba sta že pokojna.

V Kanado sta se priselila po drugi svetovni vojni. Starejši brat Tone Godina, ki je bil izšolan za mesarja, je odprl mesnico Slovenian Meat Products, mlajši brat Vili Godina pa delikateso Specialité Slovenie, ki se je kasneje preimenovala v Boucherie Slovenia.

Letonja je dejal, da sta tudi nova lastnika oglaševala v njihovem Katoliškem listu do pred nekaj leti, ko sta sporočila, da posel ne gre najbolje in da ne zmoreta več.

Letonja je sicer izrazil presenečenje nad odmevnostjo zaprtja delikatese v montrealskih medijih, saj je stari del mesta na bulvarju Saint Lawrence oziroma po francosko Saint-Laurent že več let odmiral. Starejši so se odselili, mlajši pa so raje kot v majhne trgovine zavijali v velike trgovinske centre. Povedal pa je, da so v delikatesi pripravljali sendviče s krajnsko klobaso in zrezki, bolje pa so šli v prodajo tisti s prekajenim mesom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:49 3. Februar 2022.

    Nov lastnik je Albanec Albumi Refik

  • 16:07 3. Februar 2022.

    Malo moramo počakat, vse kaže, da bo tej isti lokaciji odpru lokal za prodajo bobi palč sam Matjaž Han, samo …

  • 15:13 3. Februar 2022.

    Prodajalna drugega brata očitno še obratuje na 6424 Rue Clark Montreal Quebec H2S 3E6. Kranjske (oz. "slovenian") klobase prodaja še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.