Znana višina kazni za nošenje burke v Avstriji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Avstrijski parlament je izglasoval zakon, s katerim prepovedujejo nošenje oblačil, ki popolnoma zakrivajo obraz. Tiste, ki prepovedi ne bodo upoštevali, bodo kaznovali s 150 evri.
Oglej si celoten članek

Izglasovane zakonske odredbe so del obsežnejšega integracijskega zakona, ki ga avstrijska vlada še sestavlja, ne glede na to, da so za oktober napovedali izredne parlamentarne volitve.

Vodje poslanskih skupin v avstrijskem parlamentu so namreč včeraj dosegli dogovor o predčasnih parlamentarnih volitvah, ki bodo 15. oktobra, je po pogovorih sporočil vodja poslanske skupine stranke NEOS Matthias Strolz.

Prepovedana tudi distribucija Korana

Med drugim omenjeni obsežnejši integracijski zakon predvideva tudi prepovedi distribucije Korana, emigranti pa so v skladu z zakonom obvezni sodelovati v integracijskem procesu, ki predvideva učenje nemškega jezika in etike.

S strani prosilcev za azil Avstrija pričakuje tudi pripravljenost za prostovoljno delo v javno korist; tisti, ki ga bodo zavrnili, bodo izgubili pravice v procesu pridobivanja azila. S tem zakonskim predlogom naj bi emigranti postali bolj konkurenčni na trgu dela, je prepričan zakonodajalec.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • mph
    07:40 18. Maj 2017.

    O kakšni integraciji pa govoriš? A ti je jasno za kaj tukaj gre in kaj islam je? Za njih je …

  • mph
    07:30 18. Maj 2017.

    Si mislim, na Dunaju sem občasno, enako grozljivo, prav ena tesnoba te obide. Noro, kaj si je Evropa dovolila s …

  • Smo pa res neumni če ob vsem tem ogromnem miselnem potencialu ki ga Evropa ima nismo sposobni poevropit muslimane in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.