"Zobje bodo vse, kar bomo našli"

Foto: EPA Eksplozija vlaka s cisternami Foto: Reuters Eksplozija vlaka s cisternami
Pogrešajo več deset ljudi.
Oglej si celoten članek

Reševalci so v mestecu Lac-Megantic v Kanadi, kjer je v soboto iztiril in eksplodiral vlak s cisternami, doslej odkrili pet trupel, pričakujejo pa, da se bo število smrtnih žrtev še povečalo.

Policija je na današnji novinarski konferenci pojasnila, da bo identifikacija posmrtnih ostankov izjemno težka. "Zobje bodo vse, kar bomo našli," je dejal eden od gasilcev, policija pa je sporočila, da pri doslej najdenih ostankih ni bilo mogoče ugotoviti niti spola žrtev, saj so povsem zogleneli.

Gasilci se medtem še vedno borijo z ognjem, ki je zajel mestece, potem ko je zaradi iztirjenja eksplodiralo več vagonov.

Po nesreči uradno pogrešajo 40 ljudi, neuradno pa več kot 80. Po navedbah enega od gasilcev je bilo v nekem lokalu, ki ga je ogenj povsem uničil, "najmanj 50 ljudi".

Ogenj uničil na desetine poslopij, ker ga še niso povsem ukrotili, pa se je iskanje žrtev zavleklo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.