Žrtev bi lahko bilo še več

Foto: EPA
Foto: EPA
Žrtev napada v Berlinu bi lahko bilo še več, če bi storilec uporabil drugačen tovornjak.
Oglej si celoten članek

Tovornjak, ki ga je Anis Amri ukradel in z njim kosil smrt na berlinski tržnici, je imel sistem samodejnega zaviranja v primeru trka. Zahvaljujoč omenjenemu sistemu se je tovornjak ustavil po 70 do 80 metrih od trka. "Posledice bi bile lahko še veliko hujše," so povedali na tiskovni konferenci. 

Nemški preiskovalci so medtem na prostost spustili 40-letnega Tunizijca, ki so ga prijeli v sredo, saj so sumili, da je bil Amrijev pomočnik. Na podlagi podatkov z Amrijevega telefona so domnevali, da je prav njemu Amri poslal fotografijo in sporočilo, da je v vozilu, da to želi bog in naj moli zanj. Preiskovalci nadaljujejo iskanje morebitnih sostorilcev ali oseb, ki bi bile seznanjene z načrti za napad.

Prav tako še vedno nimajo odgovora na vprašanje, kako se je Amriju uspelo izmuzniti obveščevalnim službam. Nemške oblasti so priznale, da je Amri bil poznan policiji in da so ga več mesecev nadzorovali, ker naj bi obstajala možnost, da pripravlja napad. Septembra naj bi zaradi pomanjkanj dokazov nadzor opustili. 

Amri je iz Nemčije prek Francije odpotoval v Italijo, kjer je bil med rutinsko policijsko kontrolo ubit. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.