Žrtvovali več kot tono težkega pujsa

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V enem od templjev na Tajvanu so v skladu s tradicijo žrtvovali najtežjega pujsa, kar so ga našli. Tehtal je več kot tono.
Oglej si celoten članek

V skladu s tradicijo so najprej organizirali tekmovanje za najtežjega pujsa, na katerem so stehtali devet nadpovprečno težkih živali. Ko so izbrali "zmagovalca", so ga obredno zaklali. Verjamejo namreč, da večji kot je pujs, več bo sreče za njegovega lastnika. Na obredu v templju v mestu Xinbei se je zbralo okoli 100.000 ljudi.

Tradicija naj bi izvirala izpred 200 let, ko so vaščani žrtvovali pujse in meso razdelili sosedom. Danes se je to sprevrglo v prisilno krmljenje in vzrejo ogromnih živali, ki ne morejo več niti stati na lastnih parkljih.

Zagovorniki pravic živali takšnim obredom nasprotujejo. "To je treba absolutno ustaviti," je povedal direktor tajvanske organizacije za zaščito okolja in živali Chen Yu-min. Prireditelji tega tekmovanja, ki poteka enkrat letno, se branijo, da javnost to rada gleda. "Veliko število obiskovalcev kaže, da ljudi ni mogoče ločiti od njihove tradicije," je dejal eden od predstavnikov templja Li Kai-jui.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.