Župana kamenjali do smrti

V mehiški zvezni državi Michoacan so našli truplo župana majhnega mesta Tancitaro, Gustava Sancheza, in njegovega sodelavca, Rafaela Equiha, ki so ju neznanci kamenjali do smrti.
Oglej si celoten članek

Sanchez je županovanje mestu s 26 tisoč prebivalci nastopil januarja letos, potem ko je zaradi groženj mamilarskih kartelov odstopil prejšnji župan. Pred tem je vseh 60 lokalnih policistov dobilo "delavske knjižice", nadzor nad varnostjo pa je prevzela državna policija z vojsko. A Sanchezu in njegovemu sodelavcu Equihi to ni pomagalo.

Vojna med vojsko in karteli
V isti državi Michoacan je vojska v ponedeljek v strelskem obračunu ustrelila pet kriminalcev, pri čemer je bil ubit tudi vojak. V državi Tamaulipas ob obali Mehiškega zaliva je bilo v podobnem obračunu ubitih osem kriminalcev, tudi tam pa je umrl neki vojak.

V državi Chihuahua so kriminalci vdrli v policijsko postajo in ukradli 40 avtomatskih pušk ter 23 pištol. Oblasti zaslišujejo vseh deset policistov, ki so bili takrat v službi. V mestu Ciudad Juarez pa so aretirali gangsterja Joséja Contrerasa, ki je najprej ubil človeka in ga oblekel v policijsko uniformo. S tem je privabil zvezne policiste in sprožil avtomobilsko bombo. V napadu je potem ubil še enega policista in zdravnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.