Zvabili so ga z lažnim oglasom in ugrabili. Sledilo je tole ...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Moškega so ugrabili v Kambodži, potem ko ga je tja zvabil lažni oglas za zaposlitev. Vsak mesec so mu v ujetništvu odvzemali kri.
Oglej si celoten članek

Kitajskega varnostnika je tolpa v Kambodži ugrabila in uporabila kot sužnja za dajanje krvi, potem ko ga je v državo zvabil lažni oglas za zaposlitev. 31-letnik, ki je bil identificiran le po priimku Li, je bil v ujetništvu, šest mesecev zapored pa so mu mesečno odvzeli 800 mililitrov krvi, poroča Daily Mail.

Na krvodajalski akciji sicer človeku odvzamejo približno 500 mililitrov krvi, kar je precej manj, kot so jo jemali Liju, poleg tega mora do naslednjega odvzema krvi po mnenju ameriškega Rdečega križa preteči vsaj 56 dni. 

Tolpa naj bi njegovo kri prodajala zasebnim kupcem na spletu. Zaradi pretiranega odvzema krvi je Liju, ki mu je v začetku tega meseca uspelo pobegniti, odpovedalo več organov, njegove roke pa so bile zaradi igle prekrite z modricami.

Kri so mu jemali kar iz glave

Li je za Beijing Youth Daily povedal, da je lani junija postal žrtev trgovine z ljudmi, potem ko je odšel v jugozahodno kitajsko regijo Guangxi, kjer se je prijavil na delovno mesto varnostnika v nočnem klubu. V kamboško obalno mesto Sihanoukville naj bi ga pretihotapila kriminalna združba, ki ga je za 18.500 dolarjev prodala drugi tolpi. Tam so ga najprej prisilili, da je delal za različne sheme telemarketing goljufij. A ko je septembra delo zavrnil, ga je to spravilo v smrtno nevarnost. Ugrabitelji so mu začeli odvzemati krvi, ker je iz žil na rokah sčasoma niso več mogli izvleči dovolj, so mu jo začeli jemati kar iz glave. Grozili naj bi mu tudi, da bodo prodali njegove organe. Njega in druge moške v ujetništvu naj bi pretepali z električnimi palicami.

Liju je pri pobegu pomagal eden od članov tolpe. 12. februarja so ga sprejeli v bolnišnico, utrpel je odpoved več organov. Zdaj je v stabilnem stanju. 

Kitajsko veleposlaništvo v Kambodži je v četrtek v izjavi potrdilo dele Lijeve zgodbe, vendar ni omenilo platforme, kjer je Li našel oglas za delo. "Kitajsko veleposlaništvo v Kambodži ponovno opozarja kitajske državljane, ki želijo delati v Kambodži, naj sledijo formalnim kanalom in naj ne nasedejo lažnim oglasom za visoko plačana delovna mesta," je zapisano v izjavi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:48 23. Februar 2022.

    Sperme mu pa niso jemal ?

  • 07:14 22. Februar 2022.

    Ta članek ne pije vode!!!

  • 19:53 21. Februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.