5-krat DA za plinski žar

Foto: Butan plin d.d. Butan plin Foto: Butan plin d.d. Butan plin Foto: Butan plin d.d. Butan plin Foto: Butan plin d.d. Butan plin Foto: Butan plin d.d. Butan plin
Poletni meseci so že tradicionalno čas, ko z dvorišč, počitniških hišic, šotorov in teras zadiši po odlični hrani, pripravljeni na žaru. Pogosteje so tovrstni obroki bolj zdravi kot ocvrte jedi, saj vsebujejo manj maščob. Poleg dobre hrane pa se k temu prileže tudi prijetno druženje na svežem zraku.
Oglej si celoten članek

Zakaj so med bolj priljubljenimi oblikami žara ta hip plinski žari? 

Brzina je vrlina 

Čas je eden tistih dejavnikov, ki nemalokrat vplivajo na odločitev ali se žarjenja sploh lotimo ali ne. Peka med vikendom morda dovoljuje nekaj več časa, pa še druženje ob žaru je prijetno. Kaj pa med delavnikom? Pri plinskem žaru lahko samo zavrtite gumb, nastavite primerno temperaturo in že je žar pripravljen na uporabo. Vseeno pa svetujemo, da žar prižgete vsaj 10 minut pred načrtovanim začetkom peke, da se plošča dodobra in enakomerno segreje, kajti hrana se bo tako lepše spekla. 

Foto: Butan plin d.d. Butan plin Ko zablesti tudi začetnik 

Ker priprava ne zahteva posebnega znanja in potrpljenja, je verjetnost, da vam uspe na plinskem žaru veliko večja. Pa še energent je enostavno dostopen ter ugoden. Ravno v teh dneh je Butan plin,  kot prvi v Sloveniji predstavil biopropan, obnovljiv plin, ki ga pridobivamo večinoma iz izrabljenih rastlinskih olj in maščob. Tako zdaj v vsaki zeleni jeklenki plina dobite 20 % biopropana, po enaki ceni in s tem prispevate k bolj čistemu okolju. 

 

 

Biopropan, propan obnovljivega izvora 

Kemično je povsem enak običajnemu propanu, vendar v nasprotju z njim ne izhaja iz fosilnih goriv, temveč je popolnoma organskega izvora. Še zmeraj ga lahko uporabljamo na istih napravah in ima enako kalorično vrednost kot propan, le s to prednostjo, da njegova proizvodnja zmanjša emisije ogljikovega dioksida (CO2) do 80 %. Z uporabo biopropana prispevate k zmanjšanju vplivov na okolje, hkrati pa uživate v zanesljivi in trajnostni energiji. V Butan plinu bodo odslej vse jeklenke polnjene tudi z biopropanom. Prav zato, ker sama molekula ostaja nespremenjena, bodo uporabniki še naprej uporabljali vso dosedanjo opremo oziroma priključke, spremenila pa se ni niti cena.  

Žar dobrote iz domačega balkona 

Žari na oglje niso najbolj primerna opcija za peko na relativno majhnih prostorih, kot je balkon, saj oddajajo precej dima. Plinski žari pa ne potrebujejo veliko prostora, ne dimijo in ne puščajo pepela. Za uporabo na balkonu priporočamo prenosni žar, ki ga lahko po uporabi enostavno očistite in do naslednje uporabe pospravite nekam, kjer ne bo v napoto. 

Foto: Butan plin d.d. Butan plin

Enostaven nadzor nad temperaturo 

Temperaturo na plinskem žaru lahko enostavno regulirate z enostavnim obračanjem gumbov za razliko žara na oglje. Ko tega namreč enkrat segrejemo, ga težje hitro ohladimo na nižjo temperaturo. Ravno zaradi dejstva, da žar na plin enostavno zaženete, poleg tega pa se tudi ogreje bistveno hitreje kot ostali žari, ne bo minilo veliko časa, preden boste pečene dobrote lahko začeli nalagati na krožnike lačnih gostov. 

Foto: Butan plin d.d. Butan plin Hitro in enostavno čiščenje 

Plinski zunanji žar očistite v nekaj minutah, saj vam ne bo treba čakati, da se pepel ohladi. Čiščenje lahko poenostavite na način, da za nekaj minut na žaru nastavite najvišjo temperaturo in rešetko bo očistila vročina.  

 

Naročnik oglasa: Butan plin, d. d., Ljubljana  

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.