5 trikov za najboljšo nočno fotografijo

Foto: Samsung
Foto: Samsung
Različni nasveti za najboljše posnetke s svojim pametnim telefonom nam olajšajo delo in omogočajo, da posnamemo fotografije, ki se lahko kosajo s tistimi profesionalnih fotografov. Družabna omrežja so polna čudovitih fotografij lepote Slovenije, kulinaričnih specialitet, nočnih fotografij, divjih koncertov, … Vsi ne nosijo s seboj dragih fotoaparatov, dovolj je le zvesti spremljevalec, ki nam je vedno na razpolago. Pametni telefoni so naredili ogromen premik v razvoju, v samem vrhu pa je prav Samsung Galaxy S22 serija.
Oglej si celoten članek

Preden začnemo z nasveti je tu še obvezen predpogoj. Za dobre fotografije je najprej potrebno imeti opremo. Katerikoli telefon iz S22 serije (S22, S22 +, S22 Ultra) izberete, bo odličen za snemanje in fotografiranje dogajanja.

Foto: Samsung Samsung

1 # ISO

Nastavitev ISO naj bo čim nižja, saj s tem zmanjšate zrnatost in šum na sliki. Najbolje, da je nastavljen med  ISO 100 in ISO 400. Morda ste mislili, da šibka svetloba zahteva višji ISO,  ampak to je napaka. Svetujemo vam, da se poigrate z nastavitvami višjega in nižjega ISO in tako ugotovite katera omogoča najboljše posnetke.

2 # RAW

Za boljše fotografije je potrebno uporabiti funkcijo RAW, ki jo imajo nekateri telefoni v profesionalnem načinu. Gre za obliko formata, ki fotografije ne stisne in zato ponuja več podrobnosti. Ne gre le za to, da je fotografija boljša, ampak pomeni več podrobnosti, ki so vidne v programu Photoshop ali v drugih aplikacijah za urejanje fotografij. Fotografija je boljša pri izkoristku svetlobe, spremembi barve, za uporabo filtrov in druge možne prilagoditve, da se izognete nepravilnostim.

3 # ročni način

Samodejni način je preprost za fotografijo, kamera sama preračuna nastavitve in prilagodi fotografijo. Za resnično boljše posnetke pa je ročni način bistveno boljši, saj boste sami prilagajali nastavitve in tako dosegli želene učinke.

Foto: Samsung Samsung

4 # brez bliskavice

Vsak telefon ima vgrajeno vsaj osnovno bliskavico, ki naj bi pripomogla osvetliti fotografirane predmete. Strokovnjaki pravijo, da je uporaba LED bliskavice preprosto prepovedana za fotografiranje nočnih posnetkov. V primeru uporabe, bodo osvetljeni samo najbližji predmeti, ozadje pa ne bo jasno. Za kakovostne nočne posnetke vam tako svetujemo uporabo drugega vira svetlobe. S tem boste pridobili svetilnost, ki bo pomagala pri boljši fotografiji.

5 # daljša osvetlitev

Izkoristite nastavitve daljše osvetlitve, tako bodo posnetki mesta postali zelo zanimivi, še posebno s premikajočimi predmeti. Hitrost zaklopa naj bo nastavljena na 1 do 5 sekund, tako bodo vaše fotografije pravilno osvetljene. Ko je svetlobe manj, zaslonka potrebuje več časa za zaklop, poveča pa se tudi čas uporabe, če je na fotografiji premikajoči objekt.

Foto: Samsung Samsung

Profesionalna kamera, Nightography – preprosto epski

Predpogoj za odlične posnetke je kot že rečeno, odlična oprema. Samsung Galaxy S22 Ultra to gotovo je. 12MP ultraširokokotna kamera, 108 MP širokokotna kamera, 10 MP telefoto kamera s 3-kratno optično povečavo, 10 MP telefoto kamera z 10-kratno optično povečavo so nameščene na zadnji strani. Sprednja kamera, ki posname vaše selfije, pa ima kar 40 MP.

Najnovejša inovacija do sedaj - Nightography omogoča snemanje tudi v okolju s slabo svetlobo ali celo ponoči. Kot del profesionalne fotografije je tudi obdelava, ki je z možnostjo Expert RAW sedaj omogoča veliko več. Vse svoje posnetke lahko popolnoma obdelate.

Fotografije si vedno najprej ogledujete v galeriji telefona. Da so te kar najboljše, poskrbi 17,3 cm (6,8-palčni) dinamični AMOLED 2X zaslon z Vision Booster tehnologijo, ki preprečuje bleščanje. Da bo brskanje med slikami tekoče, pa bo skrbela hitrost osveževanja kar 120 Hz.

Foto: Samsung Samsung

Dolgotrajno fotografiranje, še posebno ponoči potrebuje vzdržljivo baterijo. Na voljo je 5000 mAh (tipično) baterija in možnost super hitrega polnjenja s 45 W. Kljub temu, da je hitrost polnjenja hitra, pa vam bo telefon zdržal več kot ves dan.

Velika novost S serije je vključenost Note serije. Model Ultra ima v spodnjem delu telefona vgrajeno S Pen pisalo, ki omogoča pisanje, skiciranje ali urejanje najljubših fotografij. Nekoč je bilo tako pisalo del le Note serije, sedaj pa navdušuje še tu.

Poleg modela S22 Ultra pa sta tu še dva njegova brata iz serije S22. Modela S22 in S22 + sta nekoliko manjša in brez S Pen pisala, pa vendar navdušujeta z odličnimi kamerami in enakimi funkcijam, med drugim tudi Nightography. Celotna serija je narejena, da traja, podprta je tudi z do štirimi generacijami nadgradenj operacijskega sistema Android. Tako boste lahko več časa uživali v produktivnosti in drugih zanimivih funkcijah. Vsi pametni telefoni so izdelani iz Armor Aluminium, najmočnejšega aluminijastega okvirja. Spredaj in zadaj pa so opremljeni s Corning® Gorilla® Glass Victus®+, čvrstim steklom, ki ob padcih ne povzroča skrbi.

Foto: Samsung Samsung

Če si želite omisliti čisto svoj pametni telefon, katerikoli iz S22 serije, pridobite tudi številne ugodnosti. Posebna ponudbe je tudi pri ogledu Youtube Premium, ki jo lahko izkoristite popolnoma brezplačno v obdobju štirih mesecev.

Uživajte v doživetju brez oglasov, brez povezave in s predvajanjem v ozadju, ki ga omogoča 5G Ponudba je na voljo do 1. marca 2023 vsem tistim, ki kupijo in aktivirajo katerokoli napravo (S22, S22+ ali S22 Ultra), ki izpolnjuje pogoje promocije, in še niso naročeni na storitev.
Oglejte si Youtube brez prekinitev v omrežju 5G. 

Več o dostopu do Youtube Premium si lahko preberete na https://www.samsung.com/si/offer/youtube-premium-promo-2021/.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.