Adidas D.O.N., Izdaja 4: Spida gre v Cleveland!

Foto: Adidas
Foto: Adidas
Donovan "Spida" Mitchell in adidas sta ponovno predstavila odličen košarkarski čevelj, ki bo zagotovo navdušil vse večje število njegovih oboževalcev.
Oglej si celoten članek

Morda niste bili pozorni na kariero hooperja, ki je skoraj postal igralec bejzbola (njegov oče je bil v nižji ligi in je delal tudi za New York Mets v MLB). Morda ste mislili, da si je Ben Simmons namesto njega zaslužil naziv novinca leta v ligi NBA (ROTY). Morda ste mislili, da bo njegova zamenjava v Cleveland Cavaliers enosmerna vozovnica v nikamor. Morda ste se motili. Če ste se motili, potem ste skoraj zagotovo spregledali dejstvo, da je Donovan Mitchell nedavno izdal že svojo četrte superge v okviru linije D.O.N. Issue pri adidasu. Na srečo vam bo ta blog ponudil veliko zanimivih in koristnih informacij o igralcu po imenu "Spida" in njegovih najnovejših košarkarskih čevljih!

Foto: Adidas Adidas

Donovan Mitchell in adidas sta se pošalila, da je Ben Simmons kandidat za novinca leta, saj je Avstralec pravzaprav že v svoji drugi sezoni. Ben je zaradi poškodbe izpustil celotno prvo sezono in je veljal za novinca v razredu, v katerem ni bil izbran. Naredili so majico z napisom -- "Novinec (samostalnik): športnik, ki igra v svoji prvi sezoni kot član profesionalne športne ekipe."

Pravi vodja

Donovan Mitchell je prvih pet let v ligi NBA igral za Utah Jazz in dosegel nekaj nepozabnih dosežkov. Tu so glavni:

  • zmagal na NBA tekmovanju v zabijanju (NBA Slam Dunk Contest) 2018 kot novinec
  • izbor v NBA All-Rookie First Team
  • prvi novinec po Carmelu Anthonyju, ki je bil prvi strelec svoje ekipe v končnici
  • 3 nastopi na tekmi NBA All-Star

Tudi to so le njegovi glavni dosežki. Vsi njegovi dosežki v playoffu si zaslužijo povsem ločen blog! Vendar se je vodstvo Jazzov odločilo, da je čas za obnovo, in je za vodjo svoje ekipe prejelo precejšnjo ponudbo. Cleveland je odstopil Laurija Markkanena, Collina Sextona, Ochaja Agbaja, tri izbire v prvem krogu in dve zamenjavi izbora! Zaenkrat se je poteza obrestovala obema ekipama, saj na začetku sezone NBA 22-23 igrata odlično. Tako kot pri Jazzih je tudi pri Cavsih "Spida" takoj postal vodja.

Foto: Adidas Adidas

Determination Over Negativity (D.O.N.)

Odločnost nad negativnostjo je prepričanje, da je vse mogoče, ne glede na to, kdo ste ali od kod prihajate. Želel sem, da je ta superga simbol tega - za otroka, ki verjame, da zmore vse.

To je dejal Donovan Mitchell ob prvi predstavitvi svoje linije. Zdaj je z že četrto edicijo odličnih košarkarskih superg in lastnim zgledom dokazal, da D.O.N. miselnost deluje!

Foto: Adidas Adidas

Zgodba o liniji adidas D.O.N. Issue za Donovana Mitchella je bila od samega začetka zelo razburljiva, najbolje pa bi jo povzeli s temi ključnimi točkami:

  • lahke
  • udobne
  • odlične barve
  • vzdržljive in z odličnim oprijemom, zaradi česar so odlična izbira tudi za igro na prostem; več o tej temi smo pisali v blogu: Najboljše superge za zunanje igrišče?

Vse to velja tudi za četrto izdajo superg in to je o njih povedal Donovan Mitchell:

Navdušen sem, da lahko pri adidasu izdam svoje četrte superge in najlažjo D.O.N. do zdaj.  Skozi naše partnerstvo nam je uspelo širiti pozitivno sporočilo z D.O.N. serije. Gre za to, da svoje izkušnje iz lige NBA delim z vsemi, ki radi igrajo košarko, in jim zagotovim visoko zmogljivo obutev, ki jo lahko nosijo na vseh ravneh.

Foto: Adidas Adidas

Tehnične specifikacije

S podrobnejšim pogledom, takoj izstopajo zanimive podrobnosti, ki potrjujejo, kar je povedal Spida. Za začetek je D.O.N. Issue 4 najlažji košarkarski čevelj, ki ga je adidas kdajkoli izdelal za Mitchella, celotno težo pa so zmanjšali z uvedbo zgornjega dela Lightlock in zamenjavo pene/tehnologije vmesnega podplata iz Boost na Lightstrike Strobel. Poleg tega je tu še odlično delujoč gumijast podplat s kul videzom valovitega vzorca.

Foto: Adidas Adidas

Po tem, ko so člani naše ekipe opravili interne teste v trgovinah Grosbasket v Budimpešti, Ljubljani in Zagrebu, lahko samo dodamo, da so te superge izjemno učinkovite pri prenosu energije s pete na prst, hkrati pa omogočajo eksplozivno gibanje. Upamo, da boste imeli priložnost, da nas obiščete in sami preizkusite adidas D.O.N. Issue 4. Če to ni mogoče, lahko razmislite o povečanju velikosti za pol številke, če je vaše stopalo nekoliko širše. V nasprotnem primeru se bo velikost odlično obnesla. Ko boste začeli igrati in vaditi v teh neverjetnih košarkarskih čevljih, nam sporočite, kaj menite o njih!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.