Advent v Varaždinu – sladka in topla zimska skrivnost

Foto: Advent v Varaždinu
Foto: Advent v Varaždinu
Čudoviti Varaždin ima enega najlepših, romantičnih in čarobnih adventov na Hrvaškem, ki ga to zimo nikakor ne smete zamuditi!
Oglej si celoten članek

Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu

Konec leta je čas veselja, zabave, druženja z družino in prijatelji. Odlično priložnost za izpolnitev vseh teh želja ponuja dišeč, topel in zabaven Advent v Varaždinu, eden najbolj očarljivih in romantičnih zimskih festivalov na Hrvaškem.

Na kar osmih lokacijah v čudovitem in pravljično okrašenem mestnem jedru, Advent v Varaždinu, ki traja do 6. januarja, prinaša kar 110 programov vseh vrst, barv in oblik, zasnovanih in ustvarjenih za vse okuse, starosti in praznične želje.

Lanski Advent v Varaždinu je bil na Hrvaškem pravi zimski hit, tukaj pa je le nekaj sladkih skrivnosti, zaradi katerih bo tudi letošnji Advent v Varaždinu ponovno stopil v vaša srca.

Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu

Potegnite Božička za brado!

Samo poglejte ga – to je on, s svojo glavo, brado, glasom in telesom, ki vas kliče, ne glede na to, kako majhni (ali ne) ste, da se mu pridružite v njegovi hiši, polni čarobnosti, topline, ljubezni, zabave, zgodb, sladkarij, smeha in druženja. Dedku pri vsem skupaj pomagajo prikupni pomočniki, tako da nihče, ki pokuka skozi vhodna vrata njegovega doma, ne bo ostal brez nasmeha.

Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu

Adrenalin proti zimi

Zime brez užitkov na ledu si ni mogoče zamisliti, zato bo varaždinski Kapucinski trg ponovno postal prava Ledena čarovnija, ampak polna topline, zabave in - adrenalina. Če vas ples na razkošnem drsališču ali bliskovit spust po mogočnem ledenem toboganu ne bosta dovolj ogrela, je tu še raznolika kulinarična ponudba s sladkimi, slanimi in toplimi okusi zime.

Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu

Zaljubite se v Varaždin(u)

Bolj romantičnega kraja od čudovito okrašenih adventnih ulic Varaždina je težko najti, skoraj vsaka od njih pa prinaša novo vznemirjenje in priložnost za zabavo in uživanje v paru ali družbi.

Ob vikendih zapojte in zaplešite na na enem od varaždinskih party trgov, uživajte v različnih okusih zime, družite se in ljubite obdani s tisočerimi lučkami ter ovekovečite in z vsemi delite tiste vesele trenutke pred kuliso prazničnega Varaždina.

Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu

Pravljični vrtiljak, na katerem Advent traja večno

Ob vsej veseli dekoraciji, finih prigrizkih in zabavi bo posebna atrakcija za otroke čudoviti retro vrtiljak na glavnem varaždinskem trgu. Otroci in njihovi starši se bodo lahko sprostili in nostalgično, navdihnjeni s čarobnim Varaždinom, v svoji domišljiji odpotovali nekam, kjer Advent in vsa njegova čarobnost traja večno.

Nekaj ​​slanega, nekaj sladkega, nekaj domačega, nekaj tujega

Če obstaja čas v letu, ki od nas preprosto zahteva, da se prepustimo hedonizmu – je to ta, 'počitniški' čas. Mamljive vonjave, raznoliki okusi, topli napitki in razkošne sladice so tisto, po čemer hrepenimo in Advent v Varaždinu to željo v celoti zadovolji.

Na vseh treh adventnih trgih v zgodovinskem središču Varaždina, boste našli vse, kar si vaše gastronomsko srce poželi. Še posebej, če si zaželi raznih dobrot, povezanih s finimi klobasami, mesnimi sendviči in burgerji, ali izjemnih sladic ter raznih toplih in drugih napitkov.

Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu

Privoščite si Advent v Varaždinu

Mestno jedro bo zasijalo tudi v razkošni in pisani praznični nakupovalni ponudbi, polni majhnih in velikih daril ter spominkov, s katerimi boste razveselili sebe ali svoje najdražje, vse pa bo osvetljeval edinstven in največji adventni koledar na oknih elegantne županijske palače.

Varaždinske ulice in trgi so lepi in romantično skrivnostni v vsakem letnem času, svetlo okrašen advent pa poskrbi, da se tej lepoti ne morete upreti. Čarobno vzdušje zgodovinskega, okrašenega Varaždina, neprekinjen niz dogodkov ter toplina in vonji tega posebnega dela leta bodo (spet) prebudili ljubezen v vaših srcih.

To zimo si privoščite topel Advent v Varaždinu!

Foto: Advent v Varaždinu Advent v Varaždinu

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.