Ana Žontar Kristanc: Ko imam nekoga rada, mu to pokažem skozi hrano

Foto: Anina kuhinja
Foto: Anina kuhinja
Ana Žontar Kristanc je uspešna slovenska avtorica priljubljenega kuharskega bloga Anina kuhinja, ki svoje bralce razveseljuje s slastnimi videorecepti ter z zanimivimi objavami o materinstvu in nosečnosti. Simpatična ustvarjalka kuharskih vsebin je v svoji karieri izdala več kuharic in priročnikov z recepti, vidimo pa jo lahko v vlogi TV voditeljice in nenazadnje tudi influencerke. Kljub vsem obveznostim, ki jo spremljajo iz dneva v dan, je Ana na prvem mestu žena in mama dvema fantkoma.
Oglej si celoten članek

Ko besede ne pridejo v poštev, je hrana poglavitni simbol ljubezni. S tem pregovorom se strinja tudi simpatična Ana Žontar Kristanc, ki je pred dvanajstimi leti začela pisati svojo kulinarično zgodbo. V pogovoru nam je razkrila, kaj jo je pravzaprav navdušilo nad pisanjem kuharskih blogov, kaj najraje zakuha svojim trem fantom ter nekaj skrivnosti o njenem kuharskem popotovanju od bloga Ljubezni polna skleda do Anine kuhinje.

 

 

Kako si prišla na idejo, da boš začela s pisanjem kuharskega bloga?

Uf, od tega je že dolgih 12 let. V bistvu se je vse skupaj začelo z meni zelo ljubim filmom Julie&Julia. Tudi tam je ena od glavnih igralk začela s pisanjem kuharskega bloga, kjer je vsak dan skuhala eno jed svetovno priznane kuharice Julie Child. Sama sem takrat sicer še študirala pravo, ampak se mi je pisanje bloga zdela zelo simpatična ideja. S tem sem se v prostem času želela ukvarjati tudi sama. Kar tako, za veselje. Nekaj mesecev kasneje, za moj rojstni dan, mi je moj dragi (zdaj moj mož) naredil kuharski blog Ljubezni polna skleda. Ostalo je zgodovina.

 

 

Za koga najraje kuhaš in kaj?

Najraje kuham za moje tri fante. Če imam nekoga rada, kažem to skozi hrano. Sama sem najbolj srečna, ko so trebuščki mojih fantov polni in kadar so zadovoljni s tem, kar sem jim pripravila. Kar se tiče naše najljubše hrane, imamo kar nekaj favoritov. Med prvimi na stopničkah so zagotovo palačinke, ki so nam tako všeč, da se z njimi sladkamo praktično vsak vikend. Zelo popularna je tudi pica z drožmi, lazanja, špageti z mesnimi kroglicami. Nič pretirano eksotičnega, ostajamo pri klasikah, ki vedno vžgejo. 

 

 

Kaj najraje zakuhaš med prazniki? Imaš kakšno specialiteto, ki se je še posebej veselijo tvoji domači?

Doma takrat ogromno pečemo. Moja sinčka obožujeta medenjake in piškotke, zato jih spečemo na tone. Če sem povsem odkrita, že dva meseca pripravljam praznične dobrote, tako da pri nas že kar nekaj časa jemo praznično. Kot kulinarični kreator moraš vsebine pripraviti vnaprej, tako da pri nas praznično jemo od oktobra pa vse do decembra. Januarja pa smo potem vsi že v veselem pričakovanju detoksa (smeh).

 

 

Ana nam je izdala recept popolno božično slaščico

Kaj je tisto, kar ustvari popolno decembrsko vzdušje? Božična peka, se razume! Glede na to, da se bliža najlepši čas v letu, se spodobi, da Ano povprašamo po nekaj njenih skrivnih receptih, s katerimi bomo za božič tudi mi sedaj lahko presenetili svoje najbližje. Za naše bralce je kreativna kuharica ustvarila prav posebno pistacijevo pito. Kako slastno! Za piko na i je tudi priprava izjemno hitra in enostavna. Če želite spremljati Anin recept po njenih slavnih sličicah, posnetih z novim Xiaomijem družine 11, obiščite blog Anina kuhinja. Veselo na delo!

Foto: Anina kuhinja

Pri kuharjih blogerjih je pomembna komponenta tudi dobra fotografija hrane, kajne?

Se razume. Pri fotografiranju mi je v veliko pomoč moj mož, pa vendar bi se celotnega procesa rada naučila tudi sama. Ko sem sama, namreč fotografiram kar s telefonom. Vse, kot so na primer čas priprave, postopek recepture, videoposnetki, storyji in tudi fotografije, ki gredo v blog, vse je posneto s pametnim telefonom. Prav zato mi je še toliko bolj pomembno, da ima telefon, ki ga uporabljam, kakovostno kamero, saj le tako lahko svoj izdelek konkretno predstavim svojim bralcem. Trenutno sem zelo zadovoljna uporabnica enega najnovejših Xiaomijevih pametnih telefonov.

 

 

Kaj ti je pri telefonih družine Xiaomi 11 najbolj všeč? 

Največja prednost telefonov družine Xiaomi 11 meni osebno je ta, da nikdar več nimam prazne baterije. Telefon uporabljam zelo pogosto, predvsem za službo. Vedno sem imela probleme, da se mi je že sredi dneva izpraznila baterija. S tem se mi zdaj ni treba več ukvarjati, kar mi ogromno pomeni. Tudi Xiaomijev fotoaparat je naravnost fantastičen. Kot uporabnica sem zelo zadovoljna z nastalimi fotografijami, ki jih kasneje uporabim tako na mojem blog profilu kot tudi na socialnih omrežjih. Nenazadnje pa mi je izjemno všeč to, da se je telefon naučil mojega jezika. Povsem mi sam predlaga določene besedne zveze, za kar sem zelo hvaležna, saj sem tako še hitrejša pri pisanju vsebin.

Spoznajte družino Xiaomi 11

Fotografija je pri ustvarjanju medijskih vsebin ena ključnih sestavin. Tega se zaveda tudi Ana Žontar Kristanc, avtorica bloga Anina kuhinja, ki si za svoje delo priskrbi le najboljše. Xiaomi nadaljuje z revolucijo fotografiranja in videografiranja s pametnimi telefoni. Tokrat predstavlja ponudbo množice inovativnih filmskih funkcij »Cinemagic« v Xiaomi 11T ter Xiaomi 11T Pro. Časi drage in zapletene filmske opreme so izgubili bitko, saj se vodilna in enostavna filmska tehnologija zdaj prilega v prav vsak žep. Pametni telefoni družine Xiaomi 11 so odlična izbira za uporabnike, ki iščejo vrhunski, a obenem eleganten pametni telefon z inovativnimi funkcijami za ustvarjalnost.

 

Xiaomi 11T Pro je dosegel še en pomemben mejnik. Gre namreč za prvi Xiaomijev pametni telefon, ki je na svetovni ravni predstavljen z lastniško tehnologijo Xiaomi HyperCharge 120 W. Briljantna tehnologija omogoča do kar 100-odstotno napolnjenost v zgolj 17 minutah. Ustvarjalci, tako kot je Ana, lahko nemoteno sledijo svoji ustvarjalnosti skozi cel dan. Vse to omogoča vodilna mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 888, ki prinaša moč, potrebno za poganjanje funkcij AI.

 

Vrhunski fotoaparat za ustvarjanje zavidljivih vsebin

Xiaomi 11T Pro odlikujejo izjemno zmogljiva trojna kamera s širokim kotom 108 MP, 2x telemakro in 120° ultra širokokotni objektiv. Za piko na i so na voljo tudi impresivne zmogljivosti računalniške filmografije z načini AI Cinema z zgolj enim klikom, snemanje 8K ter HDR10+, ki uporabnikom omogoča snemanje posnetkov z isto pametno tehnologijo ISO, ki jo najdemo v profesionalnih digitalnih fotoaparatih.

 

Kinematografska ultra zmogljiva naprava pa ne bi bila popolna brez trajnega in odzivnega zaslona. DisplayMate A+ 6,67'' FHD+ 120 Hz AMOLED ravni zaslon ima TrueColor, Dolby Vision® ter HDR10+. Prikazuje več kot milijardo barv ob največji 1000-nitni svetlosti, obenem pa ponuja tudi do 480 Hz frekvenco vzorčenja na dotik. Zaslon je zaščiten z najmočnejšim steklom Corning® Gorilla® doslej - Corning® Gorilla® Glass Victus™. Vrhunski pametni telefon dopolnjujejo tudi Dolby Vision® in namenska dvojna zvočnika s SOUND BY Harman Kardon.

 

Razkrinkajte zvijače poklicnih video ustvarjalcev

Xiaomijevi pametni telefoni ponujajo tisoč in en kinematografski način. Ti vključujejo številne zvijače poklicnih video ustvarjalcev, kot so Time Freeze, Night Time-Lapse, Magic Zoom ter druge vrste zapletenih posnetkov z zgolj enim klikom. Vsak najmanjši šum pa je možno obuditi z Audio Zoomom. Xiaomijev zaslon omogoča osupljivo ostrino ter kristalno jasnost z več kot milijardo barvami, mešanico funkcij za varovanje oči in vzorčenje do 480 Hz na dotik. To uporabniku omogoča zajem popolnega posnetka tudi med gibanjem z zgolj najmanjšim dotikom zaslona. Telefoni družine Xiaomi 11 omogočajo resnično osupljivo kakovost slike z živahnimi barvami, neverjetno svetlostjo, kontrastom in izjemnimi podrobnostmi. Ne glede na to, ali snemate ali urejate posnetke, Xiaomi vam bo, zahvaljujoč izjemno zmogljivi bateriji, ob strani stal skozi ves dan.

Anina božično-novoletna voščilnica

Božič že nestrpno trka na naša vrata, kar pomeni, da bomo ponovno želeli ovekovečiti skupno preživele trenutke. Ana je za vrhunsko kakovost svojih fotografij in videoposnetkov že poskrbela. Kaj pa vi? Simpatična ustvarjalka kuharskih vsebin vam za konec sporoča:

Vsem želim čim lepše, čim bolj zdrave praznike. Želim vam veliko ljubezni, veliko dobre hrane, novo leto pa naj se začne kar se da pozitivno. Vesele praznike!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.