"Biti na Forbesovem seznamu najboljših delodajalcev na svetu je čast in dolžnost"

Foto: Jysk
Foto: Jysk
Poslovni časopis Forbes se je povezal s podjetjem za tržne raziskave Statista in anketirali so 150.000 delavcev iz 58 držav, ki delajo za multinacionalna podjetja in institucije, udeleženci ankete pa so ocenjevali svoje delodajalce v več kategorijah. Med 750 podjetji, najboljšimi delodajalci na svetu, se je po mnenju zaposlenih znašlo tudi podjetje s skandinavskimi koreninami – JYSK. Zakaj?
Oglej si celoten članek

"Biti na Forbesovem seznamu najboljših delodajalcev na svetu je čast in dolžnost."

Jadranka Čulo Petrovčić, vodja kadrovske službe v JYSKu za Slovenijo, Hrvaško, BiH in Srbijo

Foto: Jysk JYSK

Odprta komunikacija je ključ

V JYSKu se zavedamo, da so zaposleni med našimi najmočnejšimi viri, zato si, tako kot v vsakem dobrem odnosu, prizadevamo spodbujati kakovostno in dvosmerno komunikacijo. Prav tako je pomembno ustvariti pozitivno vzdušje, odprto za različne načine razmišljanja, kot tudi mehanizme, s katerimi te informacije pripeljejo do sprememb. Eden od načinov, na katerega JYSK zbira podatke o zadovoljstvu svojih zaposlenih, je anonimna Anketa o zadovoljstvu zaposlenih, ki jo izvajamo vsaki dve leti in do katere lahko dostopajo vsi naši zaposleni. V začetku leta 2022 smo organizirali takšno raziskavo, ki je bila prvič izvedena v vseh 28 državah, kjer poslujemo (razen v državah, kjer JYSK posluje preko franšiz), in z nadaljnjo analizo bomo lahko ugotovili, kaj po mnenju naših kolegov delamo dobro in na čem moramo še dodatno delati. O ozaveščenosti naših sodelavcev, ki menijo, da je njihovo mnenje pomembno in upoštevano pri poslovnih odločitvah, veliko pove podatek, da je v mednarodnem prostoru anketo izpolnilo kar 94 % zaposlenih. Še posebej sem ponosna na dejstvo, da je v Sloveniji v tej raziskavi sodelovalo 100 % zaposlenih, kar pomeni, da so vsi zaposleni izkoristili priložnost, da izrazijo svoje mnenje.

Foto: Jysk JYSK

Možnost napredovanja

Skandinavska poslovna kultura, ki ji pripadamo, spodbuja ravnovesje poslovnega in zasebnega življenja ter idejo, da je možnost razvoja zaposlenih osnova za zadovoljnega in motiviranega zaposlenega. In tak zaposleni je osnova za vsako poslovno rast, za katero stremimo kot podjetje na globalni ravni. Z različnimi izobraževanji in razvojnimi programi imajo zaposleni v JYSKu možnost ustvarjanja dolgoročnih karier in prehodov na višje položaje. Naš cilj je zapolniti 90 % vodstvenih mest z zaposlenimi, ki smo jih interno zgradili skozi čas, zato se vedno veselimo prijav tistih, ki JYSK vidijo kot dolgoročnega delodajalca – partnerja, ki ponuja priložnosti za ambiciozne in pogumne poslovne vzpone.

Foto: Jysk JYSK

Ugodnosti, ki nagrajujejo rezultate, pa tudi timsko delo

S pozitivnim delovnim okoljem in spoštovanjem mnenj vseh v ekipi v JYSKu posvečamo posebno pozornost dejstvu, da se poslovni uspeh odraža na vseh zaposlenih. Trudimo se biti konkurenčni glede višine plače, imamo pa tudi izjemno motivirajoč in funkcionalen sistem bonusov, ki si jih lahko prislužijo vsi zaposleni v trgovinah skladu z rastjo prometa posamezne trgovine glede na preteklo leto. Poleg podobnih ugodnosti spodbujamo timski duh preko neformalnih druženj – tako z organizacijo raznih praznovanj in teambuildingov, kot tudi že tradicionalnim družinskim dnevom Family day, druženjem z družinami ob žaru v naravi.

Poleg vsega naštetega menim, da je v današnjem sodobnem času zaposlenim pomembno, da se pozicioniramo kot podjetje, za katerega je družbeno odgovorno poslovanje strateška smernica in da delamo korake k bolj zelenemu in trajnostnemu poslovanju. Tako naši zaposleni pogozdujejo Slovenijo, vključujejo se v humanitarne akcije, kot sta Wings for life in JYSK zgodba za lahko noč, katere namen je z izdelki za spanje opremiti otroška letovišča po vsej Sloveniji.

V naših trgovinah zagotavljamo kupcem kakovostne izdelke, ustvarjene s spoštovanjem do narave – uporabljamo okolju prijazne surovine iz odgovornih virov, reciklirane materiale, delamo na zmanjšanju toplogrednih plinov...  Vse to so dejanja, zaradi katerih smo zaželen delodajalec.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.