Daleč najboljše mini pice, kar smo jih kdaj jedli

Foto: Mesec pametnih obrokov
Foto: Mesec pametnih obrokov
Za nenapovedane obiske ali za večere, ko zmanjka časa za pripravo večerje, je dobrodošlo v skrinji imeti kakšnega skritega aduta. Eden takšnih so pri nas mini pice. Poskusili smo že številne, a iskreno so nas daleč najbolj navdušile te iz Eurospina.
Oglej si celoten članek
Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ


ZAJTRK: Skuše z zelenjavo

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Danes smo si za zajtrk privoščili zelenjavne skuše Blue King – za eno konzervo smo v Eurspinu odšteli 1,09 evra. Zraven smo narezali svež paradižnik in sir Gauda znamke Land in svež hleb s semeni iz Eurospinove pekarne, ki je stal 1,29 evra.

Otroci so popili še vsak z vodo razredčen kozarec biološkega soka granatnega jabolka AMO ESSERE BIOLOGICO, midva z možem pa sva – kot mnoga jutra – uživala ob skodelici odlične kave Don Jerez.

"Don Jerez je linija izdelkov, ki zajema kavo in različne začimbe, ki bodo naredile vaše jedi še bolj okusne. Linija ponuja različne vrste mletih kav, kavo v zrnju in instant kave ali kavne. Aroma izdelkov Don Jerez vas bo prevzela in prepričala," zagotavljajo v Eurospinu.

KOSILO: Paprikaš s pire krompirjem in solata

Sestavine:

  • velika čebula;
  • štiri paprike (mi smo tokrat izbrali dve rumeni in dve rdeči);
  • štirje paradižniki;
  • 1 kg piščančjega mesa (izbrali smo piščančje prsi);
  • 700 g paradižnikove mezge;
  • sol, poper, sladka rdeča paprika, lovorjev list;
  • olivno olje.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Priprava:

Na olivnem olju najprej popražite na drobno nasekljano čebulo, da postekleni. Nato ji dodajte na manjše koščke narezano piščančje meso, ga posolite, popoprajte in začinite s sladko rdečo papriko v prahu. Dodajte malo vode in meso pecite približno 10 minut. Nato dodajte še na majhne kocke narezane paprike in paradižnike – jaz jim odstranim lupinico, da ne odstopi med kuhanjem, saj zna biti v tem primeru moteča za otroke. 10 minut še vse skupaj pražim, nato zalijem z nekaj vode in s paradižnikovo mezgo.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Vse skupaj nato kuham še kakšne pol ure, v tem času tudi v slani vodi skuham na kocke narezan krompir, ki ga nato postrežem skupaj s paprikašem. Zraven se vedno prileže tudi skleda sveže solate iz Eurospina. Tudi tokrat smo jedli ledenko (glava te solate v Eurospinu stane 1,29 evra; kadar je v akciji, še manj), saj jo zaradi izredne hrustljavosti otroci naravnost obožujejo.

Iz sestavin smo pripravili tako veliko paprikaša, da smo ga slabo polovico shranili v hladilniku še za kosilo prihodnji dan.

VEČERJA: Goveja juha in mini pice margarite

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Sestavine:

  • 500 g pakirane sveže zelenjave za juho;
  • goveji bočnik;
  • eno jajce;
  • nekaj moke;
  • mini pice Tre Mulini.

Otroci obožujejo govejo in piščančjo juhico, zato se ena ali druga pogosto znajde na našem jedilniku. Tokrat smo za večerjo pripravili velik lonec goveje juhe, ki predstavlja cenovno res nadvse ugoden obrok. Za 500-gramski paket jušne zelenjave sem namreč v Eurospinu plačala le 99 centov, za dobrega pol kilograma govejega bočnika pa sem odštela 4,21 evra. Juha, ki je nastala iz omenjenih sestavin, je zadoščala za večerjo za dva dni zapored.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Govejo juho pripravimo tako, da vse sestavine vržemo v lonec, dobro solimo, zalijemo z vodo in pustimo, da se kuha. Ko je juha nared, jo precedimo in vanjo zakuhamo poljubno zakuho. Mi smo se to večer odločili za jajčne vlivance, ki jih pripravimo tako, da jajce stepemo in zmešamo z nekaj moke, rahlo solimo in nato mešanico zakuhamo v precejeno juho.

Po juhi smo si privoščili še mini pice znamke Tre Mulini, nad katerimi so otroci naravnost navdušeni. Sicer nisem zagovornica zamrznjene, že obdelane hrane, a včasih preprosto zmanjka časa, da sami naredimo domačo pico.

Takrat so več kot odličen nadomestek prav zamrznjene miniaturne pice iz Eurospina, katerih testo je neverjetno podobno tistemu, ki ga sami zamesimo doma. Za paket Tre Mulini zamrznjenih pic margarit, v katerem je 12 kosov pic, sem plačala 4,65 evra.

Poskrbela pa sem tudi, da goveje meso iz juhe ni šlo v nič. Narezala sem ga na manjše trakce, mu dodala na drobno narezano čebulo, posolila, popoprala, prelila z bučnim oljem in kisom, dobro premešala in to sva po mini picah prigriznila midva z možem, medtem ko so otroci z navdušenjem hrustali slastne pice.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Za malico slastne jagode

A ne le italijanski izdelki, v Eurospinu nas je v tem mesecu pametnih nakupov močno navdušila tudi ponudba svežega sadja. Ta dan smo si za malico privoščili sladke jagode – za 500-gramsko pakiranje smo v Eurospinu plačali 1,69 evra.

Določene jedi so z rednim spremljanjem akcij v Eurospinovih katalogih lahko še cenejše. Sledite jim TUKAJ


Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.