Do sanjske klime v 5 korakih

Foto: Vitanest
Foto: Vitanest
Hiter prehod iz hladnega vremena v poletje je marsikoga presenetil. Še posebej tiste, ki doma še nimajo klime. Zato je skrajni čas, da si jo priskrbite tudi vi!
Oglej si celoten članek

Glede na to, da so poletja vedno bolj vroča in daljša, se vse pogosteje dogaja, da se zrak ob večerih premalo shladi, da bi lahko stanovanje ohladili samo z zračenjem. Posledično je raba klimatskih naprav postala skoraj nujna. A kaj, ko se je težko odločiti, katero klimo izbrati. Da bo vaša odločitev lažja, vam predstavljamo 5 stvari, na katere bodite pozorni pri izbiri nove klime.

1. Razmislite, za kaj boste klimo potrebovali

Boste klimo potrebovali le v najtoplejših mesecih za hlajenje vašega doma? Ali potrebujete nekaj bolj vsestranskega, kar lahko uporabljate tudi za gretje v hladnih mesecih? Morda bi vas klima, ki bi vaše prostore samo dobro hladila, stala manj kot tista, ki efektivno greje prostore tudi pri nizkih zunanjih temperaturah. A običajno se izkaže, da je investicija v kakovostno in energetsko varčno klimo, ki lahko vaš prostor dobro hladi in ogreva, dolgoročno najbolj smiselna.

Pri izbiri ne pozabite tudi na to, kje boste imeli klimo postavljeno in kdo biva v vašem gospodinjstvu – na to bodite še posebej pozorni, če imate manjše otroke. Če lahko klimo montirate samo na mesto, kjer se pogosto zadržujete, morate o izbiri klimatske naprave zelo dobro premisliti. Za take primere je idelana MITSUBISHI ELECTRIC model MSZ-LN. Ponaša se namreč z infrardečim senzorjem, ki zazna ljudi v prostoru in po potrebi prilagaja in usmerja zračni tok. Pri tem pomagajo tudi dvojne lamele, ki avtomatsko usmerjajo zračni tok točno tja, kjer ga potrebujemo.

Foto: Vitanest Mitsubishi Electric MSZ-LN

2. Poiščite najboljšo klimo zase

Pogosto se na nakup klime spomnimo šele, ko jo nujno potrebujemo. Zadnja stvar, ki si jo tedaj želimo delati, je podrobna in dolgotrajna raziskava. Zato je najbolje, da se pri nakupu klime držimo naprav, ki so na trgu priljubljene, in izberemo ponudnika, ki mu zaupamo.

Ne pozabite preveriti, katere klimatske naprave so priljubljene vse dni v letu in ne le poleti – kot smo že omenili, se poleti ljudje za nakup klime (pre)pogosto odločijo nepremišljeno in spontano. Take klime niso nujno najboljše, kar vam trg lahko ponudi.

Foto: Vitanest Mitsubishi Electric MSZ-LN Izberite tudi znamko, ki ji lahko zaupate. Take so na primer klime znamke Mitsubishi Electric. Model MSZ-LN omogoča poleg gretja in hlajenja tudi filtracijo zraka s tehnologijo filtracije Plasma Quad, ki odstranjuje mikroskopsko majhne delce, pa tudi viruse in bakterije. Zaščitni premaz proti prahu pa bo poskrbel, da vam naprave ne bo treba neprestano čistiti.

3. Ne pozabite na praktičnost in energetsko učinkovitost

Če želite imeti klimo, pri kateri se vam bo zagotovo povrnila investicija, bodite pazljivi na to, kakšna je njena energetska učinkovitost. Pri klimatskih napravah MITSUBISHI ELECTRIC model MSZ-LN boste dobili napravo, ki se uvršča v najvišji energetski razred A+++. Takšno učinkovitost dosega zaradi inverterske tehnologije, izmenjevalnika toplote z veliko površino izmenjave, pa tudi zaradi infrardečega senzorja, ki zračni tok prilagaja osebam, ki se nahajajo v prostoru.

Ljubitelje tehnologije pa bo razveselilo dejstvo, da lahko Mitsubishijev model MSZ-LN povežete prek oblaka MELCloud ali pa z daljinskim upravljalcem ter klimo upravljate in kontrolirate na daljavo. Kaj je boljšega, kot da se po dolgem dnevu v službi sredi poletja vrnete v prijetno ohlajen dom, sredi zime pa v prijetno toplega.

4. Poskrbite, da klima ne pokvari estetike vašega doma

Vsi se lahko strinjamo, da je klima sicer izjemno praktičen del opreme našega doma, ni pa ravno najlepši. Zato običajno iščemo čim manj vidno mesto, na katerega jo lahko postavimo. A kaj storiti, ko to ni mogoče? Na srečo so se izdelovalci klimatskih naprav začeli zavedati pomembnosti vizualnega izgleda naprav, ki jih imamo v svojem domu. Tako imamo sedaj na voljo tudi klimatske naprave, ki se z našim domom zlijejo ali pa ga celo estetsko dopolnjujejo.

Foto: Vitanest Mitsubishi Electric MSZ-LN

Takšne so na primer klimatske naprave Mitsubishi Electric MSZ-LN: čiste, elegantne in minimalistične linije te naprave in dejstvo, da je na voljo v kar štirih barvah – beli, biserno beli, oniks črni in rubinasto rdeči. Tako jo boste lahko postavili v kateri koli prostor vašega doma, kjer se bo zlila s preostankom vašega pohištva in dekoracijo.

5. Poiščite zastopnika, ki bo poskrbel za vse

Ste že kdaj kupili nov kos pohištva ali opreme, ga pripeljali domov in ugotovili, da ga sami ne boste mogli montirati ali sestaviti? Seveda se nam občasno zdi nesmiselno kupiti nov aparat in nato še iskati nekoga, ki bi nam ga dostavil ter zmontiral. Zato je najlažje, če že na začetku poiščemo nekoga, ki nam lahko svetuje pri izboru klimatske naprave ter nam po nakupu pomaga pri dostavi in iskanju dobrega monterja.

Strokovnjake, ki vam lahko pomagajo pri izboru nove klimatske naprave ter svetujejo pri izboru monterja, najdete tudi v družinskem podjetju Vitanest, kjer imajo dolgoletne izkušnje s področja distribucije ogrevalnih in klimatskih naprav.

Za kakršna koli vprašanja se lahko nanje obrnete prek brezplačne telefonske številke 080 1959.

Naj vas letos ne preseneti poletna vročina. Že danes se obrnite na podjetje Vitanest in se pozanimajte o nakupu svoje klimatske naprave Mitsubishi Electric MSZ-LN. Ta vas bo hladila celo poletje in grela celo zimo ter pri tem ne bo kvarila izgleda vašega doma.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.