Dvometrski televizorji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ste pripravljeni nadgraditi izkušnjo gledanja televizije?
Oglej si celoten članek

Če je tako, je čas, da si ogledate dvometrske (79-palčne) televizorje! Ti ogromni zasloni ponujajo kinematografsko izkušnjo gledanja, ki je kot nalašč za filmski večer ali ogled nogometne tekme. Z najnovejšo ločljivostjo 4K in tehnologijo HDR bodo ti televizorji oživili vse vaše najljubše oddaje in filme kot še nikoli prej. Izdelujejo jih priznani proizvajalci, kot so Samsung, Sony in TCL.

Poleg tega bo dvometrski televizor s številnimi funkcijami, od možnosti glasovnih ukazov do pametnega pretakanja, zagotovo poskrbel za višjo raven vaše opreme za zabavo in sprostitev. Ste pripravljeni na vrhunsko izkušnjo domačega kina? Berite naprej in ugotovite, zakaj je dvometrski televizor ravno to, kar potrebujete!

Prednosti dvometrskih televizorjev

Ponuja kinematografsko izkušnjo gledanja:  Z 2-metrskim televizorjem se boste počutili, kot da ste vstopili v kinodvorano. Uživajte v najljubših filmih in oddajah s kristalno čisto kakovostjo slike in prostorskim zvokom za resnično poglobljeno izkušnjo. 

Ločljivost 4K in tehnologija HDR: Najnovejša tehnologija ločljivosti 4K poudari vsako podrobnost vsebine na zaslonu. Tehnologija visokega dinamičnega razpona (HDR) pa izboljša barvno natančnost in kontrastni razpon. Televizorji 4K vam tako omogočijo najboljšo možno izkušnjo gledanja.

Možnost glasovnih ukazov: Veliko novejših dvometrskih televizorjev ima možnost glasovnega upravljanja, ki vam omogoča dostop do vsebine, ne da bi vam bilo treba seči po daljinskem upravljalniku. To je priročen način za pretakanje najljubših videoposnetkov ali prilagajanje nastavitev, ne da bi morali odložiti skledo pokovke!

Možnosti pametnega pretakanja: S pametnimi možnostmi pretakanja, kot so Chromecast, Apple AirPlay 2 in druge, lahko preprosto dostopate do priljubljenih storitev pretakanja (EON, T-2, VOYO, NEO) in kar najbolje izkoristite svoj najboljši televizor. 

Foto: Enaa televizor

Slabosti dvometrskih televizorjev

Visoka cena: 2-metrski televizor bo zagotovo odvzel denarja z vašega proračuna za zabavo in opremo doma. Cene se trenutno gibljejo od 1500 do več kot 4000 evrov, odvisno od modela in funkcij, ki jih izberete. 

Obsežna velikost: Zaradi dvometrskega zaslona bodo ti televizorji v dnevni sobi ali domačem kinu zavzeli kar nekaj prostora. Pred nakupom se prepričajte, da ste na to pripravljeni! Na splošno velja, da mora biti 2-metrski televizor od kavča oziroma sedeža, na katerem običajno sedijo gledalci, oddaljen vsaj 9 čevljev. Tako bo zagotovljena optimalna razdalja gledanja in vsi bodo lahko opazovali vse podrobnosti slike na zaslonu. Poleg tega pri izbiri lokacije za večji televizor upoštevajte morebitne ovire, kot so kosi pohištva ali okna, ki bi lahko okrnila pogled pod določenimi koti.

Velikost prostora lahko vpliva tudi na izbiro nosilca za televizor, saj so nekateri primernejši za manjše prostore, drugi pa zahtevajo več prostora. Fiksni nosilci omogočajo, da televizor namestite ob steno in tam ostane za stalno, medtem ko nagibni ali vrtljivi nosilci omogočajo večjo prilagodljivost, vendar zaradi večje zasnove zahtevajo več prostora. Če je prostor v vaši sobi omejen, je najbolje izbrati fiksni nosilec. Prav tako je to boljša izbira za težje televizorje, kot so dvometrski. 

Večja moč: Večji televizorji potrebujejo več moči za napajanje, zato preverite, ali električni sistem vašega doma prenese takšno obremenitev. 

Frekvenca osveževanja

Pri dvometrskih televizorjih je treba upoštevati tudi frekvenco osveževanja (ang. Refresh rate). Na splošno se frekvenca osveževanja izraža kot številka v hercih (Hz). To številko lahko najdete v tehničnih specifikacijah vašega TV-ja in običajno se giblje med 50 Hz in 120 Hz. Najnižja stopnja odzivnosti je 50 Hz, ki zagotavlja standarden delujoč televizor, ki deluje s 60 slikami na sekundo s standardno resolucijo Full HD 1080p ali nižjo. S 120 Hz pa lahko dosežete popolnoma novo raven slike in zvoka, saj omogoča večjo gladkost in ostrino ter boljša časovna razmerja med slikami, kar ustvari boljši videz in manj zamika v igrah. 

Frekvenca osveževanja je posebej pomembna pri HD televizorjih, saj lahko uporabnikom omogoči večji obseg detajlov, ki jih bodo opazili na svojem ogromnem televizorju. S frekvenco osveževanja 120 Hz lahko tisti, ki radi gledate filme ali igrajo igre, dobite tako rekoč kinematografskoi doživetje. Obstaja tudi 24p tehnologija (ali "24p True Cinema"), ki jo je mogoče vklopiti na TV-ju s frekvenco odzivnosti 120 Hz. Ta tehnologija se uporablja pri filmih in imitira tradicionalno profesionalno snemanje filma s 24 slikami na sekundo (fps). Seveda pa boste morali preveriti pred nakupom, ali ima vaš izbrani model omogočeno funkcijo 24p True Cinema.

Dvometrski televizor je lahko odličen način za izboljšanje opreme v dnevni sobi. S poglobljeno izkušnjo gledanja, najnovejšo tehnologijo 4K in HDR ter številnimi priročnimi funkcijami bo filmski večer z družino in prijatelji zagotovo še bolj poseben. Ne pozabite le, da imajo ti televizorji visoke cene, velike dimenzije in porabijo več energije. Preden se odločite za nakup, se zato prepričajte, da imate dovolj denarja in prostora zanj. 

Foto: Enaa televizor

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.