Enolončnica z belim fižolom za obliznit prste

Foto: Mesec pametnih obrokov
Foto: Mesec pametnih obrokov
Za kosilo fižolova juha, za večerjo pa sir v slanici s česnom in oljčnim oljem ...
Oglej si celoten članek

Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ. Na dnu strani pa najdete obrazec za prijavo na Eurospinovo nagradno igro z vrednostnimi boni.

Za zajtrk bomo jedli kosmiče, zmešane s sadjem. Mi izberemo hrustljave kosmiče TRE MULINI, AMO ESSERE BIOLOGICO. Kosmiči vsebujejo 40 odstotkov ovsenih kosmičev in 17 odstotkov sadja. Dodamo še malce banane in zalijemo z mlekom Land

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Za kosilo ugodna enolončnica

Ko pri nas delamo enolončnice, jih skuhamo v velikem loncu, da jih imamo dovolj za dva dni. Pogosto jo odnesemo tudi k babici in dedku, da poskusijo naše eksperimentiranje v kuhinji. Za tokratno jed boste potrebovali:

-        malce olivnega olja,

-        malo stebelne zelene,

-        malo peteršilja,

-        7 korenčkov,

-        6 strokov česna,

-        2 mali žlički rdeče mlete paprike,

-        polovico steklenice pasiranih paradižnikov TRE MULINI AMO ESSERE BIOLOGICO,

-        liter jušne osnove,

-        liter vode,

-        malce soli in začimbe po izbiri,

-        polovico vreče belega fižola (pol kilograma suhega fižola).

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Za hitrejšo pripravo lahko uporabite fižol iz pločevinke. V nasprotnem primeru morate fižol predhodno namakati in skuhati. 

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Čebulo in česen olupimo in nasekljamo, zeleno, peteršilj in korenje pa očistimo, operemo in narežemo, fižol odcedimo.

V loncu segrejemo olivno olje, ki mu dodamo čebulo, ki jo rahlo popražimo. Dodamo še česen, zeleno, korenček in na zmernem ognju dušimo nekaj minut. Dodamo še peteršilj in zelišča, zalijemo z malce južne osnove in kuhamo na zmernem ognju še 10 minut.

V lonec dodamo mleto papriko, paradižnikovo omako, vodo in jušno osnovo, povišamo temperaturo in pustimo, da zavre. Dodamo fižol in ob rahlem vrenju kuhamo še 30 minut, na koncu dodamo poper in sol ter okrasimo s peteršiljem. Juha se zelo dobro poda s koščkom svežega kruha iz Eurospinove pekarne. Za krožnik fižolove juhe boste odšteli manj kot 30 centov.

Česnova večerja

Za malico smo tudi tokrat jedli sadje, za večerjo pa eno od mojih najljubših jedi. Jed je zelo hvaležna iz več razlogov. Poleg odličnega okusa je hitro pripravljena, uporabljate jo lahko več dni, zelo priročna je tudi za morebitne obiske. Podobno kombinacijo sem več let nazaj poskusila na eni od slovenskih osmic ter kmalu zatem sama doma pripravila približek. 

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Pri tej jedi je super, če boste kruh spekli kar sami, sicer pa imajo veliko izbiro odličnega kruha tudi v Eurospinu. V tednu od 22. do 28. aprila lahko kupite rezan rženi hlebček (500 g) za 0,99 evra, lepinjo za 0,29 evra in bageto za 0,29 evra. Spremljajte tedenske akcije TUKAJ.

Foto: Anže Petkovšek Mesec pametnih obrokov

Za pripravo potrebujete malo kolo sira v slanici, tri stroke česna in deciliter oljčnega olja. Pri tem naj vas spomnimo, da bo v tednu od 22. do 28. aprila liter oljčnega olja FRANTOIO LA ROCCA stal le 3,19 evra.

Sir v slanici narežete na kvadratke, česen zdrobite ali sesekljate ter ga zmešate z oljčnim oljem in malce soli. Sir marinirate v mešanici olja in česna tudi kakšen dan, mi seveda jed poskusimo takoj. Potrebujete le še košček dobrega kruha in pest oliv Varia Gusto

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Jedi bodo s spremljanjem akcij v Evrospinovih katalogih TUKAJ še cenejše. 

 

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.