Eurospinov izziv: Rahla torta brez moke za 5,5 evra

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov
Torta caprese je tradicionalna sladica neapeljske kuhinje, ki je ime prevzela po neapeljskem otoku Capri.
Oglej si celoten članek

Pripravljena je iz dveh glavnih sestavin, mandljev in temne čokolade, sladica pa je zelo priljubljena zaradi hitre in enostavne priprave. Očarata pa vas tudi njen okus in izjemno rahla struktura.

Pred časom smo si zaželeli tradicionalne torte caprese, a smo imeli doma le mlete orehe. Zato smo jih zamenjali z mandlji in jedli torto, ki jo pripravljamo znova in znova za vse rojstne dneve. Tako otrokom kot odraslim je v naši družini ljubši okus orehov, zato smo takšen recept kar posvojili.

Rahla struktura, mehka sredica

Za torto je značilna izjemno rahla struktura, saj ne boste uporabili niti žličke moke.

Za pripravo potrebujete:

  • pekač, ki mu lahko odstranite rob,
  • 200 gramov čokolade Dolciando, (če želite, da bo torta brez laktoze, izberite tudi primerno čokolado),
  • 200 gramov mletih orehov,
  • 200 gramov sladkorja,
  • 150 gramov masla AMO ESSERE ZENZA LATTOSIO,
  • 6 jajc.

Za dve navadni čokoladi Dolciando smo v Eurospinu odšteli le 1,3 evra, za 200 gramov mletih orehov pa 1,99 evra. Mi smo izbrali posebno maslo brez laktoze AMO ESSERE SENZA LATTOSIO, 125 gramov stane 0,99 evra. Skupaj smo za celotno orehovo torto odšteli manj kot 5,5 evra.

Testo za torto bo hitro pripravljeno, zato že na začetku ogrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pekač pa vnaprej namažite z maslom, da se testo ne bo prijelo nanj.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Čokolado stopite v vodni kopeli. Za to boste potrebovali dve posodi različne velikosti. V spodnji posodi segrejte vodo do približno 75 stopinj Celzija, v zgornji posodi stopite čokolado, ki jo ves čas mešate. Temperatura čokolade ne sme preseči 45 stopinj Celzija.

Beljake stepemo v sneg, penasto vmešamo tudi rumenjake in sladkor. Nato dodamo zmehčano maslo, na manjši hitrosti mešalnika primešamo orehe in ohlajeno stopljeno čokolado. Na koncu vse skupaj zmešamo še s snegom.

Maso nato zlijemo v pekač in pečemo v pečici 45 minut. Pečeno torto je pred postrežbo najbolje ohladiti, mi jo potresemo še s kakavom v prahu.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Sledite Eurospinovim akcijam in katalogom TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.