Fordova posebna ponudba za nakup kompaktnega SUV EcoSport

Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport
Ford je s posebnim financiranjem in ugodnimi cenami vozil iz zaloge močno olajšal izbiro novega kompaktnega SUV. Z nekaj kliki si zagotovite preizkus modernega EcoSporta, ki s samosvojim pristopom izstopa po oblikovni, uporabni, tehnološki in cenovni plati.
Oglej si celoten članek

Razred kompaktnih SUV-jev je tako v Evropi kot pri nas največja prodajna uspešnica. 

To so običajno izpeljanke mestnih kombilimuzin, Fordov model EcoSport pa ni le povišana različica mestne kombilimuzine, ampak močno odstopa po uporabni, tehnološki in zdaj pa tudi po cenovni plati. In narejen je bil z mislijo na evropskega voznika.

Foto: Ford Ford EcoSport

EcoSport je prav kul avto

EcoSport je že na prvi pogled nekaj povsem drugega. Fordu je uspelo narediti prav kul avto, ki bo zaradi pestre izbire barv in platišč, robustnega videza, nadgrajenega s kromanimi vsadki, ali pa športno oblikovane različice ST s podaljšanimi blatniki, črno streho in večjimi platišči, obračal glave. 

Oblikovan je tako, da bo všeč tako mladim voznikom kot voznicam. Ali pa dinamičnim očetom, ki cenijo, da se avto kljub višji oddaljenosti od tal pelje odlično in hkrati udobno, da bodo otroci na zadnjih sedežih v miru zaspali, pa tudi starejšim, saj je EcoSport robustno oblikovan avto, ki se ne boji spopadanja z ozkimi ulicami in visokimi robniki, hkrati pa ponuja veliko prostora v kabini in prtljažniku. Za nameček z velikimi steklenimi površinami in visoko nasajenimi ter nastavljivimi sedeži omogoča lahkotno vstopanje v vozilo in dobro preglednost na vse strani.

Foto: Ford Ford EcoSport

EcoSport je torej vozilo za vse generacije, pri katerem so inženirji mislili na vse: obliko, udobje, uporabnost, dobre vozne lastnosti, živahen in varčen motor in tudi veliko vsebine za privlačno ceno.

Udobno in varno nad mestne izzive

Če na zunaj z velikimi kolesi in visoko motorno masko deluje moderno in terensko, kot se za kompaktni SUV spodobi, pa je znotraj takoj opazna vidna in čutna kakovost. Dobršen del notranjosti je oblečen v mehke materiale, trda plastika se je pomaknila v ozadje. V primerjavi s konkurenti se vstopa in sedi še višje, od tal je namreč oddaljen kar 19 centimetrov. Mestne ceste in ulice so lahko polne izzivov. Zato je vožnja preko luž, hitrostnih ovir in udarnih jam bolj enostavna, kar bo verjetno predvsem starejši publiki še bolj všeč.
Štirje potniki imajo glede na kompaktne zunanje mere, ki omogočajo okretnost in lahkotno parkiranje v mestih, obilo prostora.

Foto: Ford Ford EcoSport

Inovativna polica močnejša od jekla

Prtljažnik je velik, robustno uporaben in ima prilagodljivo dno. V več nivojev nastavljiva polica v prtljažniku omogoča ločevanje mokrih in suhih, oziroma čistih in umazanih predmetov, ali pa skrivanje predmetov, njena posebnost pa je, da je zelo lahka. Po vzoru čebeljega satja je struktura izdelana iz recikliranega papirja, zlepljenega z vodotopnim lepilom, z vmesnimi tankimi sloji plastike ojačane s steklenimi vlakni. Tri kilograme težka polica zdrži težo več kot 300 kilogramov. Možno jo je nastaviti v tri različne višine. Ko v hipu z eno potezo podremo sedeže v drugi vrsti, ki se priročno zlagajo v razmerju 60:40, pa jo lahko položimo tako, da dobimo raven in dolg nakladalni del, ki bo zlahka pogoltnil večje športne rekvizite ali celo pohištvo, saj lahko v EcoSport naložimo za impresivnih 1238 litrov prtljage. Ko police ne potrebujemo, jo enostavno »skrijemo« navpično ob hrbtni strani sedežev druge vrste.

Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport

Za ljubitelje dobrega zvoka

Med prednosti EcoSporta je treba šteti enostavno rokovanje s funkcijami avtomobila: gladka ročica ročnega menjalnika, mehek volan, ki je v izvedenki ST športno zravnan, veliki in razločni gumbi klimatske naprave, vse kaže na odlično ergonomsko zasnovo in enostavnost uporabe, prav tako jasno vidne in dostopne odprtine za najrazličnejše priključke ali pa odlagališča za vse vrste predmetov, ki jih najdemo po vsej kabini. Mladim bo zagotovo všeč vrhunski zvočni sistem znamke Bang & Olufsen, ki omogoča vrhunsko reprodukcijo zvoka.

Foto: Ford Ford EcoSport

Profilirani sedeži posadki zagotavljajo veliko udobja ter imajo, tako kot volan, možnost ogrevanja. Vgrajeni multimedijski predvajalnik najnovejše generacije Sync3 ima prijazen in logičen vmesnik, podatki, tudi navigacija, pa so prikazani na velikem in preglednem 8-palčnem zaslonu občutljivem na dotik.

Dno v prtljažnem prostoru ima tri nastavitve višine, tako da lahko pod njim ustvarite skriti predel različnih velikosti. Ko je dno na najvišjem položaju in so sedeži zloženi, dobite ravno podlago prtljažnika.

Odličen na asfaltu in terenu

Na terenu bo zaradi kratkih previsov čez kolesa in visoke oddaljenosti od tal skupaj s kratko medosno razdaljo, navdušil tudi tiste, ki se podajajo na gozdne poti. EcoSport v hipu prebudi avanturistični duh. Ponuja najvišji odmik od tal v svojem razredu. Na cilj boste z lahkoto prišli tudi po zahtevnejšem terenu. Vstopni kot pri EcoSportu je 21,0 stopinj, izstopni kot 33,3 stopinje, prehodni kot pa 23,3 stopinj, če avtomobil ni naložen. Podatki o stopinjah se nanašajo na kot, pri katerem lahko avto zapeljete čez oviro, ne da bi pri tem podrsali po spodnjem delu: to je pomemben podatek pri vsakem sodobnem vozilu SUV.

Foto: Ford Ford EcoSport

Foto: Ford Ford EcoSport

Z motorjem, ki zbira le prva mesta

Zadovoljuje pa tudi stroge emisijske norme. Na tem področju je šel korak naprej, saj so emisije CO2 znižali z različnimi naprednimi tehnologijami, a ne na račun moči in odzivnosti motorja. Turbopolnilnik z manjšo vztrajnostjo skrbi za hitrejši in bolj nadzorovan odziv polnilnika, izdelan pa je iz materialov za raketne motorje, ki so zasnovani za uporabo pri visokih temperaturah. Visokotlačni sistem vbrizgavanja goriva zagotavlja večjo odzivnost, tišje delovanje motorja in natančnejšo oskrbo z gorivom. 

Foto: Ford Ford EcoSport Foto: Ford Ford EcoSport

Srce vozila je lahko ob dizelskem motorju tudi večkrat z nazivom mednarodni motor leta nagrajeni bencinski trivaljni EcoBoost, ki poganja EcoSporta v posebni Fordovi ponudbi. Motor ob pomoči turbine ponuja obilico moči in navora, ki ga naredi vsestranskega tako za vožnjo v mestih, podeželju ali pa na avtocesti.

Foto: Ford Ford EcoSport

Pri kompaktnih SUV-jih je običajno, da so vozne lastnosti na račun videza potisnjene v ozadje. Običajno slabše vedenje na cesti podpiše višje težišče in večja teža. Fordovim inženirjem pa je uspelo ravno nasprotno, saj so negativne lastnosti križancev spremenili v pozitivne. Podvozje EcoSporta je nastavljeno prijetno togo in se zelo dobro drži v ovinkih. Nagibi so minimalni, krmiljenje ostaja natančno, neravnine na cesti pa EcoSport v veliki meri nevtralizira.

Foto: Ford Ford EcoSport

Posebna privlačna cena za EcoSporta iz zaloge

Ford EcoSport prinaša tudi veliko tehnologij za pomoč vozniku, vključno s kamero za prikaz območja za vozilom in vse to za posebno ceno. Ford je za model EcoSport pripravil enkratno ponudbo za dobro opremljena vozila iz zaloge. EcoSporta z večkrat nagrajenim in zmogljivim EcoBoost bencinskim motorjem s 125 konjskimi močmi, ročnim menjalnikom in bogato opremo (style), ki med drugim vključuje tudi zadnja tipala za pomoč pri parkiranju za zaznavanje trdnih in ne-trdnih predmetov (tudi žive meje), ki mogoče niso v vidnem polju voznika in tako pomagajo preprečiti poškodbe vozila in tudi navigacijo, lahko odpeljete že za 14.900 evrov ali pa ob pomoči financiranja za 199 evrov z DDV brez pologa. Odlična priložnost torej tudi za tiste, ki iščete svoj prvi avto. 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.