Izdelki Dr. Oetker za pripravo ozimnice

Foto: Dr. Oetker
Foto: Dr. Oetker
Izdelki za pripravo ozimnice, kot je Gelfix 4:1, omogočajo hitro in enostavno pripravo džemov ter marmelad z manj sladkorja in bogatejšim okusom.
Oglej si celoten članek

Jagode, borovnice, maline, marelice … V tem zgodnjem poletnem času nam je narava priskrbela veliko sadja, tako da skoraj ni nikogar, ki zase ne bi našel kakšnega sadeža, v katerem bi užival. Tudi tržnicah in trgovinskih policah je mogoče najti veliko pisanega in okusnega sadja in že se je začela priprava ozimnic. Čeprav se zdi, da je do takrat, ko bomo z užitkom odpirali kozarce najboljših džemov in marmelad, še zelo daleč, pa bosta jesen in zima pravzaprav zelo kmalu tu. Zato je zdaj pravi čas za njihovo pripravo. In konec koncev – kdo pravi, da se v fini jagodni marmeladi ne da uživati tudi zdaj?

Še nikoli hitreje in lažje do ozimnice

Priprava džemov in marmelad je tradicionalno povezana z našimi babicami, saj verjamemo, da gre za dolgotrajen postopek in posebne kuharske veščine. Zahvaljujoč izdelkom za konzerviranje Dr. Oetker, kot je Gelfix, pa priprava ozimnice res ni zapletena. Potrebno je samo malce dobre volje, da ob pravilnem upoštevanju navodil v le nekaj minutah pripravite napolnite kozarce z najboljšim džemom. Naravni sadni pektin oziroma rastlinsko sredstvo za želiranje, pridobljeno iz jabolk in agrumov, ki ga vsebuje Dr. Oetker Gelfix Super Plus 4:1, vam omogoča, da skrajšate dolgotrajen postopek kuhanja na samo 3 minute. Tako se sadje ne razgradi, zato se ohranijo vsi dragoceni vitamini in pristen okus sadja. Dr. Oetker Gelfix Plus 4:1 varčuje s sladkorjem, saj je za en kilogram sadja potrebno le 250 g sladkorja. Če želite marmelado pripraviti brez dodanega sladkorja, jo lahko pripravite z dr. Oetker Sweet Zero, sladilom na osnovi eritritola, ki ne vsebujejo kalorij. Vaši džemi bodo tako pripravljeni veliko bolj enostavno in hitreje, obenem pa bodo bolj zdravi, a vseeno za prste obliznit.

Foto: Dr. Oetker Dr. Oetker

Priprava ozimnice bo še slajša, če imate svoje sadje, zato se lahko pobiranje sadja in kuhanje marmelad spremenita v družinski hobi, ki bo z leti postal čudovita tradicija, najmlajšim družinskim članom pa ostal v najljubšem spominu. Po drugi strani pa bo linija izdelkov Gelfix olajšala pripravo ozimnice tistim, ki se želijo v tem preizkusiti prvič. Izdelki Dr. Oetker so idealen pomočnik pri pripravi, zato boste zelo hitro prišli do džemov ali marmelad, kakršne je nekoč pripravljala vaša babica.

Za džeme in marmelade kot od babic so na voljo Dr. Oetker nalepke in etikete

Za popolno doživetje je Dr. Oetker mislil na vsako podrobnost. Tako lahko v njihovi spletni trgovini prenesete nalepke in etikete v obliki srca, na katere lahko z zlatim markerjem napišete, za kakšen izdelek gre, in jih nalepite na kozarce, da boste pozneje vedeli, kateri okus izbrati. Poleg tega, da so praktične, so nalepke in etikete tudi privlačne na pogled. Tako pripravljen kozarec bo popolno darilo za družinska srečanja, kot majhna pozornost za prijateljico ob vabilu na kavo ali kot darilo za vselitev v novo stanovanje. Dr. Oetker v svoji spletni trgovini ponuja tudi različne pripomočke za pripravo domače ozimnice, kot je pripomoček za odstranjevanje koščic iz sadja.

Če se vam zdi, da bi lahko bil kateri od teh izdelkov darilo za osebo, ki uživa v pripravi ozimnice, je paket mogoče poslati na drug naslov, Dr. Oetker pa ponuja brezplačno dostavo za vse pakete.

Se sprašujete, koliko časa mora biti kozarec džema ali marmelade obrnjen na glavo, potem ko ste kozarce napolnili? Zakaj morate z džema odstraniti peno? Kako preprečiti spremembo barve džema? Odgovore na ta, pa tudi številna druga vprašanja o pripravi džemov in marmelad lahko poiščete na spletni strani www.oetker.si kjer boste našli tudi dodatne informacije, ki vas bodo zagotovo navdihnile za pripravo ozimnice. Zanimivi recepti, koledar zorenja sadja, številne koristi sadja za vaše zdravje so le del bogate vsebine na spletni strani, ki vas bo zagotovo prepričala, da tudi vi pripravite najokusnejše kozarčke sladkega užitka.

Foto: Dr. Oetker Dr. Oetker

O podjetju Dr. Oetker

Dr. Oetker, podjetje z več kot stoletno tradicijo, je vodilno podjetje na trgu izdelkov in preverjenih receptov za peciva. Od takrat pa vse do danes je veliko družinsko mednarodno podjetje Dr. Oetker, del katerega je tudi Dr. Oetker Slovenija sinonim za strast do peke. Od dodatkov in mešanic za peciva prek sladic in vse do okraskov je Dr. Oetker specialist za peko ter okrasitev z najbogatejšim prodajnim programom, katerega kakovost prepoznajo in cenijo potrošniki vseh generacij. Dr. Oetker je bil v letu 2021 uvrščen na seznam najboljših delodajalcev na svetu. Številne recepte, nasvete in trike poiščite na www.oetker.si.

Foto: Dr. Oetker Dr. Oetker

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.