Kako posneti najlepše praznične fotografije kar s telefonom

Foto: Huawei Huawei Xmas MatePad Pro Foto: Huawei Huawei Xmas P smart 2021 Foto: Huawei Huawei Xmas P smart 2021 Foto: Huawei Huawei Xmas P smart 2021 Foto: Huawei Huawei Foto: Huawei Huawei Xmas Foto: Huawei Huawei Xmas Foto: Huawei Huawei Xmas
Božični prazniki so popoln čas za preizkušanje ali izboljšanje naših fotografskih sposobnosti. Med čudovito okrašenimi domovi, prazničnimi dobrotami, ognjemetom in zasneženo naravo, nam motivov nikakor ne zmanjka. Z vami delimo nekaj trikov, kako lahko svoje praznične fotografije še izboljšate.
Oglej si celoten članek

Vsak izmed nas že ima pametni telefon, s katerim lahko ulovimo neprecenljive trenutke, pa naj bo to prvi božič z novim članom družine, lepo okrašena smreka ali pa nadobudni kosmatinec, ki se prvič sreča s snegom.

A kaj, ko včasih nikakor ne uspemo ujeti lepote trenutka tako dobro, kot bi želeli. Držite se naših nasvetov za fotografiranje nepozabnih trenutkov in že bo vaš telefon poln najlepših fotografij.

Kompozicija je ključ do dobre fotografije

Kolikokrat se nam zgodi, da posnamemo fotografijo in nas na njej nekaj moti, a nismo prepričani kaj. Morda so krive nenaravne barve, morda je fotografija zamegljena, ali pa smo enostavno izbrali slabo kompozicijo. Da bo kompozicija vaše slike zablestela, na telefonu Huawei P smart 2021 vklopite možnost pomožne mreže in upoštevajte pravilo tretjin – kar želite izpostaviti naj bo poravnano z eno od osrednjih štirih točk, da bo vaša fotografija čim bolj naravna in dinamična. 

Če fotografirate svojega ljubljenčka se "spustite na njegovo raven" - pokleknite ali se sklonite in ga fotografirajte iz oči v oči.

Če vaši nemirni kosmatinci pri fotografiranju ne želijo sodelovati, jih podkupite z njihovim najljubšim priboljškom. Ker pa so najbolj prikupne fotografije naših ljubljenčkov zunaj, med igro v snegu, jih lahko s telefonom Huawei P smart 2021 ujamete tudi v gibanju, za najbolj prikupne dogodivščine pa posnamite kar video.

Pri tem pa vam ni treba skrbeti, da vam bo zmanjkalo baterije ravno takrat, ko bo vaš kosmatinček naredil nekaj še posebno zabavnega. Huawei P smart 2021 ima namreč veliko baterijo s kapaciteto 5000mAh, ki skupaj s pametnim algoritmom za varčevanje z energijo AI poskrbita, da lahko več kot videoposnetke gledate več kot 16 ur, če pa želite svoje ljubljenčke z družino deliti "v živo", se lahko preko klica na omrežju 4G pogovarjate več kot 38 ur. Če pa vam že kdaj zmanjka baterije, bo ta napolnjena v le nekaj minutah, zahvaljujoč Huawei SuperCharge z 22,5 W.

Foto: Huawei Huawei Xmas

Huaweiev telefon P smart 2021 vam bo lahko pomagal pri fotografiranju vsakega prizora, saj ima kar 4 kamere s podporo umetne inteligence. Z njegovimi kamerami boste lahko posneli tako vaše ljubljenčke in božične dobrote, kot tudi najmanjše detajle z makro kamero, pa tudi oddaljene lepote ter panorame zasnežene narave.

Brez dobre svetlobe ne gre, a tudi noč ima svojo moč

Če se odločate za fotografiranje odlične praznične hrane, potem poskrbite, da bo izpostavljena na lepem ozadju in v dobri svetlobi. Glavna kamera na Huaweievem telefonu P smart 2021 ima neverjetno ločljivost kar 48 MP, ki bodo poskrbeli, da boste na fotografijo ujeli vsak detajl vaših kuharskih mojstrovin. Če pa hrano želite fotografirati v bolj romantičnem vzdušju, potem bo Huawei P smart 2021 poskrbel, da bodo vaše slike popolne kljub slabši svetlobi.

Telefon Huawei P smart 2021 lahko naredi odlično fotografijo tudi v slabi svetlobi zahvaljujoč njegovim inteligentnim algoritmom AI.

To vam bo prišlo še posebno prav, ko boste želeli fotografirati božično dekoracijo, tako vašo domačo, kot tudi lučke v mestnem središču. Prav tako pa boste lahko s telefonom P smart 2021 posneli vrhunske fotografije novoletnega ognjemeta. Uporabite lahko tudi ultra širokokoten objektiv, ki bo poskrbel, da boste na fotografijo ujeli tako ognjemet, kot tudi svoje najdražje. Huawei P smart 2021 bo tudi poskrbel, da boste lahko imeli vse svoje najljubše spomine spravljene na kupu, saj ima kar 4 GB delovnega pomnilnika in 128 GB notranjega pomnilnika.

Foto: Huawei Huawei Xmas P smart 2021

Če drugo zataji, se zanesite na postprodukcijo

Vam kljub vsemu končna fotografija ni všeč? Potem se lahko zanesete na urejevalnike fotografij. Če vam kompozicija ni uspela sliko obrežite, barve pa lahko z nekaj kliki poživite s filtri in orodji v urejevalnikih slik. Za osnovne popravke lahko uporabite kar urejevalnik, ki je vgrajen v Huaweievo galerijo, če pa se želite urejanju posvetiti bolj podrobno, si lahko na telefon ali pa na tablico in laptop namestite naprednejše programe za postprodukcijo fotografij.

Če vam je ekran telefona Huawei P smart 2021 kljub njegovemu 6,67-palčnemu zaslonu premajhen, ga lahko preprosto povežete z zaslonom tablice Huawei MatePad Pro ali prenosnika Huawei MateBook 13. Nato lahko z urejanjem ali pa le občudovanjem fotografij, ki ste jih posneli, nadaljujete na večjem zaslonu.

Foto: Huawei Huawei

Naj bodo letošnji prazniki nepozabni. Ujemite vse posebne trenutke v krogu svojih najdražjih v objektive kamere telefona Huawei P smart 2021 in poskrbite, da se jih boste lahko v krogu družine spominjali še mnoga leta.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.