Kako rutino pretvoriti v ritual? In zakaj?

Foto: Cedevita
Foto: Cedevita
„Rutina je monoton ritem življenja; mehanski način dela, glede na izkušnje in navade, brez poseganja v bistvo stvari.“ Če odprete Wikipedijo, je to ena izmed definicij, ki jih stran ponuja za pojem rutine.
Oglej si celoten članek

Vsi imamo svoje rutine, kajne? Večina ljudi se zjutraj brez posebnega razmišljanja zbudi, umije zobe, pozajtrkuje, obleče in se pripravi za delo. Rutine vsekakor niso tako slabe, kot se morda sliši v zgornji definiciji, saj poskrbijo za našo disciplino in posledično tudi dejanja, ki nam olajšajo opravljanje dela ali obveznosti. Ko se rutine držimo dlje časa, pa ta prej ali slej postane dolgočasna.

Zato je pomembno, da rutino pretvorimo v ritual!

To pa vendarle ni tako lahko. Da bi rutina postala ritual, moramo svoje vsakdanje rutine obogatiti z optimizmom.

Primer: Če ste do sedaj vstali le toliko časa prej, da ste imeli dovolj časa za dosedanjo rutino in nič več, vam za jutrišnje jutro priporočamo nekaj minut več. Tako lahko na primer pozajtrkujete skupaj z družino in jih presenetite s kozarcem že pripravljene Cedevite. Njim polepšate jutro, dobra volja že navsezgodaj pa vam bo pomagala pri premagovanju stresa prihajajočega dne. Lepe besede in podpora vaših najbližjih vedno napolnijo dan z optimizmom!

Foto: Cedevita Cedevita

Pomembno je, da to dozo optimizma dodamo vsemu, kar počnemo. Na Cedevito smo se že spomnili, saj je znano, da otroci obožujejo način njene priprave in zvok šumenja v kozarcu. V njih vzbuja občutek vznemirjenja, saj so ga videli že pri svojih starših. Za ljubitelje tega napitka je priprava že dolgo ritual – pripravijo jo, ko jih obišče sosed, mame jo pripravijo študentom med učenjem, ljudje si jo pripravijo tudi med odmorom v službi, nanizali pa bi lahko še vrsto drugih situacij, ko ljudje svojo rutino spremenijo v pravi ritual.

Vse te situacije so lahko načrtovane ali pa tudi ne, vsekakor pa je potrebno zelo malo, da jih obarvamo. To je zdaj še lažje z novimi Cedevitinimi pakiranji, saj je pri največjem pakiranju dodan še priročen čep, da embalaža še dlje ohrani svojo svežino. Poleg tega pa je priprava napitka še lažja – zdaj si jo lahko otroci pripravijo tudi sami in to direktno iz velikega pakiranja! Srednje pakiranje je postalo trdnejše, po vzoru že dobro poznanega 200 g pakiranja. To embalažo pa zlahka uporabite tudi večkrat – preprosto jo dopolnite z vsebino iz večjega pakiranja.

Mi smo svojim rutinam dodali kozarec Cedevite, ne glede na to, ali nam je všeč bolj močna ali bolj nežna Cedevita. In ne glede na to ali je kozarec na pol poln ali na pol prazen, ga lahko vedno ponovno napolnimo! Katero rutino boste pa vi pretvorili v ritual?

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.