Kakšne fotografije naredi tvoj telefon?

Foto: Samsung
Foto: Samsung
Vsakič, ko ob posebnih priložnostih posnamemo fotografije z več različnimi mobilnimi telefoni, se začne izmenjava in primerjava le-teh ter vname razgreta razprava o zmogljivosti kamer naših naprav. Te še vedno predstavljajo eno izmed poglavitnih funkcij mobilnih telefonov.
Oglej si celoten članek

Vsak si želi čim boljšo, če že ne profesionalno. Zadnjih nekaj let se vztrajno povečuje število kamer na telefonu, sočasno pa se izboljšujejo tudi njihove lastnosti. Kar pomislite, še dobrih deset let nazaj, ste bili lahko srečni, če ste na svojem mobilnem telefonu sploh imeli kamero. Danes pa od telefona pričakujete, da bo v večji meri nadomestil vaš fotoaparat in pripadajočo opremo. Najnovejši telefoni nam sedaj ponujajo že dve, tri ali celo štiri zadnje kamere. Vse pripomorejo k odličnim posnetkom prizora, objekta ali subjekta, ki ga želimo ujeti. Največ MP ima glavna kamera, sledijo ji makro in širokokotne kamere.

Foto: Samsung Samsung

Na kakšen način lahko resnično preverimo zmogljivost kamer?

Na portalu Joonglaa so naredili odličen test, ki primerja različne kamere in načine fotografiranja ter poda pregled zmogljivosti telefona pred samim nakupom. Testirali so fotografiranje štirih različnih objektov/subjektov z makro kamero, ultraširokokotno kamero ter z nočnim in portretnim načinom. Nastale so štiri fotografije, za katere bi zlahka rekli, da so posnete s profesionalnim fotoaparatom.

Makro kamera približa še tako majhne objekte, kot so rože in žuželke. Pomagala vam bo, da boste na fotografijo ujeli tudi najmanjše podrobnosti. Ultraširokokotna kamera daje fotografiji poseben učinek in zajame širši kot dogajanja. Portretni način postavi v ospredje osebo in nekoliko zamegli ozadje. Z nočnim načinom pri Galaxy A53 5G pa boste barvite in čiste posnetke lahko naredili tudi ob slabi svetlobi. Če se boste »malo poigrali« z nastavitvami, pa vam bo ta mobilni telefon ponudil še več možnosti za ustvarjanje popolnih fotografij za objavo na omrežjih, domač album ali za v okvir na nočni omarici. Tudi pri tisku se kakovost ne bo izgubila.

Kako točno je testiranje fotografiranja v različnih razmerah potekalo, si oglejte v spodnjem videoposnetku.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Poleg kamer je tu še vse ostalo

Ne le z odličnimi kamerami in različni načini fotografiranja, Galaxy A53 5G vas bo zagotovo prepričal tudi z vsem ostalim. Sistem zadnjih štirih kamer ima glavno OIS kamero in 64 MP in tehnologijo VDIS, ki vsakokrat posname jasne in ostre posnetke. Makro in globinska kamera imata vsaka po 5 MP, ultraširokokotna pa 12 MP. Sprednja kamera, ki jo uporabljate za sebke ali konferenčne klice pa kar 32 MP. Velika prednost je tudi vodoodpornost – tudi to so že preverili in potrdili na portalu Joonglaa. Za vse skeptike smo v nadaljevnaju ponovno objavili video, ki preverja standard IP67 in posledično večjo vzdržljivost in varnost te naprave.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Tanek okvir naprave ustvarja gladek in eleganten videz, zasnova Ambient Edge pa fotoaparat brezhibno združuje z ohišjem telefona. Ima trpežno Corning® Gorilla® Glass 5 steklo, inovativno kamero pa poganja popolnoma nov 5 nm procesor z umetno inteligenco.

Foto: Samsung Samsung

Poleg zgoraj že omenjenih odlik kamer, ima Galaxy A53 5G na voljo tudi različne možnosti. Z načinom »Zabava« (Fun mode) lahko trenutke poudarite z igrivimi filtri in učinki, ki zdaj delujejo z ultraširokim objektivom. Funkcija »Preoblikovanje fotografij« (Photo Remaster) vdihne novo življenje starim fotografijam, funkcija »Brisanje predmetov« (Object easer) pa odstrani nezaželene objekte v ozadju. S tem bodo vaše fotografije res povsem takšne kot ste si jih zamislili.

Zaslon Super AMOLED je velik kar 16,5 centimetrov (6,5-palčni) in ponuja frekvenco osveževanja 120 Hz za poglobljeno izkušnjo. Poleg tega je opremljen z baterijo, ki omogoča do dvodnevno delovanje, kar je sedaj redkost in še kako dobrodošlo. Dva dni boste tako brez skrbi fotografirali vaše najljubše motive.

Foto: Samsung Samsung Foto: Samsung Samsung

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.