Kam gre maščoba med hujšanjem

Foto: Intersport Intersport
Cilj hujšanja je, da bi izgubili odvečno maščobo, ki jo izgubljamo z gibanjem. Pa veste kam gre maščoba med hujšanjem?
Oglej si celoten članek

Odvečna maščoba se pretvori v ogljikov dioksid in vodo, zato jo izdihnemo in izločimo z urinom. Če bomo izgubili pet kilogramov maščobe, bomo 4,2 kilograma izgubili z dihanjem, 0,8 kilograma pa z vodo.

Vsaj 20 minut aerobnega gibanja

Odvečno maščobo ob zmerni hrani lahko na enostaven in zdrav način izgubljamo z aerobnim gibanjem. Ko želimo torej porabiti čim več kalorij in izgubiti maščobo, se moramo gibati v območju od 50 do 65 odstotkov maksimalnega srčnega utripa, kar predstavlja aerobno aktivnost. Gre predvsem za vadbe kot so tek, plavanje, hoja, gibanje na eliptičnih trenažerjih pa tudi sobnih kolesih in tekalnih stezah.

Foto: Intersport Intersport

Pri takšni vadbi porabljamo predvsem kalorije iz maščob, zato je primerna za hujšanje. Zelo pomembna pa je tudi dolžina aerobne vadbe, saj mora trajati najmanj 20 do 30 minut.

TOP naprave za aerobno vadbo

Pestro izbiro kvalitetnih naprav, kjer lahko izvajate tudi aerobno gibanje boste našli v spletni trgovini Intersport. Za aerobno gibanje si lahko doma omislite sobno kolo, ki bo zavzelo malo prostora in poskrbelo za zdravo hujšanje. Začnite s počasnim tempom in krajšimi intervali, ki jih boste postopoma stopnjevali in dosegali želene rezultate. Poskrbite pa, da bo gibanje trajalo vsaj dvajset minut, čeprav bo nizko intenzivno. Trenirajte tako, da se boste počutili ob tem vredu, da boste z veseljem vadili in se ne boste pretirano naprezali. Le tako boste z veseljem telovadili in vztrajali iz dneva v dan.

Foto: Intersport Intersport Med najbolj priljubljenimi je kvalitetno rekreativno sobno kolo Energetics CT 740TX, ki je odlično za vse, ki iščejo dobro opremljeno sobno kolo z računalniško vodenim magnetnim pogonskim sklopom. Računalnik ponuja trinajst programov vadbe, prikazuje še čas, hitrost, razdaljo, porabljene kalorije in srčni utrip.

Za aerobno vadbo kupite tekalno stezo, kjer lahko od začetka le hodite, stopnjujete s tempom hoje in nadaljujete s tekom.

Foto: Intersport Intersport Izberite motorizirano rekreativno tekalno stezo za zahtevne Eenergetics PR 7000 HRC. Za brezhibno delovanje skrbi zmogljiv računalnik, ki je opremljen z velikim in preglednim LCD zaslonom, in ponuja kar 15 prednastavljenih vadbenih programov. Omogoča tudi možnost merjenja srčnega utripa in je združljiva s Polarjevimi merilci. Tekalna steza modernega videza zavzema razmeroma malo prostora in je enostavno zložljiva.

Za redno gibanje, ki je tudi prijazno do sklepov in poskrbi za učinkovito hujšanje, izberite enega od eliptičnih trenažerjev. Priljubljen je rekreativni eliptični trenažer Energetics XT 520P, ki je primeren za širok spekter uporabnikov. Poleg atraktivnega videza model oblikuje še robustna konstrukcija, vztrajnik ponuja osem različnih težavnostnih stopenj, računalnik pa prikazuje podatke o času, hitrosti, razdalji, porabljenih kalorijah in srčnem utripu.

Foto: Intersport Astrorun

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.