Kdaj ste nazadnje pomislili nase in se obdarili?

Foto: Modra zavarovalnica
Foto: Modra zavarovalnica
Pred nami je mesec december, praznični čas, ko misli še pogosteje hitijo k našim najdražjim in k trenutkom, ki jih delimo z njimi. Ko jih razveselimo z majhnimi pozornostmi in se v nas pogosto zbudijo občutki sreče in zadovoljstva. Naš trud in čas, ki smo ga vložili v obdarovanje, pa sta v trenutku poplačana. Kdaj pa ste nazadnje obdarili sebe?
Oglej si celoten članek

Letos lahko začnete novo tradicijo. Podarite si lepšo prihodnost, znižajte si dohodnino za 2021 in hkrati poskrbite, da boste tudi po upokojitvi lahko obdarili svoje najdražje.

Izračunaj svoj prihranek TUKAJ! 


Vse to vam ponuja varčevanje za dodatno pokojnino pri Modri. V decembru pa vas bomo obdarili tudi mi. Podarili vam bomo znesek vstopnih stroškov, ki jih v decembru ob vplačilu ne bomo obračunali.

Ste vedeli, da si z varčevanjem za dodatno pokojnino znižate tudi plačilo dohodnine?

Z varčevanjem v pokojninskem skladu boste varčevali za višjo pokojnino, hkrati pa si boste znižali osnovo za odmero dohodnine ali dobili celo vrnjen denar.

Staranje prebivalstva in vzdržnost pokojninskega sistema sta namreč tematiki, ki imata v Sloveniji veliko težo. Zato država varčevanje za dodatno pokojnino podpira tudi na način, da posamezniku, ki se odloči poskrbeti za svoje dohodke po upokojitvi, omogoča koriščenje davčne olajšave.

Dodatno pokojninsko zavarovanje predstavlja edina dodatno davčna olajšava, ki jo še imamo na voljo vsi zaposleni.


Najvišji znesek davčne olajšave znaša 5,844 odstotka bruto plače posameznika (to je 24 odstotkov prispevkov za obvezno pokojninsko zavarovanje), vendar letno največ do višine 2.819,09 evrov.

S pomočjo informativnega izračuna preverite, koliko lahko prihranite pri dohodnini.

Foto: Modra zavarovalnica Modra zavarovalnica

Pokojninsko varčevanje – varčevanje, ki se vam prilagaja

Varčevanje v skladu dodatnega pokojninskega zavarovanja je zelo prilagodljivo.

Z vplačevanjem lahko kadarkoli prekinete, povišate ali znižate višino vplačil, če vam življenjska situacija v določenem trenutku prekriža varčevalne načrte, lahko varčevanje začasno tudi miruje. Varčevanje se torej prilagaja vam in vašim življenjskim okoliščinam.

Sprejmite odločitev za varčevanje pri Modri še danes in že za leto 2021 izkoristite davčno olajšavo, ki vam pripada. Želim izvedeti več.

Že varčujete pri Modri?

Vstopite v spletno storitev e.Modra.si, kjer vas že čaka osebni izračun davčnega prihranka. Poleg tega pa lahko preverite tudi koliko že imate privarčevanega in urejate svojo varčevalno polico. Registracija je možna tudi z digitalnim potrdilom.

Vstopi v e.Modra.si.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.