Kdo bo pa vam med dopustom zalival rože?

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Zaprite oči in pomislite, kje najlažje umirite svoje misli in se sprostite. Ste izbrali naravo? Zelena je barva življenja in regeneracije, hkrati pa tudi barva, ki jo bo naše oko večkrat zaznalo v javnih prostorih. Veste, zakaj?
Oglej si celoten članek

Sprehod po gozdu, tek v naravi, vzpon na hrib ali samo poležavanje na odeji sredi travnika zagotovo sodijo med tiste aktivnosti, ki umirijo misli in vplivajo na naše dobro počutje. In kako zmanjšati stres, je danes vprašanje, ki zaposluje misli marsikoga med nami. V poplavi vseh obveznosti v službi in domačem okolju je dan včasih prekratek, da bi si vzeli nekaj minut zase in uživali v svoji oazi miru.

Foto: Žurnal24 zalivanje, rože Raziskave kažejo, da odtenki zelene umirjajo, sproščajo, zaradi česar jih ne boste srečali samo v masažnih salonih, joga centrih in telovadnicah, ampak jih notranji oblikovalci pogosto vključujejo v javne prostore – v obliki dodatkov, rastlinja, slik, cvetličnih loncev ali zaves. Si predstavljate hotelsko avlo, restavracijo, nakupovalni ali poslovni center brez zelene? Brez cvetja, zelenja, dekorativnih dodatkov v tej pomirjujoči barvi?

Rože – kdo bo skrbel za njih?

Se vam ob misli na cvetje, rože, rastline vklopi alarm, da nimate čase skrbeti zanje? Niste edini – zato je super, da so rešitve, kako v prostoru pričarati harmoničnost in ustvariti vzdušje, ki bo umirilo tako misli kot oko, tako enostavne in pri roki. Če imate radi cvetje, vendar se mu izogibate, ker je z menjavanjem vode v vazah ali zalivanjem lončnic preveč dela, imajo v Lesnini za vas imenitno rešitev.

Ste pomislili, da bi izbrali umetno cvetje ali sobne rastline? Če ste odkimali ali niste povsem prepričani, potem vam moramo povedati, da je tudi na tem področju tehnologija naredila ogromen korak naprej! Umetne rože, ki jih bomo danes našli na prodajnih policah, so videti tako naravne, da bomo morali potipati liste ali cvet v znak potrditve, da niso prave.

Foto: Unsplash unsplash

Vrhunska rešitev: buhti in cveti brez zalivanja

Ne glede na to, ali želite slediti trendom notranjega oblikovanja ali pa ste sami ustvarjalni pri ličnem opremljanju prostorov, odločitev za umetne sobne rastline je ena tistih, ki jih zagotovo ne boste obžalovati.

Zakaj?

♦ Ne potrebujejo nege, zalivanja in presajanja.
♦ Niso odvisne od vremenskih pogojev.
♦ Ne ovenijo in ohranijo svojo zeleno bujnost.
♦ Ves čas ohranjajo enak videz.
♦ Brezskrbno jih lahko prestavljamo po okenskih policah, saj niso vezane na za njih ugodbno svetla mesta.

Pozabite na skrbi, kdo jih bo zalival doma ali v pisarni, ko boste na dopustu. Z izbiro čudovitih sobnih rastlin, ki so videti kot prave, boste v vašem prostoru ne samo pričarali živahen in svež videz, ampak odmislili vse obveznosti, ki vas sicer čakajo z zelenjem – zalivanje, izbira pravega mesta in količina svetlobe itd. Vaše rastline bodo ostale cvetoče in zelene. Ko pa se jih boste naveličali, jim boste poiskali novo mesto – in to brez skrbi, da bi jim v novem okolju začelo odpadati listje ali da bi začele rumeneti.

 

V Lesnini so za vas pripravili čudovit nabor umetnih sobnih rastlin, ki so videti kot prave. Sobne rastline sodijo med največje trende notranje opreme, modne so tako divje tropske rastline kot asketski kaktusi. Vi veste, kaj potrebuje vaš prostor, da bo zadihal in ozelenel, Lesnina pa vam bo pri odločitvi pomagala s široko paleto trav, palm, cvetlic v loncu kot šopkov in posameznih cvetov.

Foto: Unsplash unsplash
Razgibanost ali eleganca?

Trenutno so v notranjih ambientih zelo popularne velikanske rastline, ki spominjajo na prava drevesa. So čudovita popestritev terase, pisarne in dnevne sobe. Običajno so to rastline, ki očarajo z listi v različnih zelenih odtenkih, zato je za končni videz zelo pomembno, v kakšnem okrasnem loncu bodo stale. Enako velja za manjše umetne rože, ki jih bomo postavili na mizo, polico ali stojalo. Cvetlični lončki sodijo med dekor, ki je lahko vodilna nit prostora. V poslovnih prostorih bodo cvetlični lončki v pastelnih barvah dodali pridih umirjenosti in elegance. Nevtralne barve ne konkurirajo mogočnim zelenim tonom rastlin in prijetno dopolnijo celoten videz. Pri izbiri v domačem okolju pa smo lahko bolj 'drzni' – danes so aktualni pleteni, kovinski, betonski in porcelanasti lonci v različnih modelih in barvah, v modo pa so se vrnila tudi stojala za rože, ki so na voljo v minimalističnih sodobnih ali starinskih različicah, posebni trend pa so kovinski kosi grafičnega izgleda. TUKAJ pokukajte v ponudbo in izberite svojo barvo.

V primeru, da stanovanje uporabljamo samo začasno ali se skrbi za rastline ne moremo posvetiti iz kakšnih drugih razlogov, lahko zelenje v dom vnesemo v obliki rezanih listov, ki jih elegantno razporedimo v steklene vaze. Druga alternativa za vnos zelene energije v prostor pa je izbira umetniške slike ali celo stenske tapete z motivom tropskih rastlin, ki lahko lepo popestrijo izgled domovanja. 


Ne pozabite, da so enostavne stvari ponavadi tudi najboljše. In ker gre v prepolnem urniku najrazličnejših obveznosti lahko takoj kaj narobe ali svojo pot, si je določene odločitve v življenju smiselno poenostaviti. Sploh, če nam prinašajo občutke umirjenosti in harmonije.

 

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.