Kredit z nespremenljivo obrestno mero vam zagotavlja miren spanec

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Razmišljate o sklenitvi financiranja za prenovo vašega stanovanja?
Oglej si celoten članek

Izognite se tveganju spremembe obrestne mere in mirno spite celotno obdobje odplačevanja kredita s kreditom z nespremenljivo obrestno mero.

Kaj bo čez nekaj let? Kdo ve?

V zadnjih letih beležimo rekordno nizke stopnje medbančne obrestne mere (Euribor) in različni analitiki v prihodnosti napoveduje njeno rast. Zakaj bi prevzeli tveganje za posledično zvišanje obroka vašega kredita, če se lahko odločite za financiranje z nesprejemljivo obrestno mero, ki bo ohranjala nepremenjen mesečni obrok v celotnem obdobju odplačevanja izbranega financiranja – tako ste lahko brez tovrstnih skrbi tudi na daljše obdobje - do 12 let, z ugodno skupno obrestno mero za komitente vseh bank. Sicer praviloma nekoliko višji obrok kredita se lahko zelo hitro zaradi dogajanja na finančnih trgih obrne v vašo prid, posebej pri daljših ročnostih kredita.

Bodimo odgovorni in praktični.

S sklenitvijo kredita z nespremenjeno obrestno mero odgovorno načrtujete svojo finančno prihodnost in si že ob sklenitvi financiranja ustvarjate popolnoma jasno sliko vaših finančnih obveznosti iz tega naslova, z možnostjo izbire datuma plačila obroka pa imate svobodo pri upravljanju svojih financ – obrok kredita lahko tako plačate 8., 18. ali 28. v mesecu. S hitrim in nadvse enostavnim postopkom sklenitve dodatno prihranite čas za prijetnejša opravila. Nekatere vrste financiranja pa lahko celo najamete brez obiska banke – od prvega do zadnjega klika iz domačega naslonjača ali z obiskom sodobne digitalne poslovalnice, kjer postopek izpeljete sami od izpolnitve vloge do izplačila.

Primer:

Znesek kredita: 26.000 evrov

Doba odplačila: 120 mesecev

Kredit s spremeljivo obrestno mero

Mesečna obveznosti: 291,28 €

Obrestna mera: 6,2 %

EOM: 7,42 €

Kredit s nespremeljivo obrestno mero

Mesečna obveznosti: 295,23 €

Obrestna mera: 6,5 %

EOM: 7,75 €

Več si lahko preberete TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.