Kripto kuponi – kaj so?

Foto: SkyEye
Foto: SkyEye
Poslovanje z različnim kriptovalutami je vedno bolj priljubljeno, saj prinašajo ogromno priložnosti za zaslužek. Res pa je, da se v prodajo in nakup kriptovalut ni dobro podati brez pravih informacij. Če smo na tem področju šele začetniki, so odlična izbira kripto kuponi, ki prinašajo bistveno manj skrbi. Pa si poglejmo, zakaj.
Oglej si celoten članek

Kaj so kripto kuponi?

Kadar si ne želite neposrednega kupovanja kriptovalut, so kripto kuponi odlična rešitev. Gre za nekakšno vrednostnico izraženo v EUR, ki jo lahko kupite na izbranih kripto bankomatih. To vrednostnico pa kasneje unovčite pri nakupu kriptovalute. Verjetno se na tem mestu sprašujete, zakaj bi namesto kriptovalut sploh kupovali kripto kupone.

Za razliko od kriptovalut vam dajo kripto kupon nekoliko več svobode pri odločitvi o tem, kdaj je pravi čas za nakup kriptovalute. Ker gre za vrednostnico, jo lahko kadarkoli unovčite na spletni strani lastnika kripto bankomata. Običajno je to takrat, ko ocenite, da je prišel najboljši čas za nakup kriptovalute.

Nakup kripto kuponov

Nakup kripto kuponov je eden najpreprostejših načinov, kako priti do svojih prvih kriptovalut. Kripto kupone lahko kupite na izbranih kripto bankomatih, pri čemer je celoten postopek izjemno preprost:

  1. Na kripto bankomatu izberete nakup kripto kupona.
  2. Vstavite gotovino.
  3. Kripto bankomat vam natisne kripto kupon.

Foto: SkyEye Skyeye

Potem, ko vam kripto bankomat natisne vaš kripto kupon, ga skrbno shranite do tedaj, ko bo napočil najboljši čas za njegovo unovčenje. Na tem mestu naj opozorimo, da z nakupom kripto kupona še niste postali lastnik kriptovalute.

Torej, če pred njegovo unovčitvijo vrednost kriptovalute naraste, niste ničesar zaslužili. Trgovanje s kriptovalutami se tako začne šele takrat, ko vaš kripto kupon unovčite.

Unovčenje kripto kuponov

Če ste lastnik enega ali več kripto kuponov in ste ugotovili, da je napočil čas za njegovo unovčenje, potem s postopkom ne odlašajte. Unovčenje kripto kupona pomeni, da ga zamenjate za izbrano kriptovaluto, torej bitcoin ali ethereum. Tehnično gre torej šele v tem trenutku za nakup kriptovalute. To lahko storite kadarkoli želite, oziroma takrat, ko ocenite, da je najboljši čas za nakup kriptovalut.

Kupon unovčite na spletni strani Skyeye.si - pred prvim nakupom je potrebno na spletni strani lastnika bankomata odpreti račun. Pri odpiranju računa moramo opraviti tudi t.i. KYC (know your customer). Pri sebi moramo imeti le osebno izkaznico, postopek pa je zelo prijazen in intuitiven. Vse skupaj nam vzame manj kot 5 minut. Registracijo seveda opravim le enkrat, SkyEye račun pa ima potem neomejeno trajanje.

Imeti pa morate seveda tudi kripto denarnico, v katero se vam ob unovčenju kupona nakaže kriptovaluta.

Ob unovčenju vnesete le kodo kupona, izberete kripto valuto in navedete naslov svoje denarnice. Temu sledi nakazilo kriptovalute v vašo kripto denarnico, s čimer ste tudi postali lastnik kriptovalut. S kriptovaluto sedaj lahko prosto razpolagate po celem svetu. Ko pa boste želeli vašo kriptovaluto spremeniti nazaj v gotovino, boste to seveda lahko storili na bankomatu oz kjerkoli drugje, kjer vam bodo omogočili menjavo kriptovalute v EUR.

Prednosti kripto kuponov podjetja SkyEye

Danes so vsem vlagateljem v kriptovalute na voljo različna podjetja, ki svojim strankam omogočajo nakup in unovčenje kripto kuponov. Pri nakupovanju in unovčenju kripto kuponov morate upoštevati, da različna podjetja zaračunajo različno provizijo, zato se je o tem pametno pozanimati že pred njihovim nakupom.

Prav tako pa se od podjetja do podjetja razlikuje tudi čas nakazila kriptovalut v vašo denarnico. Pri sistemu SkyEye, se nakazilo kriptovalute izvede takoj ob unovčitvi kupona.

Kripto bankomati podjetja SkyEye svojim strankam omogočajo nakup njihovih kripto kuponov v vseh največjih mestih po Sloveniji. V prihodnosti načrtujejo namestitev dodatnih 20-ih bankomatov, zato bodo tovrstne naprave kmalu vsem na dosegu rok.

Foto: SkyEye Skyeye Kripto kuponi podjetja SkyEye imajo številne prednosti:

Za nakup potrebujete zgolj gotovino

Ob nakupu kripto kupona na kripto bankomatu ne potrebujete QR kode vaše kripto denarnice. Njegov nakup je tako preprost, da potrebujete zgolj gotovino v višini katere želite kupiti vrednost kupona.

Za unovčenje kripto kuponov sami izberete najbolj primeren čas (in kraj)

Če ste se odločili za vlaganje v kriptovalute, potem vam kripto kuponi omogočajo, da ne zapravite denarja, medtem ko čakate na najboljši čas za nakup kriptovalut. Kripto kuponi vam omogočajo, da za nakup kriptovalut sami izberete najbolj primeren čas.Vse to pa lahko naredite doma v miru za računalnikom oz s katerokoli napravo ki ima spletni brskalnik (telefon , tablica, prenosnik, …)

Majhna bitcoin bankomat provizija

Ob unovčenju kripto kuponov (torej ob nakupu kriptovalute) je obračunana provizija v višini 5 %, kar je bistveno manj od ponudbe konkurenčnih podjetij. Če si želite čim večjega zaslužka, je to za vas lahko pomemben podatek.

Takojšnje nakazilo

Za razliko od ostalih podjetij, ki transakcije izvajajo v paketih, podjetje SkyEye ob unovčenju kripto kuponov izvede takojšnje nakazilo kriptovalut v vašo denarnico. Zato vam na nakazilo ni potrebno čakati več ur ali celo cel dan, vaše kriptovalute pa se tako hitreje znajdejo na trgu ostalih kriptovalut.

S kripto kuponi je vodilna digitalna valuta še bolj dostopna in enostavna za uporabo

Če ste eden izmed tistih, ki se s kriptovalutami šele spoznava, potem so kripto kuponi za marsikoga dobrodošli. Trgovanje s kriptovalutami z njimi ne postane le enostavnejše, ampak tudi dostopnejše.

Kripto kuponi so hiter in enostaven način nakupa kriptovalut, ki je tudi popolnoma varen.

Ob tem naj opozorimo na dejstvo, da se mora seveda vsak posameznik zavedati tveganja vlaganja v kriptovalute. Res je, da se v svet kriptovalut običajno podamo, da bi nekaj zaslužili, vendar vanjo vlagajte le denar, ki ga lahko izgubite in ga ne boste pogrešali!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.