Kuskus malo drugače

Foto: Mesec pametnih obrokov
Foto: Mesec pametnih obrokov
Mlečni izdelki so pri mojih otrocih zelo priljubljeni in za večerjo pogosto naredim kaj na mleku. Pa ne uporabim vedno kravjega, večkrat posežem po mandljevem ali ovsenem, občasno tudi kokosovem, ki je že samo po bolj sladko. Tokrat sem za večerjo pripravljala kuskus na mleku s suhim sadjem, medom in cimetom.
Oglej si celoten članek
Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ

ZAJTRK: Jajca na oko

Preprost zajtrk, ki ga imamo pri nas zelo radi, so pečena jajčka.

Sestavine:

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Priprava:

Tukaj pravzaprav nimam nobenih posebnih trikov v rokavu. Pri nas je pri jajcih pomembno le to, da je rumenjak še vedno tekoč, da lahko otroci vanj pomakajo sveže žemljice, in da ima beljak spodaj tisto rahlo rjavkasto hrustljavo skorjico.

V Eurospinu sem tokrat kupila dva paketa (v vsakem po šest jajc) iz proste reje. Redna cena enega paketa je bila 1,63 evrov, a ker sem ravno naletela na popust, sem zanj odštela samo 90 centov, torej za dva paketa 1,80 evrov. In verjeli ali ne, naša petčlanska družina je za zajtrk pojedla vseh 12 jajc, res so bila slastna.

Tudi žemljice so bile zelo dobre in predvsem neverjetno ugodne. Ena žemljica me je namreč v Eurospinu stala le 10 centov! Sebe pa sem znova pocrkljala z odličnim ajdovim kruhom z orehi, ki ga prav tako najdete med pekovskimi izdelki Eurospina.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

KOSILO: Jota od prejšnjega dne

Ker sem prejšnji dan skuhala dovolj jote, smo jo imeli za kosilo na meniju še danes. Pogreta jota je po mojem mnenju tako ali tako še boljša naslednji dan oziroma potem, ko se jo pogreva. Otroci jo imajo radi in se k sreči ne pritožujejo, če jo jemo dva dni zapored. Le da smo tokrat zraven jedli sveže makove štručke.

Foto: Anže Petkovšek Mesec pametnih obrokov

VEČERJA: Mlečni kuskus s suhim sadjem

Večerje so pri nas pogosto mlečne, ker otroci obožujejo mleko in mlečne izdelke. Tokrat sem jim pripravila kuskus na mleku s suhim sadjem.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Sestavine:

  • kuskus Tre Mulini;
  • mleko Land;
  • suho sadje Mister Sibamba (tokrat smo izbrali rozine, suhe slive in suhe marelice);
  • košček masla;
  • žlica cvetličnega medu Dolciando;
  • čajna žlička cimeta.

Priprava:

Priprava kuskusa na mleku je preprosta in hitra. V mleko sem dodala košček masla, veliko žlico cvetličnega medu Dolciando, ki je bil v raziskavi Izbrani produkt trgovskih znamk leta 2021 izbran za enega izmed produktov leta, ter čajno žličko cimeta. Ko je mleko zavrelo in se je maslo v njem razpustilo, sem dodala vanj kuskus in ga skuhala po navodilih.

Medtem sem na manjše koščke narezala nekaj suhih marelic in sliv, ki sem jih nato skupaj s pestjo rozin dodala kuskusu, ko je bil skuhan. Čez sem potresla še malce cimeta in večerjo postregla svojim trem lakotnikom.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Večerja je bila zelo ugodna, saj 1000-gramske škatle kuskusa nisem porabila v celoti, temveč je še kar nekaj vsebine ostalo za kakšno prilogo ob mesu. Tudi suhega sadja je nekaj ostalo, pa čeprav smo ga ta dan skupaj s sadnimi jogurti znamke Pascoli Italiani in mandlji znamke Bademi imeli tudi za malico. Enako velja za mleko. Tako da bi ocenila, da je obrok večerje po osebi stal približno en evro. 

Določene jedi so z rednim spremljanjem akcij v Eurospinovih katalogih lahko še cenejše. Sledite jim TUKAJ

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.