Moda in ljubezen ne poznata meja: Tukaj je Dedolesova mavrična kolekcija

Foto: Dedoles
Foto: Dedoles
Beyoncé in Jay-Z, Miley Cyrus, Lady GaGa, Jane Fonda in mnogi drugi svetovno znani zvezdniki so že vrsto let glasni zagovorniki tako imenovane LGBT skupnosti, ki se zavzema za pravice gejev, lezbijk, biseksualnih in transspolnih oseb. Zdaj so jim s posebno mavrično kolekcijo podporo izkazali tudi pri Dedolesu.
Oglej si celoten članek

Foto: Dedoles Dedoles, mavrična kolekcija

Parade ponosa, objave svetovno znanih zvezdnikov na družbenih omrežjih, javni govori na prireditvah, ki jih spremlja občinstvo po vsem svetu … Vse to in še več je bilo v zadnjih letih, lahko rečemo celo desetletjih, narejeno v želji, da bi dokončno spremenili dojemanje istospolno usmerjenih in transspolnih oseb ter tistih, ki se ne najdejo v konvencionalnih spolnih identitetah. Prepoznaven simbol je mavrica oziroma barve mavrice, saj LGBT skupnost slavi raznolikost, individualnost, ponos in svobodno izbiro, ko gre za spolnost.

Začetki parad ponosa, ki so se začele kot upor proti nasilju in diskriminaciji nad istospolno usmerjenimi in transseksualnimi osebami, segajo v Ameriko konec 70. let prejšnjega stoletja. V Sloveniji pa se je, po pisanju Društva Parada ponosa, prvo LGBT gibanje zgodilo leta 1984. Do danes je ozaveščenost o LGBT skupnosti že precej zrasla, a na tem področju je treba še mnogo doseči.

Foto: Dedoles Dedoles

V ta namen so se tudi pri Dedolesu odločili za pomemben korak. V znak podpore pripadnikom LGBT skupnosti, ki vsak dan pogumno spreminjajo svet, v katerega so se rodili, so ustvarili posebno mavrično kolekcijo, ki je polna barvitosti in raznolikosti. "Ljubezen in moda ne poznata meja. Premagajmo predsodke in se oblecimo v mavrične barve," so besede, s katerimi so pospremili mavrično kolekcijo.

Dedoles je že od nekdaj znan zagovornik raznolikosti in vključenosti vseh posameznikov v družbo – tudi tistih, ki so tako ali drugače posebni, drugačni. V mesecu marcu, ko obeležujemo svetovni dan Downovega sindroma, so tako pri podjetju odstotke od prodaje svojih izdelkov namenili izbranim organizacijam in društvom, ki osebam z Downovim sindromom pomagajo pri integraciji v vsakdanje življenje. Prav tako so spodbudili ljudi, naj prek družbenih omrežij sodelujejo v posebnem nogavičnem izzivu in tudi sami izrazijo podporo ljudem, rojenim z dodatnim kromosomom.

Foto: Dedoles Dedoles, mavrična kolekcija

Zdaj želijo podobno narediti za pripadnike LGBT skupnosti. Z mavrično kolekcijo, ki poleg zabavnih, pisanih nogavic zajema še moške boksarice in žensko spodnje perilo, kopalke, japonke in prikupno spalno masko, želijo poudariti, da svet pred nami ni črno-bel, ampak je poln raznolikosti, individualnosti in veselja. Hkrati bi radi z mavrično kolekcijo prispevati k rušenju predsodkov, ki so še vedno do neke mere prisotni v sodobni družbi.

Izdelke iz Dedolesove mavrične kolekcije lahko naročite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.