Naj vaših prihrankov ne odnese voda

Foto: Generali
Foto: Generali
Vsakemu od nas se kdaj zgodi – na novo pobeljena soba, sveže urejen in prebrušen parket, nova miza in na njej prenosnik z materialom, ki ga potrebujemo za delo od doma. In nato udari katastrofa.
Oglej si celoten članek

Počena cev, huda nevihta, ki odnese streho, poplava. Nesreča nikoli ne počiva. Škoda, ki jo povzroči, pa nam lahko odnese tudi vse naše prihranke. Tudi če smo sami še tako previdni, a živimo v bloku, se lahko nesreča pripeti našim sosedom in že imamo poškodovano stanovanje tudi mi.

Vsak, ki je odgovoren za neko nepremičnino, ne glede na to ali je lastnik stanovanja, njegov najemnik ali najemodajalec, mora premisliti o zavarovanju svojega doma.

Poskrbite, da vas škoda ne stane prihrankov

Domsko zavarovanje PaketDom zavarovalnice Generali, vam v celoti zavaruje dom in premičnine v njem za primere nevarnosti, ki ga ogrožajo. Med njimi so požar, poplave, viharji, toče, izlivi vode, potresi, vlomi in drugo. Da pa ne bodo zavarovani le vaši najljubši objekti, lahko dodatno zavarujete tudi svoje družinske člane in hišne ljubljenčke, pa tudi zdravila, glasbila in kmetijske objekte.

Vse to lahko uredite na eni polici domskega zavarovanja PaketDom!

Foto: Profimedia Zavarovanje doma

K zavarovanju lahko dodate tudi Domsko asistenco. Z Domsko asistenco boste do nujne pomoči prišli 24 ur na dan, vse dni v letu, le z enim klicem. Asistenčna družba bo nato poskrbela za organizacijo in kritje stroškov vseh nujnih asistenčnih in obrtniških storitev glede na paket, ki ga je zavarovanec izbral.

Asistenca vam bo pomagala:

  • Urediti nujne obrtniške ukrepe, ki bodo poskrbeli za zmanjšanje škode in preprečili nadaljnjo škodo, oziroma škodo odpravili.
  • Pri varovanju, če ga bo vaš dom potreboval.
  • Pri začasni namestitev in prevozu do nje, v primeru, da je vaš dom preveč poškodovan.
  • Pri odprtju vhodnih vrat v primeru okvare ključavnice.
  • Pri nadomestilu v primeru okvare zamrzovalne skrinje, ki je zavarovana za primer strojeloma.
  • Pri najemu električnega agregata.
  • Pri oskrbi z najnujnejšimi potrebščinami.
  • Urediti predčasno vrnitev domov, v primeru da na vaši nepremičnini pride do večje škode ali pa ob smrti ožjega družinskega člana.
  • Pri posredovanju informacij o postopku reševanja posledic nujnega primera.

Izbirate lahko med tremi paketi zavarovanja – Osnovni, Ekskluzivni in Premium. Ti se med sabo razlikujejo glede na obseg kritij. Paketa Eksluzivni in Premium tako poleg ostalega, krijejo tudi posredni udar strele na instalacijah, udarec tujega motornega vozila, vandalizem, izginotje posameznih delov stavbe, težo snega, vdor meteorne vode s streh, poplave, hudournike in visoke talne vode, snežne plazove, zemeljske plazove, padce kamenja in skal, padec drevesa, žled, izliv vode, iztek tekočin in lom stekel.

Škode za več tisoč evrov

Foto: Profimedia Zavarovanje doma

Gospodu Novaku (ime je izmišljeno, primer izplačila pa temelji na podatkih zavarovalnice) je pod kopalniškim pultom počil nadometni ventil. Iz njega se je začela izlivati voda, ki je poplavila njegovo stanovanje. Vode je bilo toliko, da se je začela iztekati tudi v stanovanje spodnjega soseda, gospoda Horvata (ime je izmišljeno). V obeh stanovanjih je posledično prišlo tudi do materialne škode.

 V stanovanju gospoda Novaka je poplava, ki jo je povzročilo iztekanje vode, povzročila škodo na notranjih stenah, talnih oblogah in parketu, vratnih podbojih, kopalniški omarici ter, seveda na samem kotnem ventilu. Vse skupaj je bilo pri gospodu Novaku za več kot 2000 € škode. Škoda pa je nastala tudi pri gospodu Horvatu. Poškodovan je bil stropni omet, opleski na stenah in stropu, poleg tega pa tudi omarica v shrambi. Skupaj je bilo škode za več kot 500 €.

Kaj storiti v primeru škode?

Gospod Novak je imel pri zavarovalnici Generali sklenjeno zavarovanje Ekskluzivni paket za nepremičnine in premičnine. Takoj ko je počil ventil, je poklical stanovanjsko asistenco, ki je zavarovancem na voljo 24 ur vsak dan v tednu. Z njihovo pomočjo si je zagotovil pomoč vodovodnega inštalaterja, ki je poskrbel za menjavo pokvarjenega ventila.

Zavarovalnica je krila tako škodo v stanovanju zavarovanca, kot tudi škodo pri spodnjem sosedu.

Zavarovalnica je gospodu Novaku krila menjavo ventila pa tudi škodo na stenah, tleh, podbojih in kopalniški omarici. Krila je tudi škodo, do katere je prišlo v stanovanju spodnjega soseda gospoda Novaka. Zavarovalnica je na podlagi sklenjenega zavarovalnega paketa, gospodu Novaku povrnila škodo v vrednosti 2060 €, povrnili pa so tudi škodo v stanovanju spodnjega soseda, v vrednosti 543 €. Gospod Novak je tako prihranil kar 2603 €, ki bi jih sicer moral kriti sam.

Foto: Profimedia Zavarovanje doma

Naj vam neljub dogodek ne pokvari praznikov. Poskrbite za svoj dom in vse dragocenosti, ki jih imate v njem z zavarovanjem PaketDom. Strokovnjaki pri zavarovalnici Generali bodo poskrbeli, da boste našli najboljšo rešitev za zavarovanje svojega doma in ponoči mirno in varno spali.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.