Najboljša osvežitev tega poletja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prihaja poletje in z njim višje temperature in daljši dnevi. Lepo vreme omogoča vsem ljubiteljem narave, da svoj prosti čas karseda aktivno preživijo. Poletje je popoln čas za piknike, sprehode, pohode ter druge športne aktivnosti na prostem.
Oglej si celoten članek

Kljub temu, da je poletje čas dopustov, večina ljudi velik del vročih dni še vedno preživi v službi. Veliko jih po službi odhiti domov, kjer uredijo najnujnejše stvari, nato pa dolge dneve izkoristijo za različne aktivnosti.

Sonce, dehidracija in prosti radikali

Že same višje temperature povzročajo pregrevanje našega telesa, ko pa jim dodamo še fizično aktivnost, naše telo zelo hitro dehidrira. Reden vnos tekočine je zato poleti še bolj pomemben, kot sicer. Ker ob potenju ne izgubljamo le vode, pa je dobro, da telesu s pijačo povrnemo tudi druge vitamine in minerale. Ti nas bodo še dodatno osvežili ter nam dali energijo za nadaljevanje naših aktivnosti v naravi.

Prav tako z izpostavljanjem naravnim silam, sebe in svoje telo izpostavljamo veliki količini prostih radikalov, ki škodujejo celicam našega telesa. Da bi preprečili škodo, ki nam jo prosti radikali povzročajo, je priporočeno, da dnevno uživamo hrano in pijačo, ki je bogata z antioksidanti.

Veliko več kot le osvežitev

Ena od najbolj priljubljenih poletnih pijač je seveda limonada. Svež okus, hidracija in antioksidanti, ki jih limona vsebuje, predstavljajo popolno pijačo za dolge poletne dni. Priprava limonade pa je lahko rahlo dolgotrajen proces. 

Foto: Fructal fructal Da bi lahko uživali v limonadi, tudi ko nimamo časa, da bi si jo pripravili, so pri Fructalu pripravili nov napitek, Fructal Superior Antiox limonada. Napitek je narejen iz limoninega soka, ki mu je dodan tudi rastlinski izvleček melise ter vitamin C. Napitek je idealen za vse, ki radi aktivno in zdravo živite, saj ima kar 30 % manj sladkorja, limonin sok pa ni iz koncentrata.

 

 

Zaščita pred oksidativnim stresom

Oksidativni stres je reakcija, ki jo ima naše telo na potencialno nevarne reaktivne snovi. Manjši količini teh reaktivnih snovi smo ves čas izpostavljeni, vendar pa je v določenih okoliščinah, na primer ko smo izpostavljeni sevanju, njihova količina lahko prevelika in posledično nevarna.

Napitek Fructal Superior Antiox limonada je več kot limonada, saj ima dodan vitamin C, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Je okusen in osvežilen napitek s kar 30% manj sladkorja. Omogočal vam bo, da boste lahko v polnosti in brez slabe vesti uživali v vsem, kar vam poletje ponuja.

Poizkusite pa lahko tudi ostala dva napitka Fructal Superior s funkcionalnimi dodatki za dobro počutje. Fructal Superior Immunity ima dodana vitamina A in C, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema, Fructal Superior Relax pa vitamine B2, B3 in B5, ki prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.