Najboljši recept za čokoladno torto

Foto: Moja čokolada
Foto: Moja čokolada
Stop. Tu je. Iskanje je končano. Pred vami je najboljši recept za najboljšo čokoladno torto. Čokoladna torta po tem receptu ponudi sočno biskvitno osnovo, ki navduši z bogatim okusom elegantne temne čokolade.
Oglej si celoten članek

Si predstavljate čokoladno torto z eno plastjo čokolade? Ne. Tudi BAM ekipa, ki na spletne police dodaja BAM izdelke za peko, si je ne predstavlja.

Si predstavljate čokoladno torto z dvema plastema čokolade? O, to pa ja!

Najboljši recept za čokoladno torto tako postreže kar s tremi plastmi čokoladne torte. Med seznam sestavin smo dodali še espresso v prahu, ki še dodatno obogati dekadenten čokoladni okus. 

Za pripravo čokoladne torte potrebujete približno eno uro. S sestavinami recepta lahko pripravite 12 kosov čokoladne torte.

Foto: Moja čokolada Moja čokolada

Kaj potrebujete?

Sestavine za čokoladno torto 

Sestavine za čokoladno masleno kremo

Foto: Moja čokolada Moja čokolada

Navodila za pripravo

  1. Pečico segrejemo na 180°C. Dva pekača za torte s premerom 22 cm obložimo s papirjem za peko. Papir za peko pomaga, da bo pečen čokoladni biskvit lepo spolzel iz pekača.
  2. Pripravimo biskvit. V veliki skledi zmešamo moko, BAM kakav v prahu, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in espresso prah. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje pri srednji hitrosti zmešamo olje, jajca in BAM vanilijevo pasto. Mešamo toliko časa, da ustvarijo homogeno zves. Dodamo pinjenec in mešamo, dokler se še ta ne poveže k ostalim sestavinam. Mokre sestavine vlijemo k suhim sestavinam,  dodamo vročo kavo in pri nizki hitrosti mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.
  3. Testo enakomerno razdelimo med pekače. Pečemo med 23 do 26 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ne izstopi čist. Časi peke so različni, zato bodimo pozorni na svojega. Opomba: tudi če sta biskvita popolnoma pečena, se lahko ohlajena biskvita nekoliko ugrezneta v sredini. BAM kakav v prahu preprosto ni tako strukturno močan kot moka in ne more zadržati vse sočnosti, ki je potrebna za pripravo čokoladne torta. A, s tem ni nič narobe, to je normalno.
  4. Biskvita vzamemo iz pečice in postavimo na rešetko. Dokler nista popolnoma ohlajena, ju pustimo v pekaču. Če ju bomo iz pekača vzeli prehitro, bosta popokala.
  5. Pripravimo čokoladno kremo. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatico, pri srednji hitrosti stepamo maslo. Stepamo toliko časa,  da postane kremasto, to nam bo vzelo približno 2 minuti. Dodamo sladkor v prahu, BAM kakav v prahu, 3 žlice sladke smetane, sol in BAM vanilijevo pasto. Stepamo pri nizki hitrosti približno 30 sekund, nato pri višji hitrosti stepamo še eno polno minuto.
  6. Sestavimo torto. Če sta ohlajena biskvita v obliki kupole, z velikim nazobčanim nožem odrežemo tanko plast z vrhov, da ustvarimo ravno površino. Na stojalo za torto ali servirni krožnik položimo prvo plast torte. Enakomerno pokrijemo vrh s čokoladno kremo. Čokoladno kremo prekrijemo z drugo plastjo in razporedimo preostalo kremo še po vrhu in ob straneh torte. Po želji dekoriramo s čokoladnimi kapljicami ali sekljanimi lešniki.

Da pa bo najboljša čokoladna torta res uspela, bo pomagala koda TORTA10, s katero lahko nakup BAM izdelkov za peko znižate za 10%.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.