Naravne solze pri suhih očeh …

Pozimi suhost oči pogosto povzroča dlje časa trajajoče zrenje v zaslone vseh vrst in suh zrak, spomladi pa težavo dodatno poslabša še alergija na cvetni prah. Če ne zdržite ne notri, ne zunaj, kako si lahko pomagate? Rešitev lahko poiščite v naravnih kapljicah za oči.
Oglej si celoten članek

Kaj povzroča suhost oči?

Suhe, pordele, rdeče oči ima vse več ljudi. Odkar smo veliko več v zaprtih prostorih, v katerih prevladuje preveč suh zrak (bodisi je ta ogrevan, bodisi je v njem klimatska naprava), so težave še izrazitejše.

Ob tem vse več prostega časa v preživljamo ob pregledovanju zaslonov (kar sicer mnogi že tako počnejo med službo), pri tem pa nehote pozabljamo mežikati, kar je nujno potrebno za zagotavljanje zadosti vlažnosti v očeh.

K omenjenim težavam prispevajo seveda tudi mnogi drugi dejavniki, od starosti, določenih bolezni in zdravil, hormonske spremembe, onesnažen zrak, spomladanske alergije na cvetni prah in drugi.

Kako si lahko pomagamo sami?

Rešitve so tako rekoč na dlani, res pa da včasih sploh ne pomislimo na preproste reči, s katerimi bi si lahko v veliki meri olajšali težave.

Če je vaše delo pretežno sedeče in za računalnikom, tega verjetno res ne morete spremeniti. Lahko pa si med delom večkrat privoščite kratko pavzo, ko se preprosto zazrete v daljavo in si tako spočijete oči. Dovolj bo že minuta ali dve.

Računalnik naj bo ustrezno nameščen, na pravilni višini in naj vam svetloba ne odseva z ekrana.

Načinov, kako poskrbeti za vlažnost prostora, je več. V poslovnem prostoru bo morda najbolj primerna rešitev vlažilnik zraka.

Zunaj, na sprehodu, svoje oči zaščitite s sončnimi očali.

Izogibajte se zakajenih prostorov.

Ne pozabite za nujno potrebno hidracijo. Pijte vodo, približno dva litra je potrebujete vsak dan.

Pomoč se skriva tudi v naravi. Pomoč pa najdete tudi v naravi, preberite o naravni moči naravne smetlike.

 

 

 

 

 

V lekarno po naravne solze …

Ko nas oči bolijo zaradi suhosti, si bržčas ničesar ne želimo bolj kot nekaj dragocene solzne tekočine. Pomagamo si lahko tudi z umetnimi solzami. A ne nujno v dobesednem pomenu besede. Na trgu je veliko pripravkov, niso pa vsi naravnega izvora. Številni med drugim vsebujejo tudi konzervanse. Dobro, preizkušeno in učinkovito alternativo predstavljajo kapljice iz povsem naravnih sestavin A.Vogel kapljice za oči, ki vsebujejo hialuronsko kislino (ta se nahaja tudi v očesni steklovini) in izvleček navadne smetlike. Pri posebej hudih težavah lahko posegate po različici Extra Intense, ki vlažijo še intenzivneje.

A.Vogel kapljice za oči (tudi različica Extra Intense) so naravna pomoč utrujenim, suhim, pordelim in razdraženim očem. Po odprtju so uporabne kar šest mesecev. Da so zares naravne, pa priča tudi podatek, da so primerne tako rekoč za vsakogar, celo za nosečnice in doječe matere. Uporabljajo jih lahko tudi otroci po 12. letu starosti.

Besedilo za Farmedico: Sabina Topolovec

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.