Neverjetna preobrazba: Takšno spremembo dosežete s pravo barvo za lase

Foto: Subrina Saten
Foto: Subrina Saten
Čeprav mnoge ženske na obisk frizerskega salona gledajo kot na ure razvajanja, ko si končno vzamejo nekaj časa zase, pa je dejstvo, da zna le-ta precej trajati – sploh če je treba lase tudi barvati. A barvanja las se lahko lotite tudi same doma. V prvi vrsti je pomembno, da izberete pravi odtenek ter kakovostno barvo za lase. In velika inovacija na tem področju so barve z novo formulo, ki vsebuje ceramide.
Oglej si celoten članek

Na stanje naših las vpliva več dejavnikov: prehrana, življenjski slog in razne razvade (kot na primer kajenje), hormoni, okolje – poleti so lahko lasje zaradi izpostavljanja soncu, kopanja v slani ali klorirani vodi bolj suhi in manj sijoči. Nenazadnje pa sta kakovost in videz naših las odvisna tudi od genov in pa od nege ter produktov, ki jih uporabljamo. Če si pričesko pogosto delamo z likalnikom ali kodralnikom za lase, če lase sušimo na preveliki temperaturi, če uporabljamo preveč agresivne šampone, balzame in predvsem barve za lase, jih lahko močno poškodujemo.

A mnoge ženske z naravno barvo las niso zadovoljne, zato se že vrsto let barvajo, in to kar same doma. A pri nakupu barve za lase je zelo pomembno, da izberete takšno, ki vaših las ne bo poškodovala. Ene takšnih so barve Subrina Saten, ki so na trgu prisotne že vrsto let in ki zdaj s seboj prinašajo tudi povsem novo formulo.

 Z leti se spreminjajo in posodabljajo, vendar kljub temu držijo svojo obljubo – lasem podarjajo dolgo obstojne in intenzivne odtenke ter hkrati gladke in negovane lase.

Zanimiva novost: formula s ceramidno-oljnim kompleksom

Nova formula vsebuje ceramidno-oljni kompleks, ki poskrbi za to, da so lasje po barvanju še lepši, sama barva pa še intenzivnejša. Ceramidno-oljni kompleks namreč izdatno neguje lase, saj ceramidi v kombinaciji z olivnim in ricinusovim oljem obnovijo lomljiva mesta v lasu, lase okrepijo in jih navlažijo. Za izjemno obstojnost barve pa poskrbijo nizko molekularni barvni pigmenti, ki prodrejo še posebej globoko v lasno sredico in tako zagotavljajo enakomerno in bleščečo barvo.

Kaj sploh so ceramidi?

Ceramidi so zadnja leta velik hit na področju nege kože, zdaj pa prodirajo tudi na področje nege las. Gre za telesu lastne maščobe (lipide), ki so glavni sestavni del celičnih membran naše kože, torej tudi kože lasišča, nahajajo pa se tudi v laseh.

Njim gredo zasluge za to, da je koža videti sijoča in napeta, da je elastična. Ker se s starostjo proizvodnja ceramidov v telesu zmanjšuje, se na našem obrazu začenjajo kazati znaki staranja. Zato je pomembno, da jih koži zagotavljamo v obliki ustreznih kozmetičnih pripomočkov, ki so bogati s ceramidi.

A ceramid ne igrajo pomembne vloge zgolj za našo kožo, temveč so tudi izrednega pomena za kakovostne, zdrave lase in lasišče. Ceramidi namreč zapolnijo luskasto ovojnico las in če so dodani šamponom, balzamom ali barvam, pomagajo obnavljati poškodovane lase, jim vračajo vlago ter jih krepijo.

Če naše lasišče redno negujemo z izdelki, ki vsebujejo ceramide, zmanjšujemo tudi možnost srbečice in vnetnih procesov, lasišče bo dovolj navlaženo in posledično ne boste imeli težav z izsušenostjo lasišča.  

Foto: Subrina Saten Subrina Saten

Na voljo novi odtenki

Poleg tega, da so barve Subrina Saten obogatene s ceramidno-oljnim kompleksom, omogočajo tudi pester nabor barv.

Poleg odtenkov, ki ste jih že navajeni, so zdaj na voljo tudi povsem novi odtenki. In sicer:


Nekaj novih odtenkov so preizkusile tudi Darja, Lavra, Maja in Ines ter svojo izkušnjo delile z nami.

Darja si je zaželela tiste čisto prave ledeno blond barve. Svoje naravne lase je imela srednje blond, brez sivih las. Ker si želi biti čim bolj svetlolasa, si lase barva z barvami s čim večjo močjo svetlenja. Zato je izbrala barvo Subrina Saten 80/8 ledeno blond special. Ta barva zelo močno posvetli lase, kar do štiri tone, in to brez nezaželenih rumenih odtenkov.

Ker je imela Darja lase po ostali dolžini že posvetljene, se je barvanja lotila tako, da si je najprej pobarvala samo narastek. Tam je pustila barvo delovati 40 minut, potem jo je razčesala še po ostali dolžini in pustila delovati še dodatnih pet minut. Lase si je nato sprala in uporabila priložen balzam za nego in obstojnost barve.

Rezultat je enakomerna blond barva od korena do konic, brez nezaželenih rumenih tonov

Foto: Subrina Saten Subrina Saten

Tudi Maja ima naravne lase srednje blond barve. Rada preizkuša različne intenzivne odtenke, tako ima trenutno lase pobarvane z vijolično barvo, ki pa je že kar precej sprana. Zdaj si je zaželela spremembe, in sicer je hotela postati intenzivna rdečelaska, zato si je izbrala barvo Subrina Saten 745/8 kraljevsko rdeča.

Tudi Maja se je barvanja lotila tako, da si je z izbrano barvo najprej pobarvala narastek, po 20 minutah delovanja pa si je barvo nanesla še po ostali dolžini las. Barvno mešanico je pustila na laseh še 10 minut. Po koncu delovanja barve je lase sprala in uporabila balzam, ki je pobarvanim lasem podaril še dodatni sijaj.

Nad končnim rezultatom je bila zelo presenečena, saj je dobila zares intenzivno in bleščečo rdeče oranžno barvo las.

Foto: Subrina Saten Subrina Saten

Lavra ima naravno svetlo rjave lase. Kar veliko časa je že minilo od njenega zadnjega barvanja, zato ima že precejšen narastek. Pred časom ji je frizer lase posvetlil s prameni, za tem si je niansirala lase tudi z barvnimi maskami.

Zdaj si je Lavra znova zaželela enakomerno, malo temnejšo barvo las. Zato je izbrala barvo Subrina Saten 55/5 globoka čokolada.

Barvo si je nanesla za 20 minut samo na narastek, potem še 10 minut po ostali dolžini las. Po koncu delovanja je barvo sprala, uporabila balzam in bila presenečena nad enakomerno in sijočo barvo las.

Foto: Subrina Saten Subrina Saten

Ines ima naravno barvo las temno blond. Tudi ona se že kar nekaj časa ni barvala, zato je tudi pri njej narastek že kar velik, precej sprano ima tudi barvo na dolžini las, tako da je njena pričeska v celoti potrebna osvežitve.

Ines se je odločila, da bo preizkusila novo barvo Subrina Saten 45/8 zreli mango. Barvo je nanesla za 20 minut na narastek in potem še za 10 minut po ostali dolžini las. Nad rezultatom je bila navdušena, saj je dobila intenzivno oranžno bakreno barvo zrelega manga.

Foto: Subrina Saten Subrina Saten

Kako vedeti, katero barvo izbrati?

Ko zakorakate med prodajne police z barvami, je včasih v ponudbi različnih odtenkov težko izbrati pravega – takšnega, ki vam bo lepo prijel oziroma dal natanko takšen odtenek, kot si ga želite.

A da bo barva na vaših laseh dobro prijela in da bo končen rezultat res takšen, kot ste si ga zamislili, je v prvi vrsti pomembno, da izberete ustrezni odtenek. Tega vam pri Subrininih barvah nakazujejo različne barve črke S, ki se nahaja po celotni velikosti embalaže in ki označuje posamezno skupino odtenkov.

Foto: Subrina Saten Subrina Saten

S svetlo modro črko S so označeni specialno blond odtenki posvetlijo lase do štiri tone. Dodani matirni pigmenti poskrbijo za lepo blond barvo brez nezaželenih rumenih odtenkov.

Vijolična barva črke S označuje naravne odtenke, ki zagotavljajo 100-odstotno prekrivanje sivih las ter naraven videz pobarvanih las.

Oranžna barva črke S predstavlja modne klasične odtenke, s katerimi boste dosegli razkošen barvni rezultat in odlično kritje sivih las.

Če si želite ultra intenziven barvni rezultat, pri nekaterih niansah celo brez predhodnega svetlenja, pa posezite po modno intenzivnih odtenkih, označenih z bež barvo črke S.

Ob nakupu barve Subrina Saten na spletni strani Click2Chic lahko v mesecu aprilu 2021 izkoristite kodo za 25 % popust SUBRINA25.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.