Niste zadovoljni s svojo službo? To priznano podjetje zaposluje!

Foto: GRAWE Zavarovalnica GRAWE Foto: GRAWE Zavarovalnica GRAWE
Podatki Statističnega urada Republike Slovenije (STAT) kažejo, da je svojo službo nezadovoljna slaba polovica vseh slovenskih zaposlenih. Ste med njimi tudi vi?
Oglej si celoten članek

Trenutno je v Sloveniji delovno aktivnih okoli 800.000 prebivalcev. Le dobra polovica jih je zadovoljna s svojo službo. Za primerjavo: Po podatkih London School of Economics so najbolj zadovoljni delojemalci Avstrijci, saj kar 95 odstotkov pravi, da je s svojo službo zadovoljnih.

Kako pomembno je zadovoljstvo zaposlenih se pri avstrijski GRAWE zavarovalnici zelo dobro zavedajo, zato veliko vlagajo v svoje zaposlene. V Sloveniji GRAWE deluje že od leta 1991 in od takrat gradi sloves kot zanesljiv delodajalec. Svojim zavarovalnim zastopnikom med drugim zagotavlja varno zaposlitev, specializirano usposabljanje in prilagodljiv delovni čas.

Svoje zaposlene cenijo

"Pri GRAWE sem začela kot 30-letnica brez lastnega kroga strank povsem po naključju. O službi nisem imela natančne predstave," se spominja Maja Vozel, ki pri GRAWE zavarovalnici dela že 17 let. GRAWE v svoje vrste sprejme tudi začetnike brez izkušenj v panogi in jim omogoči izobraževanje ter pomoč izkušenih zastopnikov. Podpira jih na novi službeni poti in nudi celovito usposabljanje za uspešno pridobitev licence za zavarovalnega zastopnika.

Želite delati v podjetju, kjer vlagajo v zaposlene in jim je pomembno njihovo zadovoljstvo? Prijavite se zdaj!

Svoje zaposlene GRAWE podpira tudi po teh prvih korakih v svetu zavarovalništva. "Svoje sodelavce cenimo, podpiramo in jih spodbujamo. Za GRAWE kot delodajalca je samoumevna poslovna kultura, ki temelji na povratnih informacijah, motivaciji in priznanju za dobro opravljene delovne naloge," pravi Marko Mikič, predsednik uprave GRAWE zavarovalnice. Da so zaposleni resnično zadovoljni potrjuje njihova zvestoba podjetju. “Sama sem resnično zadovoljna z delom na zavarovalnici GRAWE, seveda pa moraš za ustrezne nagrade tudi dobro in veliko delati. Vsekakor je to, da sem z GRAWE že toliko let, potrditev. Nihče ne bi bil zvest podjetju toliko časa, če ne bi bil zadovoljen," ugotavlja Vozljeva.

O zavarovalnih zastopnikih veliko neresničnih mitov

Delo zavarovalnih zastopnikov je raznoliko, dolgčasa ne poznajo. Delo z ljudmi pa je seveda lahko tudi naporno, a po izkušnjah Vozljeve dobiš veliko tudi nazaj: "V javnosti obstaja nek predsodek o tem delu, vendar je resnica pravzaprav povsem drugačna. Neverjetno je, koliko energije in dobre volje prejmemo od zadovoljnih strank, ki jih je okoli 95 odstotkov. Seveda traja nekaj časa, da te okolica sprejme, vendar se ljudje sami obračajo na najboljše zavarovalne zastopnike."

Foto: GRAWE Zavarovalnica GRAWE

Podobne izkušnje ima tudi zavarovalni zastopnik Klemen Ahačič, ki je s svojo službo pri GRAWE zavarovalnici nadvse zadovoljen in je nikakor ne bi zamenjal. Priznava pa tudi, da je na začetku lahko težko: "Za tovrstno delo moraš biti komunikativen in vztrajen, nenazadnje pa tudi prepričljiv. Svoje znanje in poznavanje ponudbe zavarovalnice moraš ves čas nadgrajevati. Če se hočeš poslu resnično posvetiti in uspeti, moraš delati samo to. Seveda na začetku zavrnitev boli, vendar s časom pridobiš tršo kožo." Za trdo delo pa so zavarovalniški zastopniki nagrajeni z zaupanjem svojih strank. "Dober občutek je, ko vidiš, da ti ljudje zaupajo. Poskrbim, da se lahko zanesejo name, zato me imajo radi," pravi Ahačič.

Zato resno razmislite o karieri pri GRAWE

Varna zaposlitev: GRAWE se lahko ozre na skoraj 200-letno zgodovino, obenem pa je zavarovalniška panoga trenutno v razcvetu. Navedena dejavnika pričata o tem, da je ta zaposlitev varna tudi v kriznih časih.

Ravnovesje med delom in zasebnim življenjem: prilagodljiv delovni čas.

Kratke delovne razdalje: z več kot 19 poslovalnicami po vsej državi vaše delovno mesto ni nikoli daleč od doma.

Samostojno delo: pri GRAWE nadrejeni zaupajo svojim sodelavcem in jim dajejo na voljo dovolj priložnosti, da lahko samostojno dosežejo dogovorjene cilje.

Novinci, dobrodošli: novincem brez izkušenj v panogi omogočajo specializirano usposabljanje (za pridobitev licence za zavarovalnega zastopnika), prav tako pa jih celovito podpirajo na njihovi karierni poti v podjetju.

Poleg tega GRAWE zavarovalnica svojim zaposlenim nudi vrsto ugodnosti. Med drugim tudi službeni prenosni računalnik, finančne nagrade za izjemne dosežke ter brezplačna izobraževanja za osebnostno in strokovno rast.

Vas mika služba kot zavarovalni zastopnik? Prijavite se še danes!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.