Obleka ne pomeni nič, dokler nekdo ne zaživi v njej

Foto: Mohito
Foto: Mohito
Elegantna večerna obleka je obvezen del ženske garderobe. Modni spekter je dandanes preplavljen z neskončno izbiro oblek za posebne priložnosti, zato je ključnega pomena, da znamo izbrati takšno, ki je kot nalašč za našo postavo. Dame, ali znate izbrati pravo?
Oglej si celoten članek

Spoznajte kolekcijo Evening Time

Mohito v novo leto stopa z veliko nogo, saj svetu predstavlja povsem nov slog. Z najnovejšo kolekcijo Evening Time predstavlja oblačila in modne dodatke, ki jih navdušuje stil moderne in pogumne ženske, ki živi za modo. Gre za kolekcijo, v kateri lahko najdemo obleke, ki so popolne za številne priložnosti, ki nas čakajo – bodisi za silvestrski večer, zmenek v dragi restavraciji ali praznovanje s prijatelji. Vsi dogodki predstavljajo nepozabljive trenutke, ki se jih velja zapomniti. Da pa bi se dame v svoji koži počutile udobno in samozavestno, so oblikovalci tokrat ustvarili predvsem ženstveno, elegantno in ekspresivno kolekcijo, v kateri prevladujejo povsem klasične barve, kot sta bela in črna, nikakor pa se niso želeli odreči čutni rdeči in bleščeče zlati.

Foto: Mohito Mohito

Trendi zbledijo, slog ostane večen

V modno zgodovino se je zapisala naslednja izjava slavnega Valentina: »Vem, kaj si ženske želijo. Želijo si biti lepe.« Danes ni nikakršna skrivnost, da se ženske rade dobro počutimo v svoji koži. In ker nam moda pri tem pomaga, nas večkrat lahko najdete v trgovinah z oblačili, mogoče celo zatopljene v telefon, medtem ko brskamo po svoji najljubši aplikaciji – modni trgovini. 

Foto: Unsplash

Ker so ženske postave različnih oblik in velikosti, se je treba naučiti identificirati svojo obliko ter temu prilagoditi garderobo. Modne navdušenke niso oblečene zgolj po najnovejših trendih, pač pa pomislijo tudi na to, kakšen stil obleke jim najbolj pristaja glede na obliko telesa. Vsako telo je unikatno in nobena obleka se ne more popolnoma prilegati vsem tipom postave. Ženske se preveč pogosto obremenjujejo same s seboj, češ da so v obleki debele ali pa se v njej ne počutijo samozavestno ter za vse krivijo sebe. Pa vendar so naša telesa tako edinstvena, da jih moramo razumeti, preden jih lahko oblečemo. 

Foto: Mohito Mohito

Hruškasto oblikovana postava

Hruškasto oblikovano postavo dopolnjujejo večji boki in stegna ter ožja ramena, kar pomeni, da so boki pogosto nekoliko širši od ramen. Ženske s tovrstno postavo imajo navadno bolj opredeljen pas in posledično tudi definirano krivuljo na boku. Tudi nekatere zvezdnice se lahko poistovetijo s takšno postavo, na primer Kim Kardashian West, Kate Winslet in celo Rihanna.

Osrednji del hruškasto oblikovanega telesa je ozek pas, ki naj bo vaše glavno vodilo pri izbiri obleke. Če vas je bog obdaril z zavidljivimi oblinami, jih pogumno poudarite in definirajte. Premislite o odprtem ali V-izrezu, ki bo pripomogel k podaljšanju vašega telesa. S pomočjo dodajanja volumna v zgornjem delu telesa lahko ustvarite iluzijo figure peščene ure. Če je to vaš cilj, se lahko zatečete k napihnjenim rokavom. Če se počutite nekoliko bolj drzne, posezite po dvobarvni obleki s svetlejšimi barvami ali celo z vzorci. Če pa iščete nekoliko več simetrije med boki ali stegni, so obleke, ki se krojijo, kot nalašč za vas.

Foto: Mohito Mohito

Nekoliko manj se vam bodo dopadle obleke, ki niso tako oprijete. Če še niste pripravljene pokazati svojih oblin, vam priporočamo, da posežete po obleki A-linije, saj ta odlično definira pas in zasenči boke. 

Modna znamka Mohito predstavlja svojo najnovejšo kolekcijo Evening Time, kjer prav vsaka mična gospodična lahko najde popolno obleko za tisoč in eno posebno priložnost. Najsi bo to mini ali midi obleka, kombinezon ali pa bluza z vpadljivimi izrezi. Pomembno je, da so oblačila udobna in da izgledajo elegantno. Evening Time kolekcija predstavlja navidezno povsem vsakdanje kombinacije, ki so obogatene z razkošnimi dodatki ter tako pridobijo povsem edinstven party značaj.

Foto: Mohito Mohito

Postava v obliki peščene ure

Postava v obliki peščene ure je nedvomno najbolj hvaležna, saj ji pristaja praktično vse. Prepoznamo jo po ozkem pasu, poudarjenih bokih in oprsju, zaobljeni zadnjici in nekoliko ožjih ramenih. Izogibajte se oblekam brez oblike in pogumno poudarite svoje obline. Posezite po lepo teliranih oblačilih in pokažite vitek pas ter široke boke. Obleke naj imajo enako poudarjen zgornji in spodnji del, kot na primer ozko krilo in ozek top. Še posebno simpatično se izkažejo obleke s pasom ali celo kombinezoni, saj le-ti še dodatno poudarijo zavidljivo obliko postave. Pa vendar ne pozabite, kar je nekoč povedala Edith Head: »Vaše obleke morajo biti dovolj ozke, da pokažejo, da ste ženska, in dovolj široke, da pokažejo, da ste dama.«

Najnovejša kolekcija Evening Time nikakor ni pozabila na ženske s postavo peščene ure. Za vas so modni mojstri oblikovali prav posebne praznične obleke z zlatim pasom in kombinezone z zlatimi dodatki na ramenih. Kaj menite? Ali raje posežete po obleki ali kombinezonu?

Foto: Mohito Mohito

Postava v obliki jabolka

Postavo v obliki jabolka odlikujejo širša ramena, nekoliko večje prsi in vitke noge. Mnogim predstavlja največjo težavo predel okoli trebuha, katerega s pravilno izbiro obleke lahko povsem skrijemo. Vam, drage dame, se najbolj prilegajo obleke, ki se ovijejo in zapenjajo na pasu. Zgornji del telesa lahko krasijo majhni in zadržani vzorci, še bolje pa je, če se vzorcev poslužite v spodnjem delu. Kot smo že omenili, vas odlikujejo zavidljivo lepe noge, zato je prav, da jih pokažete svetu. Kako drugače kot s kratkimi krili in hlačami? Tudi tako imenovana A-krila so prava izbira za vas, saj uravnavajo vitek spodnji del z nekoliko širšim zgornjim.

Kolekcija Evening Time je bila ustvarjena za postave v obliki jabolka. Karirasti potiski kratkih kril in oprijet ter povsem nevtralen zgornji del so kot nalašč za žur s prijateljicami in večerjo z izbrancem. V praznično obdobje lahko skočite tudi z zlatim enodelnim krilom, ki se spredaj zapenja z gumbi. Ker je obleka nekoliko krajša, lahko pokažete svoj glavni adut, v katerega se bo zaljubil vsak mimoidoči – vitke noge.

Foto: Mohito Mohito

Atletska postava oziroma pravokotnik

Za atletsko postavo so značilne manjše prsi, ravna zadnjica ter neizraziti boki. Sama oblika telesa spominja na pravokotnik, saj razlika med boki, oprsjem in trupom niti ni vidna. Mnogim dekletom tovrsten tip postave dela preglavice, saj se zdi, da svoje silhuete nikakor ne morejo poudariti. Če vas narava ni obdarila z oblinami, je čas, da ustvarite iluzijo z dobro premišljenimi oblačili. Nosite obleke, ki se tesno prilegajo vašemu telesu in so nekoliko svetlejših barv. Detajle in volumen dodajte predvsem na spodnjem delu telesa, saj le tako lahko pričarate iluzijo ozkega pasu. Vaši najboljši prijatelji naj bodo pasovi, ki vam bodo pomagali, da dosežete želen učinek. Topi naj se končajo točno na sredini vaših bokov. Da pa bi dosegli učinek dolgega telesa, si lahko omislite tudi hlače z visokim pasom.

Mohito ni pozabil na vas, drage dame. Če vam vaša postava dela preglavice, za to zagotovo niste krive ve, pač pa vaš stil oblačenja. Telo v obliki pravokotnika se morda res zdi nekoliko bolj zahtevna za stiliranje, a temu ni tako. Evening Time kolekcija predstavlja malo morje topov, ki se končajo na sredini bokov, kombinezonov s pasovi in podobno. Ali ste pripravljene na spremembo?

Foto: Mohito Mohito

Kako izbrati prave modne dodatke?

Obleka resda naredi človeka, a obleko dokončno dopolnijo modni dodatki. Ti so v nočnem življenju nujno zlo. Se sprašujete zakaj? No, ker našo obleko dvignejo na višjo raven, pa vendar jih hitro lahko izgubimo. Še posebno svetleče modne dodatke predstavlja kolekcija Evening Time, ki so kot nalašč za praznična druženja s prijatelji in bližnjimi. Kaj porečete na svetlikajočo se zapestnico, ki bo ukradla pogled vsakomur, za piko na i pa bo vaš outfit naredila še bolj glamurozen. Tudi uhani so nepogrešljiv del zabavnih večerov, a moramo paziti, da se prilegajo k obleki, tako barvno kot tudi stilsko. Pa vendar bodite pazljivi, da z dodatki ne pretiravate. Coco Chanel je nekoč dejala: »Preden zapustiš hišo, se poglej v ogledalo in odstrani en modni dodatek.« Amen!

Foto: Mohito Mohito

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.