Odgovorni do okolja, družbe in korporativnega upravljanja

Foto: Nova KBM
Foto: Nova KBM
V Novi KBM se zavedamo vloge, ki jo imamo kot pomembna sistemska banka v Sloveniji. Odločeni smo, da bomo še naprej ravnali odgovorno v odnosih z deležniki, pri upravljanju svojih vplivov na okolje ter zagotavljanju najvišjih standardov upravljanja. Lani smo uspešno začeli s celovitim programom ESG, ki se izvaja po vsej Skupini Nove KBM.
Oglej si celoten članek

Naša prizadevanja, s katerimi soustvarjamo boljši svet, smo sedaj povzeli tudi na spletni strani banke https://www.nkbm.si/esg, kjer je na voljo pregled vseh aktivnosti, ki jih na področju ESG izvajamo v banki.

Strategijo ESG med drugim uresničujemo tudi z bančnimi produkti in storitvami, ki imajo pozitiven vpliv na okolje. Strankam ponujamo storitve in produkte, ki jih lahko sklenejo ali uporabljajo brez papirja ali z omejenim obsegom papirja, so energetsko učinkovite in povzročajo manj oz. minimalne emisije. S spodbujanjem trajnostne mobilnosti zmanjšujemo tudi lasten ogljični odtis: zaposlenim v Ljubljani in Mariboru so za brezplačno izposojo na voljo kolesa, od junija naprej pa je za službene poti na voljo tudi 6 električnih vozil. Naša zaveza je, da bomo do konca letošnjega leta ogljični odtis banke zmanjšali za 7 %, zaradi česar bomo z električnimi vozili zamenjali 20 % našega voznega parka.

Foto: Nova KBM Nova KBM Na strehi poslovne stavbe v Mariboru smo postavili urbani čebelnjak, ki je postal udoben dom petim čebeljim družinam, v njegovo neposredno bližino pa smo nasadili tudi medovite rastline, ki čebelam zagotavljajo kvalitetno hrano.

V Novi KBM smo z ESG strategijo zavezani povečevati tudi lastno energetsko učinkovitost - v poslovni stavbi RCA Tezno v Mariboru smo letos uvedli sistem učinkovite rabe energije za potrebe ogrevanja in hlajenja, zamenjali žaluzije ter večji del obstoječe razsvetljave zamenjali z energetsko varčnejšimi LED-lučmi.

Vse navedene aktivnosti so sestavni del naše ESG strategije, z njimi pa ustvarjamo trajnostne odnose z našimi zaposlenimi, strankami, poslovnimi partnerji, gradimo skupnost in skrbimo za okolje. 

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.