Ohladite se z najbolj vročim kavnim hitom tega poletja

Foto: Nespresso
Foto: Nespresso
V hladnejših delih leta ni nič bolj prijetno, kot sedeti na kavču s skodelico vroče kave. Poleti pa je vroča kava najverjetneje zadnja stvar na katero pomislimo, ko se potimo zaradi visokih temperatur.
Oglej si celoten članek

Marsikdo brez jutranje doze kofeina ne deluje najbolje. Kakšna je torej najboljša rešitev, če želimo uživati v okusu in vseh pozitivnih lastnostih kave, a se ne želimo pregreti že navsezgodaj zjutraj? Ledena kava, seveda.

Tudi ledena kava je umetnost

Za pripravo dobre ledene kave ni dovolj, da enostavno skuhate kavo in jo postavite za nekaj časa v hladilnik ali pa v svojo običajno dozo jutranje kave z mlekom dodate kup ledu. Pri tako narejeni kavi tvegate, da jo boste preveč zvodeneli, ali pa bo okus pokvarila premočna grenkoba kave ali pa kislina, ki vas pri topli kavi ne motita.

Foto: Nespresso Nespresso ledena kava

Strokovnjaki pri Nespressu so v iskanju najboljše in najhitreje pripravljene ledene kave sodelovali z najboljšimi baristami po vsem svetu. Pri tem so ugotovili, da za najboljšo ledeno kavo potrebujemo več dejavnikov, od prave temperature do mešanice kave.

Za najboljšo ledeno kavo so pri Nespressu ustvarili linijo ledenih kav Barista Creations For Ice. Kavo, ki svoj polni potencial doseže, ko ji dodate led.

Ledena kava kar iz aparata

Foto: Nespresso Ledena kava Nespresso

Večina ljudi si ne more predstavljati, da bi lahko samo pritisnili na gumb in že bi se nam v kozarcu pojavila odlična kava, ki bo svoj polni okus dosegla, ko ji dodate led. Vendar pa je točno to uspelo Nespressovim inženirjem.

Kapsule za ledeno kavo Freddo Delicato in Freddo Intenso lahko uporabljate kar v njihovem aparatu Original sistem. Dve karakteristični mešanici, ki sta na voljo v liniji Barista Creations For Ice, bosta navdušili tudi najbolj izbirčne ljubitelje kave. Freddo Delicato je popolna osvežilna mešanica kenijske kave s sadnimi notami. Kavna zrna so svetlo pražena, kar poudari nežne sadne note te kave in poskrbi za lahkoten in mehak okus.

Svež in lahek okus ledene kave Freddo Delicato vas bo osvežil tudi, ko boste uživali na soncu.

Freddo Intenso bo navdušila tiste, ki imajo radi intenzivnejše okuse. Kapsule vsebujejo mešanico arabike iz Južne Amerike in Indonezije, ki v kombinaciji z ledom odklene svoj polni potencial. Ta ledena kava ima intenziven okus in bogato teksturo, v kateri boste uživali celo poletje.

Okus po vaši izbiri

Za vse ljubitelje kave z okusom so pri Nespressu v sodelovanju s sirupi Monin ustvarili omejeno serijo sirupov Monin v 50ml pakiranju. Izbirate lahko med sirupom z okusom po slani karameli, belih breskvah ali pa črnem ribezu. Preizkusite nove dimenzije okusa ledene kave Freddo Delicato, ki ji dodate le nekaj ledu in malo sirupa z okusom po belih breskvah. Ali pa se posladkajte z odlično kombinacijo Freddo Intenso z ledom, mlekom in sirupom slana karamela.

Eksperimentirajte s sirupi in ledenimi kavami iz serije Barista Creations For Ice za popolno poletno osvežitev.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.