Okus po domu se začne pri Krnčanovih doma

Foto: Lactalis
Foto: Lactalis
Poskeniraj QR-kodo in obišči kmetijo Krnčan
Oglej si celoten članek

Foto: Lactalis Lactalis

Zgodba Alpskega mleka je zgodba več kot 2000 kmetij, s katerimi sodelujejo Ljubljanske mlekarne. Kmetij, kjer že generacije pridelujejo kakovostno slovensko mleko. Ena od njih je kmetija Krnčan z Idrijskih Krnic nad Spodnjo Idrijo, kjer sta Janez in Agata Lapanje že peta generacija gospodarjev. Krnčanovi s prosto rejo skrbijo za 40 krav molznic in vsak dan namolzejo približno 800 litrov mleka. Janez ponosno pove, da prav vsako izmed njih prepozna že na daleč in seveda ima vsaka tudi svoje ime. Dobro počutje živali je izrednega pomena: “Sem spada svetel in zračen hlev, z njimi ravnamo strpno in s čim manj stresa, kar v kombinaciji s prosto rejo in kvalitetno doma pridelano krmo, suhim senom in travno silažo, prinese zdravo molznico, ki proizvaja izredno kvalitetno mleko,” pojasni Janez.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.