Pogi team vozi Peugeot

Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot Foto: Peugeot Peugeot
Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je včeraj izpod rok ljubljanskega župana Zorana Jankovića prejel prestižno nagrado Zlato Rogovo kolo za najboljšega kolesarja leta 2021. Letošnja podelitev Zlatega kolesa je bila že štirideseta po vrsti in jo podeljuje Kolesarsko društvo Rog najboljšemu slovenskemu kolesarju po svetovni lestvici UCI.
Oglej si celoten članek

Podelitev te prestižne nagrade je potekala včeraj zvečer na PEUGEOT Avtotehni Vis v Ljubljani. Ob tej priložnosti je tudi znamka PEUGEOT podpisala partnerstvo z ekipo POGI TEAM, ki deluje v okviru KD Roga. POGI TEAM, klub novih zmagovalcev, zajema otroški in mladinski pogon kolesarjev, ki želijo nekoč naslediti Pogačarja na svetovni kolesarski sceni. Vključuje dečke in deklice od 6. do 19. leta starosti in v zadnjih letih beleži skokovit porast mladih, nadobudnih kolesarjev, ki danes šteje že preko 150 članov. Tadej čuti odgovornost, da lahko s svojim imenom in uspehi, ki jih je dosegel, vrne nekaj nazaj mladim kolesarjem v Kolesarskem društvu Rog oz. POGI TEAMU ter da poskrbi za njegove kolesarske naslednike, zato se je odločil, da bo pomagal bodočim mladim kolesarskim upom.

"Želim, da imajo mladi kolesarji kar najboljše pogoje za trening. S finančno in materialno pomočjo sponzorjev bo delo v klubu lažje, za mlade kolesarje in njihove starše pa finančno sprejemljivejše, zato hvala Peugeotu, ker stojite ob strani Pogi Teamu." Je dejal Tadej Pogačar ob tej priložnosti.

PEUGEOT je že skoraj dve desetletji uradno vozilo Kolesarskega društva Rog in legendarnega Maratona Franje in po novem tudi POGI TEAMA. V okviru sponzorstva je PEUGEOT v sodelovanju z Avtotehno Vis predal ključe dveh osebnih vozil, Peugeota 2008 in 3008.

Foto: Peugeot Peugeot

Poleg uradnega vozila, se je znamka PEUGEOT zavezala, da bo poleg sponzorstva Pogi teamu podelila tudi kolesarsko štipendijo najboljšemu kolesarju Pogi teama, ki bo letu 2022 osvojil največ točk v sezoni.

Ob tej priložnosti je Adam Kavšek, direktor P Automobil Importa izjavil:

"Izjemno ponosni smo na naš doprinos in nadgradnjo dolgoletnega sodelovanja s KD Rogom iz katerega izhaja tudi Tadej. Podpiramo mlade kolesarske upe in prepričan sem, da se nam za prihodnost slovenskega kolesarstva in kraljev francoskih cest ni treba bati."

"Neizmerno ponosni smo na Tadeja kot vrhunskega slovenskega športnika in njegovo sočutje za vračanje okolju. Od nekdaj se zavedamo, da med drobne pozornosti končnega uspeha vrhunskih športnikov sodi tudi mobilnost. Popolnoma smo navdušeni, da Peugeot Avtotehna Vis že vrsto let omogoča mobilnost KD Rogu in sedaj še Pogi teamu, kajti vrhunsko kolesarstvo brez dobrih vozil enostavno ni možno."

Miha Koncilija, športni direktor Pogi Teama pa je za konec strnil: "Vesel in ponosen sem, da bomo tudi v prihodnje lahko uporabljali vozila Peugeot, saj so tako kot ekipa Pogi tema, najboljši!  Njihova udobnost in prostornost je za nas zelo pomembna, saj trenerji in ostali sodelavci ogromno časa preživimo za volanom. Vožnje na tekmovanja, spremstvo na dirkah, ter vožnje domov, vse to so naša dnevna opravila in z vozili Peugeot jih lažje premagujemo. Hvala da nas podpirate!"

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.