Postani poštar

Foto: Klemen Razinger
Foto: Klemen Razinger
Pri Pošti Slovenije v svojo veliko družino s 6.000 zaposlenimi vabijo odgovorne in prijazne sodelavce. Če si želite zanesljive, varne in dinamične službe, preverite pogoje.
Oglej si celoten članek

Če si želite zanesljive, varne in dinamične službe, preverite pogoje.

Ste pravi za delo pismonoše?

Delo pismonoše obsega dostavo vseh vrst pošiljk ter druga dostavna opravila. Je pretežno terensko delo, pri katerem se uporablja različna prevozna sredstva. Vozni park Pošte Slovenije je zelo raznolik in marsikomu privabi nasmešek na obraz. Pismonoše tako kolesarijo, se vozijo z motorjem, avtomobilom, motornim kolesom, skuterjem in tako dalje ...

Njegove naloge so sprejemanje pošiljk, dostavljanje vseh vrst pošiljk, opravljanje denarnih storitev na terenu, opravljanje sprejema in dostave pošiljk v poslovnih prostorih uporabnikov, izpraznjevanje poštnih nabiralnikov, nakladanje in razkladanje pošiljk.

»Služba pismonoše – ali po domače poštarja – ponuja svobodo, dinamiko in zanesljivost. V zagotovljeni in prepoznavni poštarski opravi se vsak dan poda na pot, ves čas je na svežem zraku in v stiku z ljudmi, ki jim prinaša težko pričakovane pakete,« pojasnjujejo v kadrovski službi Pošte Slovenija.

Prijavijo se lahko vsi (m/ž), ki imajo opravljeno nižjo poklicno izobrazbo ali končano osnovno šolo in pet let delovnih izkušenj. Zahteva se vozniški izpit B kategorije, osnovno računalniško znanje in seveda osnovno znanje slovenskega jezika. Priporočena znanja so še vozniški izpit A kategorije, ob prijavi je treba predložiti potrdilo o nekaznovanosti.

Od novih sodelavcev pričakujejo, da imajo dobre komunikacijske sposobnosti, saj pismonoša vzpostavi prvi stik s stranko ter s svojim odnosom do stranke predstavlja Pošto Slovenije, družbo kot celoto. Biti mora tudi zanesljiv, saj je neposredno odgovoren za kakovost opravljenih storitev.

Pridruži se rumeni družini! Dodatne informacije in prijave (m/ž) sprejemajo na: zaposlitev@posta.si.

Kakšna je plača?

Kot pojasnjujejo v kadrovski službi Pošte Slovenija, lahko začetnik pismonoša brez delovne dobe in napredovanja pričakuje bruto plačo v višini 1.187,13 EUR. »Poleg dolgotrajne, varne zaposlitve in rednega plačila za delo svojim zaposlenim nudimo tudi izplačilo regresa, ki je v letu 2021 znašal 1.556,86 EUR na zaposlenega, ter poslovne uspešnosti, ki bo izplačana v mesecu decembru, jubilejne nagrade in nagrade za pomembne rezultate ter zagotavljamo enkratno solidarnostno pomoč pomoči potrebnim zaposlenim in njihovim svojcem, prav tako pa vsako leto prirejamo tudi novoletno obdaritev otrok,« dodajajo.

Na višino plače pismonoše po njihovih navedbah vplivajo tudi dodatki k plači, dodatek za delovno dobo in dodatek za neugodne vremenske vplive ter stimulativno nagrajevanje. Bruto plača pismonoše s petimi leti delovnih izkušenj tako znaša bruto okoli 1.249,40 EUR.

Posebno mesto v naši družbi

Delo pismonoše je cenjeno in ima v družbi poseben ugled. Gre za pomemben in odgovoren poklic, kjer ste ves čas v stiku z ljudmi iz vaših krajev in ste v družbi povsem nepogrešljivi.

»Gre za službo brez zapletenih tabel in dolgih elektronskih sporočil! Skozi celoten delovni dan ga spremljajo poštne pošiljke, s sodelavci pa ima ravno dovolj časa za jutranjo kavico in klepet ob pripravi pošiljk za odhod na teren. Nikakor pa pismonoša ob delu na terenu ni čisto sam, saj mu je vedno na voljo podporni mehanizem poštarskih kolegov, ki poskrbi za vsa vprašanja, potrebe in predloge,'' pojasnjujejo.

Zanesljiva in dolgotrajna zaposlitev, zdravo delovno okolje, redno plačilo, gibanje na svežem zraku, stik z ljudmi, ki vas z veseljem pričakujejo, možnost dodatnega izobraževanja in napredovanja – vse to so odlike poklica pismonoše pri Pošti Slovenije, za katerega se lahko že danes prijavite tudi vi.

Za več informacij obiščite spletno stran in se prijavite na: zaposlitev@posta.si.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.