Na to nujno pazite pri izbiri svetil

Foto: OBI OBI Foto: OBI OBI Foto: OBI OBI Foto: OBI OBI Foto: OBI OBI Foto: OBI OBI Foto: OBI OBI Foto: OBI OBI Foto: OBI OBI
Medtem ko nas poleti že v zgodnjih jutranjih urah razveseljuje sonce s toplimi in svetlimi žarki, nas jeseni kaj kmalu pozdravljajo temačna jutra, ko iz postelje sploh ne želimo. Ob izbiri primernih svetil bomo tudi temnejši čas leta preživeli v prijetno osvetljenem domu in čisto brez jesenske turobnosti.
Oglej si celoten članek

Primerna osvetljava našega doma je še posebej pomembna, ko iz dni z neštetimi sončnimi urami preidemo na mračen čas, ko nas zjutraj ne zbuja več sončna svetloba, ampak samo naša budilka. Pri izbiri svetil moramo biti pozorni na danosti prostora, ki ga bodo razsvetila, in priporočeno moč in barvo svetlobe glede na namen uporabe prostora. Seveda pa je izjemnega pomena tudi naš osebni okus.

Retro svetila z moderno tehnologijo

LED-tehnologija je v zadnjih letih revolucionirala trg svetil, saj je energijsko še bolj varčna od varčnih žarnic. Poleg LED-svetil z vgrajenim virom luči, so vedno bolj priljubljene tudi LED-sijalke, ki v naših domovih nadomeščajo klasične in varčne halogenske žarnice. Velika prednost je široka izbira oblik in možnost izbire barvne temperature.

Foto: OBI OBI Z minimalističnim in industrijskim stilom opremljanja se v naše domove vračajo svetila v retro oz. "vintage" stilu, ki jih lahko nadgradimo z modernimi LED-sijalkami s toplo barvno temperaturo. Rumenkasto-oranžna barva sijalk spominja na toplo svetlobo ognja ter tako v vsak prostor pričara udobno in domače vzdušje.

 

Še niste uspeli najti pravega svetila za vaš dom? V poslovalnicah OBI ga boste prav gotovo, saj ponujajo največji izbor svetil na slovenskem trgu.

Medtem ko bo topla svetloba retro sijalk odlično poudarila udobje dnevne sobe, je za kopalnico boljša izbira hladnejša barvna temperatura. Odlična izbira so LED-paneli z vgrajenimi LED-sijalkami, ki bodo primerno osvetili kopalnico in nas zjutraj uspešno zbudili. Možnost zatemnitve in nastavljiva barvna temperatura pa omogočata, da bomo tudi v kopalnici lahko ustvarili romantično vzdušje. Na primer za skupno kopel z najdražjim ali najdražjo.

Foto: OBI OBI

Najnovejše LED-svetilke omogočajo tudi daljinsko upravljanje in možnost različnih barv svetlobe. Posebno vzdušje bo ustvarila tudi stropna LED-svetila s funkcijo zvezdnatega neba, ki ne bo navdušila le vaše najmlajše, ampak tudi vas spodbudila k sanjarjenju.

Pripravite se na čas večernih zabav

Jeseni se domače zabave preselijo iz vrta v tople notranje prostore. Za odlično vzdušje bodo poskrbeli barvni LED-trakovi, s katerimi boste lahko vašo dnevno sobo ali katerokoli drugo sobo namenjeno zabavi, osvetlili v različnih barvah. Če želite pripraviti pravo plesno zabavo pa ne pozabite na priročno namizno LED-svetilko "disko krogla" ali svetlobno LED-kolo, katerega glasbeni senzor bo svetlobne učinke prilagodil glasbi.

Foto: OBI OBI

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.