Recepti za malo drugačne praznične koktajle

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
December je pred vrati in z njim tudi mnoga zasebna praznična druženja ter službene zabave. Del praznovanj sta tudi dobra hrana in nazdravljanje s kozarčkom ali dvema. A zakaj ne bi letos malce popestrili srečanj in pripravili drugačne praznične napitke?
Oglej si celoten članek

Gin tonic, mojito, cuba libre, cosmopolitan, Piña Colada … To so klasiki med koktajli, ki nikoli ne gredo iz mode. A če ste naveličali nazdravljati z njimi, je morda čas, da greste stopničko višje in malce začinite stvari. Pripravite klasike malce drugače ali pa se celo lotite priprave povsem drugih, novih mešanic. Nekaj receptov vam ponujamo v nadaljevanju.

Foto: Profimedia Jagodni gin tonic, koktajl, pijača, alkohol

Navdušite z drugačnostjo

Lahek jagodni gin koktajl

Sestavine (za en kozarec za dolge pijače):

  • 5 centilitrov gina z okusom jagode
  • sveže jagode
  • lističi sveže mete
  • gazirana voda Römerquelle (od 10 do 15 centilitrov)

Priprava:

Če ste naveličani pitja klasičnega gin tonica oziroma če se vam zdi ta koktajl pregrenek, potem lahko poskusite z bolj lahko različico. Trik je pravzaprav samo v tem, da tonic nadomestite z gazirano vodo.

Na dno kozarca položite na polovico ali na četrtine narezane sveže jagode, dodajte nekaj lističev mete, eno merico gina z okusom jagode in tri merice gazirane vode Römerquelle, če boste pripravljali koktajl brez ledu. Če boste vanj dodali tudi kocke ledu, ki se bodo v pijači raztopile in jo posledično razredčile, pa dodajte le dve merici mineralne vode.

Foto: Profimedia Mojito, mohito, koktajl, alkohol, pijača

Mojito malce drugače

Sestavine (za en kozarec za dolge pijače):

Priprava:

Za dober mojito boste morali najprej streti oziroma pretlačiti sladkor in lističe mete, da začnejo oddajati svoje eterično olje. Jušno žlico sladkorja in liste mete dodajte v kozarec, nato pa na sladkor in meto iztisnite sok polovice limete. Ko boste to pretlačili, je čas, da dolijete še bel rum in gazirano vodo znamke Römerquelle z okusom limone, limete in mete, ki bo dala vašemu mojitu bogatejši okus, kot če mu dodate navadno gazirano vodo. V mojito gre seveda tudi led, ki ga zdrobite bodisi ročno bodisi s pomočjo električnega mešalnika.  

Foto: Profimedia Koktajl, hurška, sadje, pijača, alkohol

Hruškov koktajl z medom in začimbami

Sestavine (za en kozarec dolge pijače):

  • 1 večja, mehka oziroma čim bolj zrela hruška
  • 1 jedilna žlica medu
  • 3 centilitri hruškovega likerja
  • 5 centilitrov hruškovega soka
  • naravna mineralna voda Römerquelle (gazirana)
  • začimbe po okusu (vanilja, cimet, janež ali muškatni orešček)

Priprava:

Hruško olupite, narežite na krhlje, odstranite peške in jo skupaj s sokom hruške, ki ga kupite v trgovini (če imate domačega, še toliko bolje), ter jedilno žlico medu zmečkajte v električnem mešalniku. Sadni mešanici dodajte 3 centilitre hruškovega likerja in nekaj gazirane vode Römerquelle. Po želji lahko hruškov koktajl tudi začinite, in sicer mu dodajte ščep muškatnega oreščka, cimeta, vanilje ali janeževo zvezdico.

Foto: Römerquelle Römerquelle

Koktajl iz svežega manga

Sestavine (za dva kozarca dolge pijače):

  • polovica zrelega, čim bolj sladkega manga
  • 2 centilitra belega ruma
  • naravna mineralna voda Römerquelle (gazirana)

Priprava:

Priprava tega slastnega koktajla iz svežega manga je hitra in preprosta. Polovico olupljenega manga spasirajte v električnem mešalniku v gladek pire, ki mu dodate bel rum in gazirano vodo. Ker se ta koktajl prileže hladen, dodajte v kozarec še kocko ali dve ledu in vaša pijača je nared.

Foto: Roemerquelle Roemerquelle, voda, prijatelji, družba

Zakaj za decembrske pijače izbrati prav vodo Römerquelle?

Voda Römerquelle se polni iz izvira v avstrijskem mestu Edelstal v Gradišču, ki je globok 250 metrov in star med 5000 in 7000 let. 

Družba Coca Cola, kamor spada tudi voda Römerquelle, se sicer lahko pohvali s celotnim naborom pijač, ki so polnjene v popolnoma reciklirane plastenke. Poleg vode Römerquelle v Sloveniji Coca-Cola plastenke rPET (to je kratica, ki označuje embalažo, ki jo je možno 100-odstotno reciklirati) uporablja tudi za Römerquelle v Avstriji in na Hrvaškem ter za izvirsko vodo Valser v Švici.

Foto: Roemerquelle ROEMERQUELLE
Njihov cilj je jasen:

Do leta 2025 želijo doseči, da bo vsa embalaža podjetja 100-odstotno reciklabilna, do leta 2030 pa bodo za vsako prodano plastenko ali pločevinko zbrali enako količino odpadne embalaže.

Z nakupom vode Römerquelle torej tudi vi sprejmete okolju prijazno odločitev in dodate svoj kamenček v mozaik reševanja planeta.

 
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.